Wickström: Opintotuen tulorajoja on korotettava

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström toivoo, että opintotuen tulorajoja korotettaisiin. Jos kalenterivuoden aikana opiskelee yhdeksän kuukautta, opiskelijan tulot voivat olla 12 498 euroa. Wickströmin mukaan tätä tasoa voisi nostaa 50 prosentilla nykyisestä tasosta, mikä tarkoittaisi hieman yli 18 500 euroa.

– Kärsimme suuresta työvoiman puutteesta erityisesti ravintola- ja palvelualoilla. Näillä aloilla nuoret voisivat työskennellä opintojen ohella. Nuorten mahdollisuudet tehdä töitä tulisi olla joustavammat, myös tästä näkökulmasta, Wickström sanoo.

Wickström painottaa aikaisempien tutkimusten osoittavan, että opintotuen tulorajojen nostaminen  toisi myös enemmän verotuloja valtiolle.

– Meidän on tehtävä kaikkemme, jotta työnteko olisi aina kannattavaa. Nuoret elävät paineessa kun heidän on sekä opiskeltava että hankittava työkokemusta. Kankeat järjestelmät eivät saa jarruttaa nuoren ihmisen arkea tässä nopeasti muuttuvassa maailmassa, Wickström lopettaa.

Henriksson: Kierrätys ja kiertotalous ovat tärkeä osa ilmastotyötä


RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson piti tänään juhlapuheen Ekoroskin 30-vuotisjuhlissa. Henriksson korosti puheessaan sitä, että meillä kaikilla on vastuu osallistua ilmastotyöhön muun muassa kierrättämällä ja uudelleenkäyttämällä. Sillä tavalla tuemme myös kiertotaloutta.

Lue edellinen artikkeli

Euroopan parlamentti ottaa suuria askeleita ilmaston puolesta – Torvalds tyytyväinen kesäpaketin vastuunjaon lopputuloksiin


Maanantaina Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta jakoi vastuut poliittisten ryhmien kesken tänä kesänä julkistetusta suuresta vihreän siirtymisen lainsäädäntöpaketista. Samaan aikaan valiokunnan keskeiset koordinaattorit näyttivät vastuullisuuttaan. Oikeistopopulistit eivät tule vastaamaan mistään keskeisestä ehdotuksesta. Maanantaina tehty päätös on erityisen tärkeä, koska se koskee lainsäädäntöä, jolla varmistetaan, että EU saavuttaa omat ilmastotavoitteensa.

Lue seuraava artikkeli