Veronkiertäjien hyödyntämä porsaanreikä tukittu

Europarlamentin talousvaliokunta antoi eilen illalla tukensa komission uudelle veropakoa vaikeuttavalle direktiiville.

Direktiivi keskittyy estämään veropakoa poistamalla yrityksiltä mahdollisuudet vähentää veroastettaan hyödyntämällä eri maiden välisiä eroja vähennyksissä ja verohelpotuksissa.

Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/Alde), joka on johtanut Europarlamentin liberaaliryhmän neuvotteluja kysymyksessä, on tulokseen tyytyväinen.

– Olen tällä toimikaudella keskittynyt erityisesti veropako-ongelman ratkaisuun. Sekä niin kutsutut Panamapaperit että Oxfamin hiljattain julkaisema raportti osoittavat kuinka suuri ongelma veropako on, Torvalds sanoo.

– EU:n vaikutusmahdollisuudet veroihin ovat rajalliset, koska ne periaatteessa kuuluvat jokaisen maan omaan osaamisalueeseen, mutta välttämättömiin toimiin on silti voitava ryhtyä. Tänään hyväksytty teksti on hyvä esimerkki juuri sellaisesta. Vaikka työtä on edelleen paljon tehtävänä, olemme nyt tilkinneet yhden monesta aiemmin olemassa olleesta porsaanreiästä, joita veroja aiheettomasti välttämään pyrkivät yritykset ovat voineet hyödyntää.

Ennakkoäänten ehdittävä perille ajoissa!

Osa kunnista ja paikallistoimijoista kertoo joutuneensa maksamaan sakkoja myöhästyneistä vaalijulisteista, jotka eivät ole tulleet ajoissa postissa.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Brexitbeskedet är bara startskottet

Premiärminister Theresa May lämnade idag in beskedet att förhandlingarna om Storbritanniens utträde ur EU kan börja.

Lue seuraava artikkeli