Wickström iloitsee LNG-terminaalilaivan sijoittamisesta Inkooseen

Tänään työ- ja elinkeinoministeriö ilmoitti, että LNG-terminaali tullaan sijoittamaan Inkoon Joddböleen. Laivaa tarvitaan, kun Suomi irtautuu Venäjän energiamarkkinoista.

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström on myös Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtaja. Wickström iloitsee päätöksestä sijoittaa terminaalilaiva Inkooseen.

– Tämä on fantastinen uutinen Inkoolle, satamalle ja koko alueelle. Tämä antaa satamalle aivan uusia toimintamahdollisuuksia, ja myös koko Inkoolle, iloinen Wickström sanoo.

Wickström on koko ajan pitänyt esillä Inkoota mahdollisena sijoituspaikkana kelluvalle LNG-terminaalilaivalle.

– Inkoolla on erinomainen satama syvällä meriväylällä. Lisäksi meillä on  Balticconnector-kaasuputki sijoitettuna sataman viereen, ja tämä putki yhdistää Suomen kaasuverkoston eurooppalaiseen verkostoon, Wickström kertoo.

Blomqvist: Yrittäjyyttä ja elinvoimaista alkutuotantoa tarvitaan

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa koko Uudenmaan kehittämisen merkitystä - myös pienempien kaupunkien ja maaseudun. Ministeri Blomqvist vieraili Lapinjärvellä, Loviisassa ja Myrskylässä 30.5.2022. Elämme epävarmoja aikoja, mikä korostaa maaseudun roolia huoltovarmuuden ja valmiuden kannalta.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: LNG-terminaali on voitto koko seudulle

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti tänään, että Inkoo tulee saamaan LNG-terminaalin. Valtion kaasuverkkoyhtiö Gasgrid ja energiayhtiö Fortum ovat allekirjoittaneet sataman käyttöä koskevan sopimuksen. Maakaasu, jota tuodaan laivoilla satamaan tulee korvaamaan venäläisen maakaasun, jonka toimitukset päättyivät toukokuussa.

Lue seuraava artikkeli