Wickström: Suomelle on tärkeää houkutella uusia investointeja

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Henrik Wickström vierailee parhaimmillaan Vaasassa.

– Pohjanmaan ja Vaasan seudun motivaatio on vaikuttava, Wickström sanoo. Meidän on tuettava paremmin alueiden kehitystä valtion puolelta.

– Uusi maailmanpoliittinen tilanne vaikuttaa elinkeinopolitiikkaan ja meidän on hyödynnettävä potentiaalia Länsi- ja Etelä-Suomessa, josta myös suurin osa Suomen viennistä tapahtuu, Wickström sanoo. 

 Hallitusohjelmassa on kirjauksia siitä, miten alueille ja kunnille voidaan antaa parempia työkaluja kehittyä. Hallitus haluaa vähentää kuntien byrokratiaa ja helpottaa kuntien yhteistyötä viranomaisten kanssa.

– Meidän on vahvistettava lihaksiamme investointien houkuttelemisessa kansallisella tasolla. On olemassa erilaisia ​​investointimuotoja, jotka hyödyttäisivät vihreää siirtymää ja joita voitaisiin sijoittaa rannikkoalueillemme. On tärkeää, että meillä on keskitetysti riittävät resurssit työhön, jota tälle toiminnalle edellytetään. Myös tämä on huomioitu hallitusohjelmassa, Wickström sanoo.

 Wickström vierailee Vaasassa tällä viikolla. Hänen ohjelmassaan on vierailuja Wärtsilään ja eri koulutusyksiköihin, avoimia keskusteluja sekä keskusteluja hyvinvointialan poliitikkojen kanssa.

Laura Fagerlund valittu Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ma. lainsäädäntösihteeriksi

Laura Fagerlund on valittu Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ma. lainsäädäntösihteeriksi. Fagerlund työskentelee tällä hetkellä RKP Uudenmaan toiminnanjohtajana. Hän tulee sijaistamaan vanhempainvapaalle jäävää Jade Malmia.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Suomesta on saatava Euroopan johtava vetytalous

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström toivoo, että Suomi edistää aktiivisesti puhtaan energian investointeja. Wickström näkee, että Suomella on kaikki mahdollisuudet nousta Euroopan johtavaksi vetytaloudeksi. Wickström tapasi tänään Helsingissä Blastr Green Steelin pääomistajan Tore Ivar Slettemoen sekä muita kyseisen yrityksen edustajia. Kyseisessä tapaamisessa käytiin läpi hankkeen etenemistä.

Lue seuraava artikkeli