Vesa Hanski ilmoittaa olevansa käytettävissä Turun RKP:n kuntavaaliehdokkaaksi

Kaupunginvaltuuston varajäsenenä kaksi kautta istunut ja nuorisolautakunnan jäsenenä toimiva Vesa Hanski, ilmoittaa olevansa käytettävissä Turun RKP:n kuntavaaliehdokkaaksi.

Hanski on ylikonstaapeli ja töissä Turun pääpoliisiasemalla hälytystoiminnan esimiehenä. Hanski on myös ammattivalmentaja.

– Kahtena viime kautena olen saanut ensisijaisen katsauksen päätöksentekoon, koskien ruotsinkielistä koulutusta ja varhaiskasvatusta. Odotan innolla saavani jälleen asettua ehdolle, mikäli Turun RKP nimeää minut ehdokkaaksi, sanoo Hanski.

Nuorten hyvinvointi, niin koulussa kuin vapaa-ajalla ovat Hanskille tärkeitä aiheita.

– Kannustava vapaa-ajan toiminta pitää lapsemme terveinä, oli sitten kyse urheilusta, kulttuurista tai jostain muusta nuorisotoiminnasta. Meidän aikuisten tulee olla mukana ja vaikuttaa lastemme tulevaisuuteen, politiikan kautta tai yksinkertaisesti toimimalla esimerkkinä nuorille. Haluan tehdä työtä turvallisen Turun puolesta, kaupunki jossa lapset tulevaisuudessakin voivat kokea turvallisuuden tunnetta ja missä kaikkia kohdellaan tasavertaisesti. Kenenkään ei tulisi pelätä joutuvansa syrjityksi, sanoo Hanski.

– Seuraavalla valtuustokaudella meillä on edessämme suuria päätöksiä, muun muassa Turun kaupungin urheilutilojen kartoitus ja kehittäminen. Päätöksentekijöillä tulee olla selkärankaa ja pystyä tekemään vaikeitakin päätöksiä, unohtamatta eri näkökulmien huomioon ottaminen, sanoo Hanski.

– Ammattiurheilijavuosinani opin tehdä lujasti töitä saavuttaakseni tavoitteeni. Poliisina olen taas nähnyt yhteiskunnan kaikki sävyt. Nuorten uimareitten valmentaminen on minulle tärkeää ja antaa mahdollisuuden vaikuttaa nuorten hyvinvointiin. Olen politiikassa aina pyrkinyt saavuttamaan konkreettisia tavoitteita. Tein muun muassa aloitteen niin Katedralskolanin urheilulinjan kuin Skanssin nuorisotilan perustamisesta, sanoo Hanski.

Torvalds johtaa vastalausetta Komission maan ja metsän käyttöä koskevaa delegoitua säädöstä vastaan

Euroopan komissio on delegoidussa säädöksessään lokakuussa 2020 ehdottanut, että Suomen erityiskohtelua metsäisenä maana olisi rajoitettava nykyisestä. Kioton pöytäkirjan tapaan EU:n kestävän maan ja metsän käytön asetuksessa (LULUCF) on toistaiseksi otettu huomioon metsien vaikutukset hiilinieluun, jakamalla Suomelle 10 Mt:n CO 2 -korvaus kaikesta maankäytöstä. Komission delegoitu säädös ei huomioi tätä sovittua korvausta.

Lue edellinen artikkeli

Nicke Wulff ilmoittaa olevansa käytettävissä Turun RKP:n kuntavaaliehdokkaaksi

Arkisin Cygnaeus skolanin ja Turun Braheskolanin rehtorina toimiva Nicke Wulff haluaa asettua ehdolle kevään kuntavaaleissa. Wulff on kaupunginvaltuuston jäsen ja RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja ja myös maakuntavaltuustossa hän toimii RKP-ryhmän puheenjohtajana.

Lue seuraava artikkeli