Työllisyyspaketti oikeansuuntainen mutta riittämätön alku

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mielestä hallituksen tänään budjettiriihessä esittämä työllissyyspaketti ei tarjoa riittävästi keinoja hallituksen oman työllisyystavoitteen saavuttamiseksi.

– Hallitus on itse luonut valtavat odotukset työllisyyspaketilleen. Siksi budjettiriihen anti jäi lopulta melko laihaksi, vaikka esimerkiksi ansiosidonnaisen muuttaminen kannustavammaksi ja työnvälityksen uudistaminen ovatkin hyviä ehdotuksia. Sen sijaan on nurin kurista väittää työllistämistoimeksi sitä, että hallitus peruuttaa oman päivähoitomaksujen korotusesityksensä, vaikka se sinänsä tietenkin on hyvä asia, sanoo Henriksson.

– On selvää, että hallituksen työllisyyspaketti ei sisällä riittävästi keinoja 110 000 uuden työpaikan luomiseksi. Tarvitsemme lisää konkreettisia toimenpiteitä, emme uusia työryhmiä. Me olemme tuoneet pöytään omat ehdotuksemme työllisyyden parantamiseksi. Me annamme ne mielellämme myös hallituksen käyttöön.

Henriksson vaatii hallitukselta toimia naisten työllisyysasteen nostamiseksi.

– Viimeistään nyt on täysin selvää, että perussuomalaiset ja keskusta johtavat hallituksen perhepolitiikkaa, kun kokoomus katselee hiljaa vierestä. Hallitus haluaa purkaa kannustinloukkuja, mutta samalla se ei halua uudistaa perhevapaita ja kotihoidon tukea. Tämä on valitettavaa, tarvitsemme paljon enemmän naisia työelämään.

– On myös syytä muistaa, että hallituksen massiiviset koulutus- ja opintotukileikkaukset eivät ole hävinneet minnekään. Hallitus leikkaa edelleen tulevaisuudesta.

Sote-uudistus on elinvoimapolitiikkaa

Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran Oulun yliopistolta tilaamassa selvityksessä Vaasan keskussairaala olisi optimaalisella paikalla yhdeksi tulevaisuuden päivystävistä sairaaloista.

Lue edellinen artikkeli

Hallitus tekee valtapolitiikkaa ruotsinkielisten suomalaisten kustannuksella

Hallituksen lupaama kielellisten vaikutusten arviointi puuttuu hallituksen mittavasta sote-uudistuspaketista.

Lue seuraava artikkeli