Torvalds: Päätöslauselma vahva viesti taloutta elvyttävistä toimista

Euroopan parlamentti päättää perjantaina uudesta päätöslauselmasta koskien talouden elpymistä covid19-kriisin aikana ja sen jälkeen.

– Päätös on vahva viesti vaikeassa tilanteessa, sanoo europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP / Renew).

Kaiken kaikkiaan viisi seitsemästä puolueryhmästä, mukaan lukien Liberal Renew Europe, olivat sopineet ennen istuntoa siitä, ettei kukaan heistä esittäisi muutosehdotuksia parlamentin perjantaina iltapäivällä hyväksymään yhteiseen päätöslauselmaan.

– Laaja kompromissi on yksi syy, miksi kannatan päätöslauselmaa. Nils Torvalds sanoo. Tällä hetkellä vallitsevassa vaikeassa tilanteessa tarvitsemme parlamentin EU-ystävällisten ryhmien yhteistyötä.

Päätöslauselma uudesta monivuotisesta rahoituskehyksestä, omista varoista ja elvytyssuunnitelmasta asettaa eurooppalaisen solidaarisuuden elpymisen keskipisteeseen, kuten parlamentin viime kuussa hyväksymä päätöslauselma koronakriisin kiireellisistä toimenpiteistä.

– Käy yhä selkeämmäksi, että jotkut jäsenmaat, erityisesti ne, joiden talous on riippuvainen matkailualasta, kärsivät enemmän kuin muut jäsenvaltiot. Tämä on vielä yksi argumentti solidaarisuuden puolesta ”, Nils Torvalds sanoo.

Tänään hyväksyttävässä päätöslauselmassa priorisoidaan pieniä- ja keskisuuria yrityksiä. Kyse on toimenpidepaketeista, lainoista ja taloudellisista tukitoimista, jotka perustuvat Green Dealiin ja oikeusvaltioperiaatteisiin.

Nils Torvaldsin mukaan parlamentin on seuraavaksi vauhditettava keskustelua unionin solidaarisuuteen liittyvistä työvälineistä.

– Kuten huomautin keskiviikon täysistunnon aikana, on kuluneen kuukauden aikana käydyt keskustelut olleet valitettavasti puutteellisia tämän osalta. Siksi nostan esille mallin, jota käytämme EU:n talousarviossa. Kun kaikki jäsenvaltiot maksavat bruttokansantulon perusteella, saavutamme kohtuullisen oikeudenmukaiset tulokset.

Henriksson: Vaasa saa potilasturvallisuuden kehittämiskeskuksen

Vaasan sairaanhoitopiirille myönnetty valtionavustus potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskuksen perustamiseen. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen päätökseen.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Rokotteiden merkitys painottuu koronakriisissä

Suomessa uusien koronatapausten määrä on viime viikkoina ollut laskussa. Tilanne ei kuitenkaan ole ohi. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) painottaa, että niin koronaviruksen kuin muidenkin virustautien ehkäisy vaatii tehokkaita rokotteita. Tämä edellyttää niin kansainvälistä yhteistyötä kuin tukea tutkimukseen ja kehitykseen.

Lue seuraava artikkeli