Wickström: Lasten ja nuorten terapiatakuu toteutuu vihdoin!

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström on tyytyväinen siihen, että lasten ja nuorten terapiatakuu toteutuu. Hallitus on antanut vuoden 2025 talousarvioesityksen yhteydessä lakiesityksen alle 23-vuotiaiden lasten ja nuorten terapiatakuun toteuttamisesta. Tavoitteena on, että laki lasten ja nuorten terapiatakuusta tulisi voimaan keväällä 2025.

– Mielenterveysongelmat ovat kasvava haaste yhteiskunnassamme. Se, että meillä tulee nyt terapiatakuu alle 23-vuotiaille lapsille ja nuorille, on merkittävä askel. Toivon, että pitkällä aikavälillä voimme varmistaa, että myös nuoret 29-vuotiaisiin asti kuuluvat terapiatakuun piiriin, Wickström sanoo. 

Wickstöm sanoo, että ennaltaehkäisevä työ terveydenhuollossa on tärkeää. Hän toivoo, että rahoitus hoitotakuun toteuttamiseen riittää. 

– Hyvinvointialueiden oppilashuollon järjestämisessä on haasteita. Toivon, että pystymme priorisoimaan lasten ja nuorten palveluihin tehtävät investoinnit valtakunnallisesti, sen on oltava prioriteetti kaikilla poliittisilla tasoilla, Wickström sanoo.

Andersson eduskunnan talousarviokeskustelussa: Suomi tarvitsee ennen kaikkea kasvua

Eduskunnan täysistunnossa keskusteltiin hallituksen talousarvioesityksestä vuodelle 2025. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron piti ryhmän puheenjohtaja Otto Andersson.

Lue edellinen artikkeli

Nora Grotenfelt RKP:n valtuustoryhmän uusi puheenjohtaja Helsingissä

RKP Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja vaihtuu 15 lokakuuta. Pitkäaikainen ryhmäpuheenjohtajamme Björn Månsson väistyi tehtävästään, ja ensimmäisen kauden valtuutettu sekä koulujen ruotsinkielisen jaoston puheenjohtaja Nora Grotenfelt valittiin ryhmän uudeksi johtajaksi.

Lue seuraava artikkeli