Wickström: Kaikilta puolueilta vaaditaan nyt vastuunkantoa koskien Lohjan ja Porvoon sairaalaa

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström toivoo, että kaikki HUS:ssa toimivat puolueet miettivät vielä, miten toimivat HUS:n palveluverkon suhteen. Wickström sanoo, että RKP on HUS:ssa tehnyt jatkuvasti työtä paikallisten sairaaloiden puolesta.

– Edustajamme (Elin Blomqvist-Valtonen ja Karin Cederlöf) ovat tehneet jatkuvasti töitä Porvoon, Lohjan ja Raaseporin paikallissairaaloiden puolesta. Olen nähnyt, että useat poliitikot, joiden puolueet ovat edustettuina HUS:ssa, kuten SDP ja Vihreät, ovat kommentoineet, että suunnitelmat ovat ongelmallisia. Nyt toivon, että poliitikot ryhtyvät toimiin käytännössä. Nyt ei pelkkä myötätuntopuhe riitä, Wickström sanoo. 

Wickström on surullinen Lohja synnytyssairaalan kohtalosta. Lohjan sairaalalla on toimiva synnytysosasto, jota tarvitaan jatkossakin. Wickström näkee, että tällä voi olla kauaskantoisia kielteisiä seurauksia sairaalalle. 

– Meidän pitäisi tehdä perheystävällistä politiikkaa. Ei ole viisasta sulkea toimivaa synnytysosastoa, Wickström sanoo.

Henriksson: Ruotsin ja suomen kielen osaamista on vahvistettava

Viime hallituskaudella RKP vaati selvityksen siitä, miten toisen kotimaisen kielen eli ruotsin tai suomen pakollisuuden poistaminen ylioppilastutkinnosta on vaikuttanut kielten osaamiseen. Selvitys luovutettiin tänään opetusministeri, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonille.

Lue edellinen artikkeli

Norrback Metso Boardin Kaskisten hankkeen peruuntumisesta: Pettymystä ja tulevaisuuden uskoa

Metsä Board ilmoitti aiemmin tänään (21.3.2024), että he eivät tule etenemään Kaskisiin suunnitellun taivekartonkitehdashankkeen kanssa. Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) on pettynyt, mutta ilmaisee myös tulevaisuuden uskoa.

Lue seuraava artikkeli