Rehn-Kivi: Koulutuspanostukset maksavat aina itsensä takaisin

Eduskunta käsitteli tänään valtioneuvoston koulutuspoliittinen selonteko ja Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuorossa kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi painotti hallituksen merkittäviä koulutusuudistuksia joita on tehty panostaakseen koulutukseen.

– Opiskelijoiden edellytyksiä päästä kiinni työelämään on parannettu korottamalla tulorajoja, myös perheiden elämään taas on helpotettu alentamalla varhaiskasvatusmaksuja, palauttamalla subjektiivinen päivähoito ja uudistamalla perhevapaat, Rehn-Kivi sanoo.

Koulutusselonteon yhteydessä on tehty myös ensimmäinen kokonaisselvitys ruotsinkielisen koulutuksen kehittämisestä.

– On todella hienoa, että toisen kotimaisen kielen opetukseen panostetaan kehittämisohjelman myötä. Näin saadaan vakiinnutettua laadukkaita ja houkuttelevia opintopolkuja kaikille koulutusasteille. On myös arvokasta, että olemme saaneet lisättyä ruotsinkielisen korkeakoulutuksen aloituspaikkoja ja lähitulevaisuudessa myös koulutusalojen tarjonta laajenee, Rehn-Kivi toteaa puheessaan.

Rehn-Kivi korosti myös RKP:n lähtökohtaa, että on huolehdittava opiskelijoiden hyvinvoinnista, sekä fyysisesti että henkisesti ja että heille tarvitseville on apua ja tukea matalla kynnyksellä.

– Hyvinvointi ei ole itsestäänselvyys vaan sitä pitää tukea. Siksi esimerkiksi kuraattori ja psykologien määrän lisääminen perusopetuksessa ja toisella asteella on ollut keskeinen toimenpide. Kun koulutussuunnitelmia kehitetään, tulee myös liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden edistäminen huomioida tärkeänä osana kokonaisuutta.

Tomas Björkroth ja Roger Hakalax asettuvat ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajiksi

Tomas Björkroth, Parainen, ja Roger Hakalax, Kemiönsaari, asettuvat ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajiksi. Piirikokous valitsee 2. huhtikuuta kaksi varapuheenjohtajaa.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Seksuaalisen häirinnän vastainen työ vaatii asennemuutosta

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa, ettäkaikki seksuaalisen häirinnän tapaukset on otettava vakavasti. Häirintää ei koskaan saa vähätellä. On tärkeää luoda ilmapiiri, jossa seksuaalisen ja muun häirinnän kohteiksi joutuneet uskaltavat ilmoittaa häirinnästä ja jossa he kokevat voivansa luottaa siihen, että he saavat tukea ja apua.

Lue seuraava artikkeli