Torvalds: Aika jättää hyvästit suomettumiselle

Europarlamentaarikko, presidentinvaaliehdokas Nils Torvalds haluaa poistaa itsesensuurin ja epäröinnin suomalaisesta ulkopolitiikasta.

– Suomi kuuluu Länsi-Eurooppaan. Siitä huolimatta ulkopoliittista asemaamme koskeva keskustelu lähtee edelleen siitä ajatuksesta, että Suomi edelleen olisi harmaa alue idän ja lännen välissä. Meidän on kerta kaikkiaan jätettävä 70-luvun haamut taaksemme, Torvalds sanoo.

Torvalds toteaa, että Suomen sotienjälkeinen politiikka on ollut asteittaista hivuttautumista harmaan alueen länsilaidalle: jäsenyys YK:ssa, EFTA:ssa sekä Pohjoismaista tulliunionia koskevat suunnitelmat. Tämä aika on jo päättynyt.

– Siitä syystä meidän tulee olla erinomaisen varovaisia käydessämme sellaista keskustelua, joka ajaa meidät takaisin niihin asemiin, Torvalds sanoo.

– Olisi naivia ajatella, että Suomi voisi kriisin aikana olla puolueeton, koska osana Euroopan Unionia olemme jo valinneet puolemme. Ukrainan-kriisin ja Venäjän vastaisten sanktioiden yhteydessä oli nähtävissä, että jotkut halusivat luistaa ja peräänkuuluttivat kahdenkeskisiä neuvotteluita. Se on tie, jota ei voi hyväksyä. Suomen paikka on läntisen yhteistyön keskiössä.

– Nyt on korkea aika luopua suomettumisesta – maailma on mennyt menojaan emmekä me enää voi saavuttaa mitään luopumalla itsemääräysoikeudestamme.

Henriksson: Hallitus on unohtanut ikäihmiset sote-vimmassaan

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson arvostelee hallituksen sote-uudistusta ikäihmisten hoidon kannalta.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Nolltolerans för sexuella trakasserier i skolan

Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson är bestört över de fall av sexuella trakasserier som eleverna vid Vasa Övningsskola vittnar om.

Lue seuraava artikkeli