Wickström: HUS maksaa luvatut koronalisät

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström on iloinen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallituksen päätöksestä maksaa hoitohenkilöstölle luvattuja koronalisiä kolmessa eri HUSin yksikössä. HUSin hallituksen päätös oli yksimielinen.

HUSin vt. toimitusjohtaja Markku Mäkijärvi päätti ottaa koronalisäkysymyksen hallituksen käsittelyyn, koska hänen mielestä päätös tilapäisistä koronalisistä pohjautui puutteellisiin tietoihin kun koko HUSin tilannetta ei ollut otettu huomioon.

– Hallitus oli yksimielinen siitä, ettei henkilöstön tulisi kärsiä sisäisistä virheistä. Hoitohenkilökunta on joutunut tekemään töitä äärimmäisen ison paineen alla. Meidän on varmistettava, että he tuntevat olonsa arvostetuksi tässä vaikeassa tilanteessa, RKP:n varapuheenjohtaja, HUSin RKP:n edustaja Henrik Wickström sanoo.

Wickström toivoo, että HUS käy läpi sisäisiä prosesseja niin, että vastaavat tilanteet eivät toistu organisaation sisällä. 

Wickström on tyytyväinen, että hallitus päätti nopeuttaa HUSin sisäisen palkkakehitysohjelman valmistelutyötä, jonka se toivoo saavansa käyttöön 1.3.2022 alkaen.

– On tärkeää, että kohtelemme henkilöstöä tasa-arvoisesti ja johdonmukaisesti. HUSin on vahvistettava profiiliaan työnantajana ja palkkakehitysohjelma on tärkeä osa sitä työtä, Wickström sanoo.

Norrback: Kauppaketjujen vuoro kantaa yhteiskuntavastuuta ruuantuottajien kannattavuuskriisissä

Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) nosti esiin maanviljelijöiden kannattavuuskriisin, maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän kanssa pidetyssä eduskunnan budjettidebatissa ja kyselytunnilla.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Uusiutuvan energian direktiivin on toimittava määrätietoisen eurooppalaisen energiasiirtymän puolesta

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta ja sen pääneuvottelija Nils Torvalds (RKP / Renew) ovat julkistaneet ensimmäisen ehdotuksensa päivitetyksi uusiutuvan energian direktiiviksi. Tämä on Euroopan parlamentin ensimmäinen julkinen vastaus Euroopan komission viime kesän ehdotukseen.

Lue seuraava artikkeli