Yksinhuoltajia ei saa rangaista

Suurin osa toimeentulotukea saavista perheistä on yksinhuoltajaperheitä. Nykyisen toimeentulotukilainsäädäntömme mukaan lapsilisä huomioidaan kokonaisuudessaan toimeentulotuen suuruutta määritettäessä.

Käytännössä lapsilisän yksinhuoltajakorotuksen määrä vähennetään suoraan yksinhuoltajalle maksettavasta toimeentulotuesta.

– Ne lapsiperheet, joilla tänä päivänä on vaikeinta, ovat usein yksinhuoltajaperheitä. Kun hallitus nyt tekee erinäisiä säästötoimenpiteitä, kuten indeksijäädyttämisiä, tulisi säästöjen seurauksia lieventää. Yksi sellainen toimenpide olisi toimeentulotuen ja lapsilisien välisen yhteyden poistaminen. Tässä on kyse oikeudenmukaisuudesta kaikkein köyhimpiä perheitä kohtaan, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Yksinhuoltajille maksetaan lapsilisän yksinhuoltajakorotusta, joka on 48,55 euroa kuukaudessa jokaisesta lapsesta, josta maksetaan lapsilisää. Henrikssonin mukaan lakia tulisi muuttaa niin, että lapsilisän yksinhuoltajakorotus ei enää vähentäisi yksinhuoltajille maksettavaa toimeentulotukea.

– On kohtuutonta, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ja toimeentulotuen varassa elävät yksinhuoltajaperheet eivät lainkaan hyödy lapsilisän yksinhuoltajakorotuksesta. Etenkin, kun lapsilisä on universaali etuus, joka on tarkoitettu kaikille lapsille, vanhempien tuloista riippumatta.

Henriksson välkomnar beslutet om Pixne

Kårkullas fullmäktige träffades idag och gjorde det rätta beslutet att låta verksamheten vid Pixne-kliniken fortsätta. Styrelsen hade föreslagit en nedläggning vid årsskiftet.

Lue edellinen artikkeli

De Gröna, SFP och Vänsterförbundet utmanar sina medlemmar

Också ett litet stöd till de hjälporganisationer som fungerar på fältet i Syrien gör en konkret skillnad i de drabbades liv, säger partisekreterarna.

Lue seuraava artikkeli