Wickström: Senioreilla on oltava oikeus omalääkäriin

RKP:lle on tärkeää, että saat hoitoa lähellä sinua, myös tulevaisuudessa. Kun sinulla on vaikeinta, palvelujen tulee olla helposti saatavilla. RKP:n mielestä, ihmisillä on oikeus tuntea turvallisuutta koko hoitoketjussa.

– Meidän on luotava senioreille omalääkäri- ja omasairaanhoitajajärjestelmä, koska mahdollisuus käydä samalla tutulla lääkärillä luo turvallisuutta, sanoo RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström.

RKP:lle on tärkeää, että hoitopalveluista tulee sujuvampia, kun hyvinvointialueet vastaavat sosiaali-, terveyden- ja sairaanhoidon palveluista. 

– Ikäihmiset ovat kasvava väestöryhmä ja tärkeä voimavara yhteiskunnassamme. Vanhustenhoidon läheinen sijainti ja korkeatasoisuus on meille kunnia-asia. 

– Meille on tärkeää, että saat tarvitsemasi hoidon ja avun, eikä sinua pallotella luukulta toiselle, Wickström sanoo.

Wickström painottaa, että pienemmillä sairaaloilla tulee olemaan keskeinen rooli uusilla hyvinvointialueilla ja niiden on voitava tarjota monipuolisia hoitopalveluja lähellä sinua. RKP haluaa, että pienten sairaaloiden toimintoja alasajon sijasta kehitetään!

Torvalds: Uusiutuvan energian direktiivin on toimittava määrätietoisen eurooppalaisen energiasiirtymän puolesta

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta ja sen pääneuvottelija Nils Torvalds (RKP / Renew) ovat julkistaneet ensimmäisen ehdotuksensa päivitetyksi uusiutuvan energian direktiiviksi. Tämä on Euroopan parlamentin ensimmäinen julkinen vastaus Euroopan komission viime kesän ehdotukseen.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Maakaasu ei ole kestävä energialähde

Tuoreiden tietojen mukaan vaikuttaa siltä, että maakaasu – tietyin reunaehdoin liittyen myyn muassa päästörajoihin – voidaan sisällyttää niin sanottuun taksonomiaan kestävien investointien luokitusjärjestelmästä. Siinä määritellään EU:n energiapaletti pitkälle tulevaisuuteen.

Lue seuraava artikkeli