Tötterman haluaa jatkaa Turun RKP:n johdossa

– Olen kiitollinen siitä, että moni on pyytänyt minua asettumaan uudelleen ehdolle Turun RKP:n puheenjohtajaksi ja otettu minulle osoitetusta tuesta. Asetun ehdolle jatkokautta varten ja tarjoudun päättämään aloittamani työn. Tavoitteeni on johtaa Turun RKP:tä kohti menestyksellisiä aluevaaleja, sanoo Anna-Karin Tötterman.

Olemme viimeisten kahden vuoden aikana panostaneet lisätäksemme vaikutusmahdollisuuksiamme. Kuntavaaleissa saavutimme tärkeän virstanpylvään, kun saimme suurimman äänimäärän sitten vuoden 2008 vaalien. Vaalien jälkeisissä neuvotteluissa onnistuimme varmistamaan tärkeitä luottamustehtäviä RKP:lle, muun muassa paikan Turun kaupunginhallituksessa. Åbo Akademin työntekijänä ja kahden kouluikäisen lapsen äitinä, minulle tärkeitä kysymyksiä ovat perheystävällisen, tutkimus- ja koulutuskeskeisen ja elinvoimaisen Turun edistäminen, jossa ruotsin kielen asema kaipaa jatkuvaa voimallista edunvalvontaa. Haluan jatkaa Turun RKP:n luotsaamista kohti tulevia aluevaaleja ja vahvistaa asemaamme tuleviin eduskuntavaaleihin, Tötterman toteaa.

Anna-Karin Tötterman on valtiotieteen lisensiaatti ja on opiskellut muun muassa informaatiotutkimusta ja historiaa Åbo Akademissa. Hän on useamman vuoden vaikuttanut Åbo Akademissa, nykyisenä työkenttänään kansainvälistymiskysymykset.

Tötterman on toiminut aktiivisena päätöksentekijänä vuodesta 2018 lähtien ja ansioitunut useassa RKP:n luottamustehtävässä. Hän on samalla luonut verkostoja Turun kaupungin sisällä, muihin puolueisiin ja RKP:ssä valtakunnallisella tasolla. Tötterman toimii tällä hetkellä Turun RKP:n puheenjohtajana, Varsinais-Suomen RKP:n varapuheenjohtajana ja RKP:n puoluevaltuuston varsinaisena jäsenenä. Lisäksi hän on jäsen puolueensa kaupunkipoliittisissa ja työmarkkinapoliittisissa työryhmissä. Hän toimii myös Turun kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston sekä monikulttuurisuusneuvoston varsinaisena jäsenenä, sekä Folktinget:in Varsinais-Suomen edustajana ja Folktinget:in hallintovaliokunnan jäsenenä. Mainitut luottamustehtävät takaavat kokemusta ja tietämystä päätöksenteosta paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla.

– Olen vakuuttunut siitä, että kestävä talouskasvun politiikka, joka helpottaa muun muassa pienyritysten toimintaedellytyksiä, on se tärkeä perusta jota tarvitsemme. Näin voimme turvata hyvinvointiyhteiskuntamme edellytykset. Verkostoni RKP:n sisällä, yhteydet kaupungin johtoon ja hyvät suhteet Turun muihin puolueisiin ovat täydellinen lähtökohta josta luotsata Turun RKP:tä kohti uusia onnistumisia, sanoo Tötterman.

Wickström: Lähisairaaloilla on tärkeä rooli myös sote-uudistuksen jälkeen

RKP:n varapuheenjohtaja ja RKP:n edustaja HUSin hallituksessa Henrik Wickström painottaa, että lähisairaaloilla on tärkeä rooli tulevaisuudessa, myös sote-uudistuksen jälkeen. Wickström vieraili tänään Lohjan sairaalassa keskustelemassa Lohjan sairaalan johtaja Ville Pursiaisen kanssa, joka myös toimii Porvoon sairaalan vt. johtajana. Tapaamiseen osallistui myös Lohjan sairaalan johtava lääkäri Tom Löfstedt.

Lue edellinen artikkeli

Biaudet: Jokaisella tulee olla oikeus määritellä oma juridinen sukupuolensa

Kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) osallistui tänään eduskunnan täysistunnon keskusteluun Oikeus olla-kansalaisaloitteesta, joka käsittelee translain uudistusta.

Lue seuraava artikkeli