Mielestämme kaikilla on oltava samat mahdollisuudet opiskella korkeakoulussa sosioekonomisesta taustasta riippumatta. Emme hyväksy Sipilän hallituksen opintotukileikkausta. Haluamme perua leikkaukset ja nostaa opintorahan määrän aiemmalle tasolle. Haluamme samalla, ettei opiskelijoita rangaista työnteosta. Siksi ehdotamme opintotuen tulorajojen korottamista 50 prosentilla.

Joel Sundström

Poliittinen asiantuntija

Yhteystiedot »

Bergqvist: Edellytykset päätoimiseen opiskeluun paranevat

Eduskunta on tänään (7.11.) käynyt lähetekeskustelun hallituksen ehdotuksista opintotukilain muuttamisesta. Lakiesityksen tavoitteena on turvata päätoimisen opiskelun edellytykset ja parantaa lasta huoltavien opiskelijoiden tilannetta. Lakiesitys on laadittu liikunta, urheilu ja nuorisoministerin, RKP:n varapuheenjohtajan Sandra Bergqvistin johdolla.

Wickström: Opintotuen tulorajoja on korotettava

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström toivoo, että opintotuen tulorajoja korotettaisiin. Jos kalenterivuoden aikana opiskelee yhdeksän kuukautta, opiskelijan tulot voivat olla 12 498 euroa. Wickströmin mukaan tätä tasoa voisi nostaa 50 prosentilla nykyisestä tasosta, mikä tarkoittaisi hieman yli 18 500 euroa.