Tomas Björkroth ja Roger Hakalax asettuvat ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajiksi

Tomas Björkroth, Parainen, ja Roger Hakalax, Kemiönsaari, asettuvat ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajiksi. Piirikokous valitsee 2. huhtikuuta kaksi varapuheenjohtajaa.

– Piiri on paikallisen toiminnan linkki puolueeseen, jossa haluan olla mukana vaikuttamassa. Tulevat eduskuntavaalit ovat piirin tärkeimmät vaalit ja meidän tulee yhdistää voimamme, jotta yllämme yhtä hyvään tulokseen kuin viimeksi. Minulle henkilökohtaisesti tärkeitä aiheita ovat Itämeri ja erätalous, aiheita joita mielelläni nostan esille puolueen ohjelmassa ja jotka ovat tärkeitä myös paikallisella tasolla, sanoo Björkroth.

Björkroth on puoluevaltuuston jäsen, Paraisten kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja ja valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Hakalax toimii Kemiönsaaren valtuuston, kunnanhallituksen ja rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsenenä sekä Kemiönsaaren vesihuoltolaitoksen johtokunnan puheenjohtajana. Hän on aikaisemmin toiminut piirihallituksen varajäsenenä sekä varsinaisena jäsenenä.

– Asetun ehdolle varapuheenjohtajaksi koska haluan kehittää sisäistä ja ulkoista vuorovaikuttamista piirihallituksessa, kuten myös hyvinvointialueen valtuustoryhmän, paikallisosastojen työssä sekä politiikan eri tasoilla. RKP:n politiikka tulee ankkuroida kuntiin ja niin että politiikkaa ei tehdä ylhäältä alaspäin esim. Turusta. Haluan nostaa esille alueiden ja elinkeinoelämän palveluntarpeen ja valtion investoinnit muun muassa infrastruktuuriin ja sen ylläpitämiseen. Tärkeää on myös tasapainoinen alue- ja yrityspolitiikka, joka luo yrityksillemme mahdollisuuden kehittyä, kasvaa ja työllistää. Tämä vaatii yhteistyön tehostamista kansanedustajien, paikallispolitiikkojen ja yritysten kesken. Yhdessä olemme vahvoja, sanoo Hakalax.

Wickström: Rahan puute uhkaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen käynnistämistä

RKP:n varapuheenjohtaja ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen toinen varapuheenjohtaja Henrik Wickström on huolissaan alueen sosiaali- ja terveysministeriöltä saaman rahoituksen puutteellisuudesta hyvinvointialueen toiminnan käynnistämiseen. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle myönnettiin torstaina lisämääräraha, mutta hyvinvointialueen virkamiesten mukaan alueelta puuttuu vielä 38,5 miljoonaa euroa, jotta se voisi aloittaa toimintansa.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Koulutuspanostukset maksavat aina itsensä takaisin

Eduskunta käsitteli tänään valtioneuvoston koulutuspoliittinen selonteko ja Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuorossa kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi painotti hallituksen merkittäviä koulutusuudistuksia joita on tehty panostaakseen koulutukseen.

Lue seuraava artikkeli