Varsinais-Suomen RKP on päättänyt luottamushenkilöpaikkojen esityksestä hyvinvointialueen eri toimielimiin

Ruotsalaisen kansanpuolueen Varsinais-Suomen uudet aluevaltuutetut kokoontuivat tänään ryhmäkokoukseen ja päättivät luottamushenkilöpaikkojen esityksestä eri toimielimiin.

– Olen tyytyväinen kokonaisuuteen ja niihin paikkoihin, jotka olemme saaneet. Edustajalla aluehallituksessa ja kansalliskielilautakunnassa sekä kahdessa lautakunnassa voimme nyt olla mukana vaikuttamassa uuden alueen rakentamisessa. Meille on tärkeää, että jokainen hyvinvointialueemme asukas saa laadukasta hoitoa ja palvelua, sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Åsa Gustafsson.  

Niklas Guseff (Turku) esitetään ryhmän edustajaksi aluehallitukseen ja hänen henkilökohtainen varajäsen on Merja Fredriksson (Parainen).  

Regina Koskinen (Parainen) esitetään kansalliskielilautakunnan puheenjohtajaksi ja hänen henkilökohtainen varajäsen Carita Backas (Kemiönsaari)  

Åsa Gustafsson (Kaarina) esitetään jäseneksi lasten- ja nuorten lautakuntaan ja hänen henkilökohtainen varajäsen Veera Granroth (Turku) 

Robert Paul (Raisio) esitetään työikäisten lautakunnan jäseneksi ja hänen henkilökohtainen varajäsen Kjell Wennström (Turku) ja tarkastuslautakuntaan esitetään Veera Granroth (Turku) ja hänen henkilökohtainen varajäsen Carita Backas (Kemiönsaari) 

Vammaisneuvostoon esitetään Kjell Wennström.  

Aluevaltuusto päättää muodollisesti paikoista 2.3 ensimmäisessä kokouksessaan.

RKP on jakanut paikkansa Länsi- Uudenmaan hyvinvointialueella

RKP:n Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuustoryhmä päätti kokouksessaan sunnuntaina 13. helmikuuta hyvinvointialueen hallituksen ja lautakuntien varsinaisista jäsenistä ja henkilökohtaisista varajäsenistä. Valtuustoryhmä sopi kokonaisuudesta, jossa huomioidaan sukupuolten välinen tasapaino, henkilökohtaiset äänet ja alueellinen edustus.

Lue edellinen artikkeli

Biaudet: Ihmisoikeuksia on suojeltava joka päivä

– EU:n, Euroopan neuvoston, Etyjin ja YK:n ihmisoikeussopimusjärjestelmän vahvistaminen on Suomen etu. Tällä hetkellä monenvälinen yhteistyö ja sääntöihin perustuva ihmisoikeusjärjestelmä kyseenalaistetaan sekä sisältä että ulkoa päin. Ihmisoikeuksien suhteen ei haeta kompromisseja. Meidän tulee työskennellä strategisesti saavuttaaksemme ne tavoitteet, joihin olemme sitoutuneet, ja samalla myös tukea ihmisoikeusaktivistien työtä.

Lue seuraava artikkeli