Varsinais-Suomen RKP nimesi ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa

Perjantain ylimääräisessä piirikokouksessa Varsinais-Suomen RKP nimesi kolme ehdokasta vuoden 2023 eduskuntavaaleihin.

Nimetyt ehdokkaat (aakkosjärjestyksessä):
Bergqvist Sandra, Parainen
Byman Oscar, Kemiönsaari
Granroth Veera, Turku

– Ensimmäiset ehdokkaat on nyt nimetty ja ehdokasasettelu on täydessä vauhdissa. Olen vakuuttunut siitä, että ehdokaslistaltamme tulee vaalipäivänä löytymään sopiva ehdokas jokaiselle Varsinais-Suomalaiselle. Olemme luotettava puolue ja tavoitteena on tietenkin, että Varsinais-Suomen RKP:llä on jatkossakin kansanedustaja, sanoo piirin puheenjohtaja Cecilia Achrén.

Varsinais-Suomen RKP lähtee eduskuntavaaleihin omalla listalla ja tulee kaiken kaikkiaan nimeämään 17 ehdokasta. Piirikokous antoi piirin hallitukselle valtuudet nimetä loput ehdokkaat.

RKP vaatii, että hyvinvointialueet noudattavat lakia

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisvastuun siirtyessä kunnilta hyvinvointialueille lakkautetaan myös Kårkullan kuntayhtymä, joka tuottaa ruotsinkielisiä kehitysvammaisten tukipalveluita ja erityishuoltoa. Uudellamaalla toiminut projekti Kepa Uusimaa esittää, että sekä suomen- että ruotsinkieliset vaativan erityishuollon palvelut keskitetään HUS-yhtymälle. Ruotsalainen kansanpuolue (RKP) vastustaa esitystä ja on jättänyt asiasta kannanoton kaksikielisille hyvinvointialueille ja Helsingin kaupungille.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Puurakentamiseen vauhtia lainsäädäntöä korjaamalla

Suomalainen puu ei pala Suomessa yhtään paremmin kuin Ruotsissa, sanoi Anders Adlercreutz kun Ruotsalainen eduskuntaryhmä vieraili puuelementtiyritys Timberpointissa Loviisassa maanantaina.

Lue seuraava artikkeli