Uudenmaan RKP: Me tarvitsemme kulttuuria ja kulttuuriala tarvitsee yleisönsä

Kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijat osoittivat eilen mieltään Eduskuntatalon edustalla Helsingissä. Koronapandemian tuomat rajoitukset ovat koetelleet kulttuurialaa ja ala vaatii nyt sen uudelleen avaamista. Uudenmaan RKP:n puheenjohtaja Hanna Lönnforsin mielestä meidän on löydettävä ratkaisuja jotta kulttuuriala voi palata tärkeään työhönsä.

– Kaikki ymmärtävät että rajoitukset ovat olleet tärkeitä. Nyt meidän on kuitenkin suunnattava katseemme eteenpäin ja annettava heille, jotka työskentelevät kulttuuri- ja tapahtuma-alalla mahdollisuus jatkaa toimintaansa turvallisella tavalla, Lönnfors sanoo.

– Kulttuurielämykset ja tapahtumat ovat erittäin tärkeitä meidän hyvinvoinnin kannalta. Kunta-asukkaat Uudellamaalla tarvitsevat kulttuuria ja kulttuuriala tarvitsee yleisönsä. 

Lönnfors iloitsee siitä, että hallitus sallii ulkotapahtumat, mutta toivoo myös kevyempiä rajoituksia sisätiloissa järjestettäville kulttuurielämyksille pian.

– Tapahtumia voidaan turvallisesti järjestää sisätiloissa kun huomioidaan riittävät etäisyydet, määrätyt istumapaikat ja noudatetaan kaikkia turvallisuusmääräyksiä. On tärkeää, että kaikkia aloja kohdellaan tasapuolisesti kun on kyse toiminnan jatkamisesta koronapandemiasta huolimatta. Rokotusaste kasvaa ja tarttuneiden määrä laskee – nyt meillä on edellytykset myös kulttuurialan rajoitusten keventämiseen, Lönnfors sanoo.

Bergqvist: Uusi oppivelvollisuuslaki on unohtanut saariston oppilaat!

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on tänään jättänyt sisään kirjallisen kysymyksen uuden oppivelvollisuuslain majoituskorvauksesta. On käynyt ilmi, että oppivelvollisen majoituskorvauksen myöntämisperusteet eivät ota huomioon saariston ja harvaan asuttujen alueiden olosuhteita. Kirjallisessa kysymyksessään Bergqvist kysyy, miten tilanne voitaisiin korjata.

Lue edellinen artikkeli

Aika auttaa kulttuuriala jaloilleen

Kulttuuriala kokoontui eduskuntatalon edessä torstaina. Koronarajoitukset ovat iskeneet erityisen kovaa kulttuurialan, joka on täysin riippuvainen siitä, että ihmiset kokoontuvat. Ruotsalainen eduskuntaryhmä jakaa kulttuurialan näkemyksen. Nyt on todellakin aika auttaa kulttuuriala jaloilleen.

Lue seuraava artikkeli