Wickström: Uusi raportti tukee rantaradan kehittämistä

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström näkee useita hyviä asioita Uudenmaan lliton tilaamassa uudessa junaliikenteen kehittämistä koskevassa selvityksessä.

Raportissa todetaan, että rantaradan liikennettä voidaan kehittää eri vaiheissa Hanko-Hyvinkää-radan sähköistyksen jälkeen ja Espoo-kaupunkiradan laajentamisen jälkeen.

 

– Olen tyytyväinen raporttiin. Tämä osoittaa, että suora junaliikenne Helsingin ja Hangon välillä on mahdollista. Samalla olen iloinen, sillä raportissa korostetaan tarvetta avata Inkoon asema uudelleen, Wickström sanoo.

Wickström toivoo nyt, että valtio on valmis aloittamaan neuvottelut rantarataa ympäröivien kuntien kanssa keskustellakseen siitä, kuinka Uudenmaan liiton esittämät suunnitelmat voitaisiin toteuttaa.

-Toimivat junayhteydet ovat tärkeitä koko Länsi-Uudenmaan elinvoimaisuuden vuoksi. Suora junaliikenne Hangon ja Helsingin välillä vahvistaisi alueen elinvoimaa ja edistäisi uusia kehitysmahdollisuuksia. Jos haluamme saavuttaa ilmastotavoitteemme, näen tämän erinomaisena vaihtoehtona, Wickström sanoo.

Linkki rapporttiin: https://uudenmaanliitto.fi/wp-content/uploads/2022/04/Rantaradan-ja-Hangon-suunnan-henkilojunaliikenteen-kehittaminen.pdf

Pekka Sinervo RKP Pohjois Pohjanmaan eduskuntavaaliehdokas

RKP Yhteispiirin piirikokous on nimittänyt 26.4.2022 Pekka Sinervon puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Korkeakoulujen valintajärjestelmästä on tehtävä yhdenvertaisempi

Tänään juhlitaan vappua, joka perinteisesti on opiskelijoiden suuri juhla. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on huolissaan nuorten lisääntyvästä paineen tunteesta ja haluaa siksi yhdenvertaisemman opiskelijavalintajärjestelmän korkeakouluihin. Hänen mielestään yliopistojen yhteishaun kokonaisuutta tulisi tarkastella koskien niin ensikertalaiskiintiötä kuin ylioppilastutkinnan pistejärjestelmää.

Lue seuraava artikkeli