Hallitus tekee valtapolitiikkaa ruotsinkielisten suomalaisten kustannuksella

Hallituksen lupaama kielellisten vaikutusten arviointi puuttuu hallituksen mittavasta sote-uudistuspaketista.

Lakitekstipaketti lähetettiin lausuntokierrokselle myöhään keskiviikkoiltapäivänä. RKP:n puoluehallituksen mielestä Suomen kaltaisessa oikeusvaltiossa kansalaisilla on oikeus saada rehellinen ja avoin arvio eri vaihtoehtojen hyödyistä ja haitoista.

– Hallitus osoittaa epämiellyttävää piittaamattomuutta ruotsinkielisen väestön oikeuksia kohtaan. Vaadimme, että hallitus tekee uskottavan arvioinnin uudistuksen vaikutuksista. Esimerkiksi Vaasan ja Seinäjoen päivystävien sairaaloiden välisessä vertailussa on otettava huomioon sairaaloiden nykyinen toiminta, henkilökunnan kielitaidot, tulevat mahdollisuudet rekrytoida kielitaitoista henkilökuntaa sekä maakuntien yleiset kasvuennusteet, sanoo puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

– Olisin toivonut, että hallitus käynnistäessään uudistusta, joka vaikuttaa näin merkittävästi kaikkien suomalaisten arkeen, olisi kunnioittanut kielivähemmistöä edes sen verran, että uudistuksen vaikutukset olisi arvioitu kunnolla. Tämä vaikuttaa nyt ruotsinkielisten suomalaisten kustannuksella tehtävältä valtapolitiikalta.

Työllisyyspaketti oikeansuuntainen mutta riittämätön alku

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mielestä hallituksen tänään budjettiriihessä esittämä työllissyyspaketti ei tarjoa riittävästi keinoja hallituksen oman työllisyystavoitteen saavuttamiseksi.

Lue edellinen artikkeli

Maidontuottajat eivät voi yksin maksaa EU:n ulkopolitiikasta!

Muutosehdotukset EU:n budjettiin tulee jättää viimeistään tänään. Ruotsalaisen kansanpuolueen ja ALDE:n europarlamentaarikko Nils Torvalds vaatii, että suomalaisten maidontuottajien, Venäjän tuontikiellosta aiheutuneet tappiot korvataan.

Lue seuraava artikkeli