Henriksson välkomnar beslutet om Pixne

Kårkullas fullmäktige träffades idag och gjorde det rätta beslutet att låta verksamheten vid Pixne-kliniken fortsätta. Styrelsen hade föreslagit en nedläggning vid årsskiftet.

Pixne-kliniken i Malax upprätthålls av Kårkulla och är det enda stället som erbjuder anstaltsvård för missbrukare på svenska i Finland.

– Det råder en stor enighet om att den vård Pixne-kliniken erbjuder behövs. Jag är tacksam över SFP:s aktiva roll i Kårkullas fullmäktige som nu ger Kårkullas styrelse och ägarkommunerna ett halvt år att arbeta fram en hållbar lösning, säger Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson.

Trots att kommunerna idag kan välja bland flera alternativ till hur man sköter missbrukarvård är anstaltsvård ett alternativ som måste finnas kvar. Det kräver i sin tur åtgärder. Kommunernas ekonomiska situation får inte riskera nödvändig vård på svenska i Finland.

– Vi måste också överväga alla modeller. De ekonomiska realiteterna i kommunerna får inte leda till beslut som riskerar montera ner vård på svenska.

RKP:n Helsingin piiri: Tavoitteena oma pormestariehdokas

RKP:n Helsingin piiri päätti eilen kokouksessaan nimetä oman ehdokkaan Helsingin pormestariksi.

Lue edellinen artikkeli

Yksinhuoltajia ei saa rangaista

Suurin osa toimeentulotukea saavista perheistä on yksinhuoltajaperheitä. Nykyisen toimeentulotukilainsäädäntömme mukaan lapsilisä huomioidaan kokonaisuudessaan toimeentulotuen suuruutta määritettäessä.

Lue seuraava artikkeli