Wickström: Lähisairaaloilla on tärkeä rooli myös sote-uudistuksen jälkeen

RKP:n varapuheenjohtaja ja RKP:n edustaja HUSin hallituksessa Henrik Wickström painottaa, että lähisairaaloilla on tärkeä rooli tulevaisuudessa, myös sote-uudistuksen jälkeen. Wickström vieraili tänään Lohjan sairaalassa keskustelemassa Lohjan sairaalan johtaja Ville Pursiaisen kanssa, joka myös toimii Porvoon sairaalan vt. johtajana. Tapaamiseen osallistui myös Lohjan sairaalan johtava lääkäri Tom Löfstedt.

– Tarvitsemme lähisairaaloita Uudellamaalla myös tulevaisuudessa. On tärkeää, että Porvoon, Lohjan ja Raaseporin sairaalat saavat selkeän profiilin uusissa hyvinvointialueissa. Uskon, että lähisairaaloilla on kaikki mahdollisuudet tukea hyvinvointityötä alueilla hyvällä ja tehokkaalla tavalla. Yhteistyö hyvinvointialueiden ja HUSin välillä on oltava sujuvaa, jotta asiakkaat saavat hyvää hoitoa kun he sitä tarvitsevat – myös omalla äidinkielellään, Wickström sanoo. 

Wickström näkee hoitajapulan suurimpana terveydenhuollon haasteena tällä hetkellä. Tämä vahvistui myös hänen tapaamisessa Lohjan sairaalassa tänään.

– Hoitajapula näkyy koko sektorilla. Koronaepidemia on vaikeuttanut tilannetta ja rasittanut hoitajia ennennäkemättömällä tavalla. On tärkeää, että panostamme hyvään henkilöstökulttuuriin jossa osallistamme henkilöstöä työrutiinien suunnittelussa, Wickström lopettaa.

 

RKP on asettanut Ida Susin aluevaaliehdokkaaksi Satakunnan aluevaaleihin

Satakunnan RKP on asettanut ensimmäisen aluevaaliehdokkansa, Ida Susi ent. Thomsen.

Lue edellinen artikkeli

Tötterman haluaa jatkaa Turun RKP:n johdossa

– Olen kiitollinen siitä, että moni on pyytänyt minua asettumaan uudelleen ehdolle Turun RKP:n puheenjohtajaksi ja otettu minulle osoitetusta tuesta. Asetun ehdolle jatkokautta varten ja tarjoudun päättämään aloittamani työn. Tavoitteeni on johtaa Turun RKP:tä kohti menestyksellisiä aluevaaleja, sanoo Anna-Karin Tötterman.

Lue seuraava artikkeli