Migrin on noudatettava Euroopan neuvoston yleissopimus

Naisten ihmisoikeuksia sorretaan joka päivä. Tyttönä tai naisena oleminen on epäsuotuisaa tai jopa vaarallista monissa osissa maailmaa. Valtio, hengelliset johtajat, perhe tai yhteiskunta voi kontrolloida, rangaista tai pahimmassa tapauksessa tuomita sinut kuolemaan jos naisena vaadit ihmisoikeuksia.

Sodankäynnissä naisia ​​käytetään monella kauhistuttavalla tavalla. Militarististen ryhmien tekemät raiskaukset pohjautuvat sadismiin ja naistenvihaan. Ne tapahtuvat usein julkisesti ja ovat luonteeltaan raakoja. Joskus naisiin kohdistuu niin vakavaa väkivaltaa, että he kuolevat vammoihinsa. Anki Westergård kirjoitti Nakoutin kohtalosta Svenska Ylen sivuilla ja siitä mitä hänelle tapahtui Ugandassa Joseph Konyn julman hallinnon alla. Raiskauksen lisäksi uhreille pahinta on elää trauman ja koetun häpeän kanssa. Ei ole harvinaista, että perheet hylkivät näitä uhreja kunniakäsityksen ja häpeän seurauksena.

Euroopan neuvoston yleissopimus naisiin kohdistuvan väkivallan sekä perheväkivallan torjumiseksi (Istanbulin sopimus) velvoittaa meitä parantamaan seksuaalisen väkivallan uhreiksi joutuneiden naisten asemaa ja palveluja Suomessa. 

Seksuaalisen väkivallan kohteeksi joutuneelle henkilölle on tarjottava erityistä tukea, jota hän tarvitsee, kuten oikeuslääketieteellistä tutkimusta, psykososiaalista tukea ja neuvontaa.

Nakout on vahva kun jaksaa kertoa tarinansa. En voi ymmärtää, että turvapaikkaa voi evätä henkilöltä, joka on ollut seksiorjuuden uhri, samanaikaisesti kun Suomi allekirjoittaa erilaisia yleissopimuksia. Meidän on pystyttävä luottamaan viranomaisiin, tässä tapauksessa Maahanmuuttovirastoon, ja että he noudattavat niitä yleissopimuksia joita Suomi on allekirjoittanut.

Naisten oikeudet koskevat kaikkia naisia riippumatta siitä, mistä tulee ja minkälainen asema henkilöllä on.

 

Ramieza Mahdi
puheenjohtaja
RKP:n kotoutuspoliittinen työryhmä

Oikeusministeri Henriksson haluaa parantaa lähestymiskiellon toimivuutta – ”Meidän on parannettava uhrien asemaa”

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on asettanut työryhmän arvioimaan eri keinoja parantaa lähestymiskiellon tehokkuutta. Tavoitteena on myös vähentää lähestymiskiellon rikkomista ja lisätä erityisesti lähisuhdeväkivallan uhrien turvallisuutta. Työryhmä tulee muun muassa arvioimaan lähestymiskieltojen sähköisen valvonnan tarvetta.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Tärkeää, että parlamentti pitää ovet avoinna kriisistä huolimatta

Euroopan parlamentti peruu tämän viikon äänestykset Brysselissä koronaepidemian takia, tästä huolimatta osa parlamentin työstä jatkuu.

Lue seuraava artikkeli