Torvalds selvittää Panama-papereita

Euroopan parlamentti on päättänyt asettaa selvityskomitean tarkastelemaan niin kutsuttujen ”Panamapapereiden” veropaosta tekemiä paljastuksia.

Liberaali ALDE-ryhmä on valinnut europarlamentaarikko Nils Torvaldsin (RKP / ALDE) komitean varajäseneksi.

– On todella suuri kunnia saada olla mukana Panamapapereiden selvityksessä. Paljastukset ovat taas kerran osoittaneet miten laajasta ongelmasta veropaossa on kyse. Pahinta on, että olemme luultavasti vasta raaputtaneet pintaa, sanoo Torvalds.

Veroasiat kuuluvat kansalliseen toimivaltaan, mutta Torvalds pitää silti EU:n toimia tärkeinä.

– Veropako on kansainvälinen ongelma ja sitä varten tarvitaan kansainvälisiä ratkaisuja. On myös todettava, että veropakoa edeltävä rahanpesu on globaalin ja eurooppalaisen ulottuvuuden omaavaa laitonta toimintaa. On siis tärkeää, että Europarlamentti selvittää tarkkaan tämän kaltaiset paljastukset, jotta saamme paremman kuvan ongelmasta, ja voimme esittää tehokkaita ratkaisuja.

EFSI-rahasto on hyvä väline vauhdittamaan EU:n talouskasvua

EU-kommissio antoi tämän viikon Strasbourgin täysistunnossa Europarlamentille suunnitelman Euroopan Strategisten investointien rahasto-ohjelmasta (EFSI).

Lue edellinen artikkeli

Sven Jerkku: Kör inte ner det inhemska jordbruket!

SFP i Österbotten uppmanar alla samhällssektorer i Finland att visa stöd och solidaritet för jordbruket och inhemska livsmedel.

Lue seuraava artikkeli