Torvalds: Tärkeää, että parlamentti pitää ovet avoinna kriisistä huolimatta

Euroopan parlamentti peruu tämän viikon äänestykset Brysselissä koronaepidemian takia, tästä huolimatta osa parlamentin työstä jatkuu.

– Parlamentin avoinna pitäminen on erityisen tärkeää kriisitilanteessa, sanoo parlamentin jäsen Nils Torvalds (Renew Europe / SFP).

Koronepidemian vuoksi Strasbourgista Brysseliin siirretyn parlamentin täysistunnon alkamista leimasi suuri epävarmuus.

Parlamentin puhemieskokous päätti maanantaina iltapäivällä lykätä suunniteltuja äänestyksiä epidemian johdosta.

– Äänestysten peruuttamispäätös sekä päätös siirtää istunto Strasbourgista Brysseliin ovat hyvin harvinaisia, jopa historiallisia, sanoo Nils Torvalds päätöksen jälkeen.

Hän korostaa, että parlamentin on ryhdyttävä toimiin tartunnan leviämisen minimoimiseksi.

– Samalla on kuitenkin tärkeää, etenkin koronaepidemian kaltaisissa kriiseissä, että parlamentin toiminta jatkuu. Parlamentin on säilytettävä toimintakykynsä sekä näytettävä esimerkkiä. Istunnon avaaminen oli tällä hetkellä oikea päätös.

Se, että parlamentti pysyy avoimena, tarkoittaa muun muassa sitä, että tiistaina järjestetään useita keskusteluja suuressa salissa.

Toimintoja parlamentissa olisi jätetty enemmän lepotilaan, jos tämän viikon täysistuntoa ei olisi avattu.

”Luonnollisesti ominaista tälle tilanteelle on suuri epävarmuus, todennäköisesti meidän pitää varautua useampaan etäyhteyksillä tapahtuvaan keskusteluun nyt keväällä”, Nils Torvalds sanoo.

Migrin on noudatettava Euroopan neuvoston yleissopimus

Naisten ihmisoikeuksia sorretaan joka päivä. Tyttönä tai naisena oleminen on epäsuotuisaa tai jopa vaarallista monissa osissa maailmaa. Valtio, hengelliset johtajat, perhe tai yhteiskunta voi kontrolloida, rangaista tai pahimmassa tapauksessa tuomita sinut kuolemaan jos naisena vaadit ihmisoikeuksia.

Lue edellinen artikkeli

Ruotsin oikeusministeri vierailee Suomessa

Ruotsin oikeusministeri Morgan Johansson vierailee Suomessa RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin vieraana. Päivän aikana ministerit vierailevat muun muassa Ruotsin suurlähetystössä, Helsingin vankilassa, Oodi kirjastossa ja Hanasaaressa.

Lue seuraava artikkeli