Wickström: Rahan puute uhkaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen käynnistämistä

RKP:n varapuheenjohtaja ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen toinen varapuheenjohtaja Henrik Wickström on huolissaan alueen sosiaali- ja terveysministeriöltä saaman rahoituksen puutteellisuudesta hyvinvointialueen toiminnan käynnistämiseen. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle myönnettiin torstaina lisämääräraha, mutta hyvinvointialueen virkamiesten mukaan alueelta puuttuu vielä 38,5 miljoonaa euroa, jotta se voisi aloittaa toimintansa.

-Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on yksi Suomen suurimmista hyvinvointialueista. Alueen perusrahoituksessa ei olla huomioitu alueen monipuolisuutta. Jos emme saa lisärahoitusta alueen valmistelutyöhön, on olemassa suuri riski siitä, ettei meillä vuodenvaihteen alussa ole toimivia potilastietoja ja henkilöstötietojärjestelmiä. Tämä voi vaarantaa potilasturvallisuuden ja sitä en voi hyväksyä, Wickström sanoo.

Wickström on huolissaan siitä, että rahoituksen puute voi pahimmassa tapauksessa johtaa siihen, ettei hyvinvointialue pääse aloittamaan toimintansa 1.1.2023 lain edellyttämällä tavalla. Wickström korostaa, että ilman RKP:n vaatimuksia paremmasta rahoitusmallista sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen valmistelun aikana tilanne olisi vieläkin huonompi.

-Toivon, että sosiaali- ja terveysministeriö ymmärtää tarpeemme. Uudistuksen tavoitteena oli vahvistaa ja turvata asukkaiden palvelut. Tämä ei onnistu, mikäli alueella on jo alkuvaiheessa riittämätön rahoitus, Wickström sanoo.

Bergqvist ehdottaa taloudellisia ja hallinnollisia helpotuksia yksityistielosseille

Saaristoliikenne on Suomessa maksutonta, lukuun ottamatta yksityislossit. Näitä on Suomessa 21 ja niiden kustannukset sekä hallinnollinen taakka ovat merkittäviä. Kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Sandra Bergqvist (RKP) on yhdessä kansanedustaja Ari Torniaisen (Kesk.) kanssa jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa vaaditaan helpompaa toimintaympäristöä yksityistielosseille.

Lue edellinen artikkeli

Tomas Björkroth ja Roger Hakalax asettuvat ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajiksi

Tomas Björkroth, Parainen, ja Roger Hakalax, Kemiönsaari, asettuvat ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajiksi. Piirikokous valitsee 2. huhtikuuta kaksi varapuheenjohtajaa.

Lue seuraava artikkeli