Thomas Blomqvist: Yrittäjyys on tärkeää vaikeinakin aikoina

– RKP ja hallitus ovat tehneet suuria ja tarpeellisia investointeja kasvuun ja työllisyyteen. Nykyinen työllisyysaste on ennätystasolla. Hallituksen päättämät toimenpiteet tuottavat nyt tulosta, sanoo pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist, joka keskusteli maanantaina yrittäjyydestä Länsi-Uudenmaan yrittäjien kanssa.

Työllisyysaste on hieman yli 74 prosenttia. Tämän vuoden helmikuussa työttömiä oli 40 000 vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

– Pohjoismainen työllisyysmalli astui voimaan toukokuun alussa ja kokeilu korotetusta kotitalousvähennyksestä tullaan toteuttamaan, mainitakseni muutamia tärkeitä toimenpiteitä, jotka ovat syntyneet RKP:n hallitustyöskentelyn ansiosta, toteaa ministeri Thomas Blomqvist.

– Olen vakuuttunut siitä, että pohjoismainen hyvinvointiyhteiskuntamme on aivan erityinen vahvuus vaikeina aikoina. Siksi on tärkeää, että jatkamme tämän perustan vahvistamista, ja etsimme työllisyysastetta nostavia, yritysten toimintaedellytyksiä parantavia ja taloudellista kestävyyttä vahvistavia ratkaisuja, Thomas Blomqvist sanoo.

– Liikenne ja infrastruktuuri ovat tärkeitä liiketoiminnan edellytyksiä yrityksille. Hanko-Hyvinkää-radalla on suuri merkitys koko läntiselle Uudellemaalle nyt, kun linja sähköistetään ja kun samalla ryhdytään toimenpiteisiin tasoristeysten liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Toinen toimenpide, joka sekä parantaa liikenneturvallisuutta, että mahdollistaa uuden teollisuusalueen kehittämisen, on Lepin alikulku. Kolmas on kantatien 51 valaistus. Kaikki nämä kolme ovat yrittäjyyttä edistäviä toimenpiteitä, mutta ne ovat myös erittäin tärkeitä liikenneturvallisuuden kannalta, Thomas Blomqvist toteaa. 

Henriksson jatkaa RKP:n puheenjohtajana ja tähtää seuraavaan hallitukseen

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson jatkaa Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajana. Henriksson on ollut puolueen puheenjohtaja vuodesta 2016. RKP kokoontui puoluekokoukseen 21-22.5. Turussa.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Seniorineuvolapalveluita kaikille ikäihmisille!

Tänään eduskunta käsitteli kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven lakialoitetta yli 70-vuotiaiden lakisääteisistä seniorineuvoloista. Tällä hetkellä kunnilla ei ole velvollisuutta tarjota lakialoitteessa tarkoitettua neuvolapalvelua, mutta useat kunnat ovat ottaneet vapaaehtoisesti seniorineuvolapalveluita käyttöön. Neuvolakäynneillä on tarkasteltu asiakkaan fyysistä, henkistä ja sosiaalista tilannetta ja annettu lisäohjeita tarpeen mukaan.

Lue seuraava artikkeli