Artikkelit

Kokoomus ja Vihreät sulkevat Lohjan synnytysosaston – RKP:n jäsenet tekivät kaikkensa

HUS:n hallituksen kokouksessa tänään 6. toukokuuta Kokoomuksen ja Vihreiden jäsenet ajoivat läpi Lohjan synnytysosaston sulkemisen. Monien äänestyskierrosten jälkeen päätettiin lopulta, että synnytysosasto suljetaan. Sulkeminen toteutuu, kun Naistenklinikan ja Jorvin lisätilat synnytyksiä varten otetaan käyttöön.

RKP lähtee vaaleihin varmistaakseen paikkansa Brysselissä.

RKP lähtee EU-vaaleihin 20 ehdokkaan voimin ja täten täydellä listalla. EU-vaalit järjestetään Suomessa 9. kesäkuuta 2024. Ennakkoäänestys järjestetään Suomessa 29. toukokuuta-4. kesäkuuta 2024.

Kalle Pusa asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Kalle Pusa on 31-vuotias juristi ja IT-konsultti Helsingistä. Pusa on kotoisin Helsingin Herttoniemestä ja asuu vaimonsa kanssa Lauttasaaressa. Pusa työskentelee asiantuntijatehtävissä IT-alalla ja toimii Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa varajäsenenä sekä Lounais-Helsingin RKP:n hallituksessa.

Oona Hagman ehdolla EU-vaaleissa

Oona Hagman on vastuulliseen markkinointiin ja viestintään keskittyvä yrittäjä, jonka tausta nojaa yli neljän polven ylittävään yrittäjyyteen. Politiikassa hän vaikuttaa Helsingin kaupungin varavaltuutettuna, Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnassa sekä aiemmin Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa ja Digitalisaatiotoimikunnassa.

Anita Westerholm asettuu ehdokkaaksi eurovaaleissa

RKP:n naisjärjestön puheenjohtaja Anita Westerholm ilmoittaa tänään 29. huhtikuuta asettuvansa ehdokkaaksi eurovaaleissa, jotka pidetään 9. kesäkuuta.

Wilhelm von Nandelstadh pyrkii RKP:n varapuheenjohtajaksi

Yrittäjä ja Sastamalan kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen Wilhelm von Nandelstadh asettuu ehdolle RKP:n varapuheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa.

RKP:n Yhteispiirin puheenjohtajisto jatkaa piirin johtamista

RKP:n Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen 20.4.2024 Tampereella. Kokouksessa valittiin puheenjohtajisto ja piirihallitus toimintavuodelle 2024–2025. Johan Bardy (Kaakkois-Suomi) valittiin uudelleen piirin puheenjohtajaksi ja myös Pia Tyyskä (Häme) jatkaa piirin varapuheenjohtajana.

Ingo pyrkii RKP:n varapuheenjohtajaksi

Huolellisen harkinnan ja useiden pyyntöjen jälkeen koko piiriltä, Mustasaaaren RKP:n kunnallisjärjestön esityksestä ja RKP-Nuorten laajalla tuella Christoffer Ingo ilmoittaa, että jos hän saa Pohjanmaan piirin luottamuksen, hän on valmis ottamaan vastuun toimimaan RKP:n varapuheenjohtajana. Ingo on Mustasaaren kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja RKP-Nuorten entinen puheenjohtaja.

Tomas Björkroth jatkokaudelle RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajaksi

RKP Varsinais-Suomi on piirikokouksessaan Paraisilla 13. huhtikuuta 2024 valinnut puheenjohtajiston ja hallituksen vuodelle 2024–2025. Paraisilta kotoisin oleva Tomas Björkroth valittiin jatkokaudelle piirin puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajina jatkavat myös Markus Blomquist Turusta ja Roger Hakalax Kemiönsaarelta.

Henrik Meinander asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Viidettä sukupolvea Helsingissä asuva Henrik Meinander asettuu ehdolle Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen ehdokkaana eurovaaleissa. Helsingin yliopiston historian professorina vuodesta 2001 toiminut Meinander on säännöllisesti analysoinut ja kommentoinut Euroopan unionin kehitystä ja haasteita sekä akateemisissa töissään että julkisissa lausunnoissaan. Meinander on aktiivisen ja dynaamisen unionin vankka kannattaja, ja hän pitää erittäin tarpeellisena, että Euroopan parlamentissa on jäseniä, jotka tuntevat muutakin kuin poliittista retoriikkaa ja vaalitaktiikkaa.

Frida Sigfrids ehdolle eurovaaleissa 2024

Porvoosta kotoisin oleva Frida Sigfrids lähtee ehdokkaaksi eurovaaleissa 2024 Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen listalla. Hän on suorittanut valtiotieteiden maisterin tutkinnon Åbo Akademista. Sigfridsillä on laaja kokemus politiikasta. Hän on RKP:n nuorin jäsen sekä Porvoon kaupunginvaltuustossa että Itä-Uudenmaan hyvinvointialuevaltuustossa. Hän toimii myös RKP:n ainoana jäsenenä Uudenmaan liiton hallituksessa. Lisäksi hän työskentelee eduskunnassa niin opetusministeri ja puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin että kansanedustaja Mikko Ollikaisen avustajana. Sigfrids haluaa edistää Euroopan parlamentissa pitkäjänteistä politiikkaa, jossa myös tulevat sukupolvet otetaan huomioon kaikessa päätöksenteossa.

RKP valitsee puheenjohtajansa 16. kesäkuuta järjestettävässä puoluekokouksessa.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue valitsee uuden puheenjohtajan kesäkuussa Helsingissä pidettävässä varsinaisessa puoluekokouksessaan. Asiasta ilmoitti RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff tiistaina keskusteltuaan kaikkien puolueen piirien kanssa.

Oscar Byman lähtee EU-vaaleihin – ”Asetun ehdolle puolustaakseni rauhaa Euroopassa”

Kauppatieteiden maisteri Oscar Byman on ehdolla kevään EU-vaaleissa Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) listalta. Byman toimii liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistin erityisavustajana. Hän sai kolmanneksi eniten ääniä RKP:n ehdokkaista Varsinais-Suomessa eduskuntavaaleissa. Byman sanoo, että Venäjän julma hyökkäyssota Ukrainassa on tärkein syy sille, että hän asettuu ehdolle vaaleissa.

Nicke Wulff ehdolla EU-vaaleissa

Nicke Wulff, 48-vuotias rehtori, Ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) entinen varapuheenjohtaja, Turun kaupunginvaltuuston jäsen sekä RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja, asettuu ehdolle tulevissa EU-vaaleissa.

Piirijohtaja Samuel Broman asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Eurooppa on tärkeässä tienhaarassa. Aikana, jolloin Euroopan demokraattinen tulevaisuus on kyseenalaistettu, meidän on ajettava agendaa EU:ssa, joka on sekä rohkea että visionäärinen. Kyse ei ole pelkästään siitä, että ylläpidämme olemassa olevaa, vaan siitä, että muokkaamme tulevaisuuttamme aktiivisesti.

Ramieza Mahdi haluaa RKP:n varapuheenjohtajaksi

Ramieza Mahdi pyrkii Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtajaksi.

RKP julkaisee Eurovaaliohjelmansa – Seuraa livenä

Suomen ruotsalainen kansanpuolue julkaisee Eurovaaliohjelmansa. Seuraa livenä tästä:

Magnus Hertzberg asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Helsinkiläinen toimittaja Magnus Hertzberg asettuu RKP:n ehdokkaaksi europarlamenttivaaleissa. 66-vuotias Hertzberg on tunnettu profiili TV-Nytt:stä. Hän jäi eläkkeelle ruotsinkielisen Ylen toimittajan työstä viime vuonna.

Henriksson kansainvälisenä naistenpäivänä: Suomen on vaalittava synnytyssairaaloita!

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Vaikka Suomi usein on kansainvälisten vertailujen kärjessä, tehtävää työtä on vielä paljon ennen kuin naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia. RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson korostaa, että naisten terveydessä ja yhdenvertaisessa synnytyshoidossa on kyse myös tasa-arvosta.

Lönnfors ei jatka Uudenmaan RKP:n puheenjohtajana

Uudenmaan RKP:n puheenjohtaja Hanna Lönnfors ei jatka piirin puheenjohtajana. Lönnfors valittiin puheenjohtajaksi keväällä 2021. Hän johti piiriä Suomen ensimmäisissä hyvinvointialuevaaleissa 2022 ja eduskuntavaaleissa 2023. Hänen johdollaan myös piirin toiminta- ja kokouskulttuuria muutettiin koronapandemian jälkeen.

Kaupunginvaltuutettu ja yrittäjä Wilhelm von Nandelstadh asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Wilhelm von Nandelstadh asettuu ehdolle europarlamenttivaaleissa 9.6.2024.

Niclas Sjöskog ehdolle EU-vaaleissa

Niclas Sjöskog, Pedersöre, asettuu ehdolle EU-vaaleissa. Sjöskogilla on takanaan pitkä ura edunvalvonnassa ja poliittisissa tehtävissä. Hän toimii tällä hetkellä Pedersören kunnanvaltuuston puheenjohtajana, Pohjanmaan ruotsinkielinen tuottajajärjestö ÖSP:n (Österbottens svenska producentförbund r.f.) varapuheenjohtajana ja Ruotsinkielisten maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitto SLC:n (Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f.) valtuuskunnan varapuheenjohtajana. Sjöskog oli ehdolla myös vuoden 2019 eduskunta- ja EU-vaaleissa.

Johanna Borg asettuu ehdolle EU-vaaleissa!

Johanna Borg (RKP) Närpiöstä asettuu ehdolle EU-vaaleissa. EU-vaalit järjestetään kesäkuussa.

Otto Andersson jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana

Ruotsalainen eduskuntaryhmä piti järjestäytymiskokouksensa tänään maanantaina 5.2.2024 talvikokouksensa aikana Kauniaisissa. Kansanedustaja Otto Andersson Loviisasta valittiin jatkokaudelle Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Anderssonin mukaan koulutus ja terveydenhuolto ovat yhteiskuntamme peruspilareita, joita meidän on vaalittava.

RKP:n ministeriryhmä: Terveydenhuoltoon tarvitaan turvallisuutta, ei huolta lisääviä ratkaisuja

Terveydenhuoltokysymykset olivat keskiössä, kun ministeriryhmä piti talvikokouksensa Helsingissä keskiviikkona 31.1.

Helsingin RKP erottaa Pennasen valtuustoryhmästä

Helsingin RKP:n valtuustoryhmä erottaa varavaltuutettu Petrus Pennasen ryhmästä. Syynä on se, että Pennanen tuomittiin keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa huumausainerikoksesta. Ryhmän päätös on yksimielinen ja astuu voimaan välittömästi.

Adlercreutz & Wickström: Tarvitsemme lisää lähijunia Hangon ja Helsingin välille

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustajat Anders Adlercreutz ja Henrik Wickström ovat iloisia siitä, että VR aloitti tänään ensimmäiset suorat junavuorot Helsingin ja Hangon välillä. Sekä Adlercreutz että Wickström osallistuivat tänään uuden junayhteyden avajaisiin Helsingin rautatieasemalla. Molemmat matkustivat myös ensimmäisellä junalla Helsingistä kohti Hankoa.

Varhan talousarvio 2024: monta hyvää panostusta

Vuoden viimeisessä valtuuston kokouksessa keskiviikkona 20.12. käsiteltiin Varhan ensi vuoden talousarvio. Talousarvion työstäminen on ollut työlästä ja myös vaatinut hyvää yhteistyötä poliitikkojen välillä sekä vaikeita päätöksiä. Mediassa on usein kirjoitettu säästöistä ja leikkauksista. Todellisuus on, että Varha on budjetoinut enemmän rahaa ensi vuodelle, kuin mitä tämän vuoden budjetissa on. RKP haluaa nostaa esille, että budjettikirja 2024 myös sisältää paljon hyviä ja positiivisia asioita.

RKP kantaa vastuunsa koko alueen asukkaista

Pohjanmaan hyvinvointialueen hallitus kokoontui vuoden viimeiseen kokoukseen 15.12. Yhtenä käsiteltävänä asiana oli lastenosasto Pietarsaaren Malmin sairaalassa. Tarkastuksen jälkeen on käynyt ilmi, että osasto on maan ainoa lastenosasto, joka ei sijaitse keskus- tai yliopistosairaalan yhteydessä. Lainsäädännön muutokset ja korkeammat valmiusvaatimukset ovat johtaneet siihen, ettei osasto voi enää taata vaadittavaa hoitotasoa ja intensiteettiä, jos lapsen tila esimerkiksi äkillisesti huononee.

Andersson ja Wickström: Eduskunnan joululahjarahoista vahvat panostukset tärkeisiin liikennehankkeisiin ja kulttuuriin

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä valtion ensi vuoden talousarviosta ja päättänyt samalla niin sanottujen joululahjarahojen jakamisesta. Otto Andersson ja Henrik Wickström ovat ruotsalaisen eduskuntaryhmän jäseniä valtiovarainvaliokunnassa ja sen jaostoissa. He ovat tyytyväisiä neuvotteluihin, koska he ovat onnistuneet turvaamaan rahoituksen moniin tärkeisiin tarkoituksiin. Rahoitusta saavat muun muassa rikosuhripäivystys, Niilo Mäki instituutti ja useat kulttuurihankkeet.

Ollikainen ja Norrback: Nikotiinipussien verotaso ei ole tarkoituksenmukainen

Kansanedustajat Mikko Ollikainen ja Anders Norrback ovat tänään jättäneet kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle. Kysymys koskee nikotiinipussien verotusta Suomessa. Ollikaisen ja Norrbackin mukaan verotuksen perusteissa ei ole otettu huomioon Ruotsin tasoa, mikä Ollikaisen ja Norrbackin mukaan voi johtaa salakuljetuksen jatkumiseen Ruotsista.

Benina Uotinen on ministeri Adlercreutzin uusi eduskunta-avustaja

Benina Uotinen on nimitetty Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutzin (SFP) eduskunta-avustajaksi. Uotinen aloitti tehtävässä 4. joulukuuta. Uotinen on valtiotieteiden kandidaatti Åbo Akademista ja viimeistelee kansainvälisen oikeuden maisterinopintojaan.

RKP peräänkuuluttaa parempaa yhteistyötä pitkäaikaistyöttömien osalta

Soiten aluevaltuusto kokoontui tänä vuonna viimeisen kerran. Kokouksessa käsiteltiin sekä vuoden 2024 talousarviota että investointisuunnitelmaa vuosille 2025–2028. Jos budjetti pitää, Soite tekee ensi vuonna positiivisen tuloksen, vajaalla 2 miljoonalla eurolla. RKP:n valtuustoryhmä luottaa valmisteluun ja on tyytyväinen kokonaisuuteen.

Andersson ja Wickström: Hallitus antaa Porvoon ja Raaseporin sairaaloiden yhteyteen perustettaviin osaamiskeskuksiin määrärahat

Hallitus on tänään (23.11.) julkaissut täydentävän talousarvioesityksensä vuodelle 2024, jossa Porvoon ja Raaseporin sairaaloille myönnetään miljoona euroa tukeakseen kielellisten oikeuksien toteutumista. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson ja kansanedustaja Henrik Wickström ovat iloisia siitä, että Porvoon ja Raaseporin sairaaloiden yhteyteen perustettavien osaamiskeskusten rahoitus on sisällytetty talousarvioesitykseen.

Fossiilivapaa teräs on osa tulevaisuutta – Adlercreutz ja Torvalds tehdasvierailulla Raahessa

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz ja Europarlamentaarikko Nils Torvalds vierailivat SSAB:n terästehtaalla Raahessa maanantaina 13.11. Adlercreutz ja Torvalds tapasivat yhtiön ja tehtaan johtoa, sekä tutustuivat tehtaan työhön sekä tuotantoon.

Nina af Hällström: Se mikä maksaa nyt tuo tulevaisuudessa säästöä

Länsi-Uudenmaan aluevaltuusto kokoontui tiistaina 24. lokakuuta ja hyväksyi hyvinvointialueen ensimmäisen palvelustrategin. RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Nina af Hällström puhui esityksen hyväksymisen puolesta ryhmäpuheenvuorossaan.

HUS joutuu nostamaan asiakasmaksuja ja myymään omaisuutta

HUS-yhtymän hallitus kokoontui tänään käsittelemään vuoden 2024 talousarvion linjauksia. Kokoukseen osallistui RKP:n hallituksen jäsenet Elin Blomqvist-Valtonen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelta ja Karin Cederlöf Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelta.

Ministeri Bergqvist pyytää vapautusta Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtävästä

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist ilmoitti tänään pyytävänsä vapautusta tehtävästään Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Bergqvist on toiminut Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtajana kuntavaaleista 2021 lähtien. Hän on aiemmin toiminut kaupunginhallituksen puheenjohtajana 2009-2012.

RKP ei aseta omaa ehdokasta presidentinvaaleissa

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluehallitus päätti kokouksessaan torstaina, että puolue ei aseta omaa ehdokasta vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Puoluehallituksen päätös oli yksimielinen.

Patrik Björkman RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtajaksi Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella

RKP:n valtuustoryhmä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella on sunnuntaina 27. elokuuta valinnut Patrik Björkmanin ryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Uuden puheenjohtajan valinta tuli ajankohtaiseksi, kun valtuustoryhmän entinen puheenjohtaja Otto Andersson ilmoitti haluavansa jättää tehtävän. Andersson vetoaa ajankäytöllisiin vaikeuksiin yhdistää kaksi puheenjohtajatehtävää sen jälkeen, kun hänet kesällä valittiin myös RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävään. Andersson jatkaa kuitenkin Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuuston ja RKP:n valtuustoryhmän jäsenenä.

Pohjanmaan RKP antaa tukensa Ruotsalaiselle eduskuntaryhmälle.

Pohjanmaan RKP:n hallitus piti tiistaina pitkän kokouksen, jossa keskusteltiin RKP:n osallistumisesta hallitustyöhön ja hallituksen tulevaisuudesta. Piirin hallitus antoi yksimielisesti tukensa Ruotsalaiselle eduskuntaryhmälle jatkaa hallitustyöskentelyä. Samalla piirihallitus korosti, että hallitusyhteistyö edellyttää tässä vaiheessa, että hallituksen tiedonanto yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa on riittävän kunnianhimoinen ja johtaa konkreettisiin toimenpiteisiin.
Ruotsalainen eduskuntaryhmä ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä.

Merja Fredriksson RKP:n uudeksi valtuustoryhmän puheenjohtajaksi Varhassa

Keskiviikkona 23.8 Varhan RKP:n valtuustoryhmällä oli syksyn ensimmäinen ryhmäkokous. Kokouksessa Merja Fredriksson valittiin uudeksi ryhmän puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi valittiin Regina Koskinen.

Laura Fagerlund valittu Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ma. lainsäädäntösihteeriksi

Laura Fagerlund on valittu Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ma. lainsäädäntösihteeriksi. Fagerlund työskentelee tällä hetkellä RKP Uudenmaan toiminnanjohtajana. Hän tulee sijaistamaan vanhempainvapaalle jäävää Jade Malmia.

RKP:n puoluehallitus kokoontui saadakseen tilannekatsauksen hallituksen tilanteesta

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluehallitus kokoontui torstaina saadakseen puolueen puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin tilannekatsauksen hallituksen nykytilanteesta. Kokouksessa ei ollut päätösasioita.

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ja RKP:n kannanotto tämänhetkisestä poliittisesta tilanteesta

Ruotsalainen eduskuntaryhmä on tänään ryhmäkokouksessaan keskustellut Suomen poliittisesta ja hallituksen sisäisestä tilanteesta. Eduskuntaryhmä suhtautuu tämänhetkiseen tilanteeseen äärimmäisen vakavasti.

Grönroos ministeri Adlercreutzin erityisavustajaksi

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz on kutsunut Crista Grönroosin erityisavustajakseen valtioneuvoston kansliaan.

Blomster ja Byman ministeri Bergqvistin erityisavustajiksi

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist (SFP) on nimittänyt Rosanna Blomsterin ja Oscar Bymanin erityisavustajikseen opetus- ja kulttuuriministeriöön.

Abrahamsson ministeri Henrikssonin ja RKP:n ministeriryhmän erityisavustajaksi

Opetusministeri Anna-Maja Henriksson (RKP) on nimittänyt Anna Abrahamssonin erityisavustajakseen opetusministeriöön ja RKP:n ministeriryhmän erityisavustajaksi.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä päätti valiokuntapaikoista

Ruotsalainen eduskuntaryhmä nimesi tiistaina jäsenensä eduskunnan eri valiokuntiin tulevalle vaalikaudelle. Valiokuntatyö on keskeinen osa kansanedustajan eduskuntatyötä. Eduskuntaryhmän koko oikeuttaa edustukseen kaikissa valiokunnissa, paitsi tarkastusvaliokunnassa. Koska ryhmän kolme ministeriä eivät osallistu valiokuntatyöhön, jakaantuvat paikat muiden seitsemän edustajan kesken.

RKP Helsinki: Henkilöstöpula on asetettava etusijalle

RKP vaatii toimenpiteitä henkilöstöpulan ratkaisemiseksi, toivoo selvityksen hallitusohjelman vaikutuksista ja jättää esityksen liikenneratkaisuista.

Otto Andersson valittiin Ruotsalaisen eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi

Kansanedustaja Otto Andersson on valittu Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Eduskuntaryhmä valitsi uuden puheenjohtajan Anders Adlercreutzin tultua valituksi Eurooppa- ja omistajaohjausministeriksi. Andersson valittiin eduskuntaan vuonna 2023 Uudenmaan vaalipiiristä. Hän on kotoisin Loviisasta.

Henriksson, Adlercreutz ja Bergqvist ministereiksi Orpon hallitukseen

Suomen ruotsalainen kansanpuolue saa kolme ministeriä tulevaan hallitukseen. RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonista tulee opetusministeri, jonka vastuualueella ovat myös pohjoismaiset asiat. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Anders Adlercreutzista tulee Eurooppa- ja omistajaohjausministeri ja kansanedustaja Sandra Bergqvististä tulee liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri (2 vuotta).

Henriksson: Nyt luomme edellytykset sille, että Suomi voi uudistua.

Hallitusmuodostaja Petteri Orpo ilmoitti torstaina 15. kesäkuuta, että neuvottelutulokseen on päästy. Seitsemän viikkoa kestäneisiin hallitusneuvotteluihin osallistuivat Kokoomuksen lisäksi Perussuomalaiset, Suomen ruotsalainen kansanpuolue ja Kristillisdemokraatit.

Henriksson jatkaa RKP:n puheenjohtajana

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson valittiin uudelleen puolueen puheenjohtajaksi Tampereella pidetyssä puoluekokouksessa. Henriksson on toiminut RKP:n puheenjohtajana vuodesta 2016.

Hyvä yhteistyö Varhan ja kuntien välillä ratkaisevaa terveellisten rakennuksien turvaamiseksi

Keskiviikon valtuustokokouksessa 24.5 käsiteltiin muutoksia investointisuunnitelmaan 2023-2026 ja päätettiin edetä lisälainanottovaltuuden hakuprosessin käynnistämisestä. Muutokset investointisuunnitelmassa olivat odotettuja, sillä suunnitelma tehtiin hyvin poikkeuksellisella aikataululla ja osittain puutteellisilla tiedoilla. Kunnat täydensivät omia selvityksiään hyvinvointialueelle vielä viime tingassa. Kokouksessa esillä olleesta investointisuunnitelmasta käy ilmi, että hyvinvointialue tulee käyttämään lainanottovaltuuttaan yhteensä 432,4 miljoonan euron edestä aikavälillä 2023-2026, aikaisemmin summa oli 457,3 miljoonaa euroa.

Nina af Hällström on RKP:n uusi ryhmäpuheenjohtaja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella

RKP:n aluevaltuustoryhmä Länsi-Uudellamaalla kokoontui sunnuntaina 23. huhtikuuta ryhmäkokoukseen ja valitsi Nina af Hällströmin ryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Ryhmäpuheenjohtajan vaihdos tuli ajankohtaiseksi, kun kansanedustaja Henrik Wickström ilmoitti eduskuntavaalien jälkeen, että hän ei jatka ryhmäpuheenjohtajan tehtävässä.

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen Helsingissä 22.4.2023. Johan Bardy (Kaakkois-Suomi) jatkaa RKP:n Yhteispiirin puheenjohtajana. Bardy on johtanut piiriä syyskuusta 2021 lähtien. Varapuheenjohtajaksi valittiin uudelleen Pia Tyyskä (Häme). Tyyskä on toiminut varapuheenjohtajana huhtikuusta 2021 lähtien.

Tomas Björkroth RKP Varsinais-Suomen uudeksi puheenjohtajaksi

RKP Varsinais-Suomi on piirikokouksessaan Kemiössä 22. huhtikuuta 2023 valinnut puheenjohtajiston ja hallituksen. Paraisilta kotoisin oleva Tomas Björkroth valittiin piirin uudeksi puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajiksi valittiin Markus Blomquist Turusta ja Roger Hakalax Kemiönsaarelta.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä valitsi uuden pääsihteerin

Ruotsalainen eduskuntaryhmä on valinnut uudeksi pääsihteeriksi varatuomari Hanna Sepän. Seppä on hoitanut tehtävää marraskuusta 2021 lähtien.

Markus Blomquist ja Roger Hakalax asettuvat ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajiksi

Turkulainen Markus Blomquist ja Kemiönsaarelta kotoisin oleva Roger Hakalax asettuvat ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajiksi. Piirikokouksessa 22. huhtikuuta valitaan puheenjohtajisto, joka koostuu piirin puheenjohtajasta ja kahdesta varapuheenjohtajasta. Aikaisemmin Paraisilta kotoisin oleva Tomas Björkroth on ilmoittanut asettuvansa ehdolle piirin puheenjohtajaksi.

Simon Granroth ei asetu uudelleen ehdolle Helsingin RKP:n puheenjohtajaksi.

Simon Granroth ei asetu uudelleen ehdolle Helsingin RKP:n puheenjohtajaksi. Granroth valittiin puheenjohtajaksi vuoden 2021 kunnallisvaalien jälkeen ja hän johti piiriä vuoden 2023 eduskuntavaaleihin asti.

RKP vastasi hallitustunnustelija Orpon kysymyksiin

Suomen ruotsalainen kansanpuolue julkaisi tänään vastauksensa hallitustunnustelija Petteri Orpon kysymyksiin. Ruotsalainen eduskuntaryhmä päätti vastauksista tänään tiistaina 18. huhtikuuta.

Tomas Björkroth asettuu ehdolle piirin puheenjohtajaksi

Tomas Björkroth asettuu ehdolle RKP Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajaksi.

Cecilia Achrén ei hae jatkokautta RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajana

Turusta kotoisin oleva Cecilia Achrén ei hae jatkokautta RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajana. Achrén on toiminut piirin puheenjohtajana vuodesta 2022.

Hanna Lönnfors haluaa jatkaa RKP:n johdossa Uudellamaalla

Porvoolainen Hanna Lönnfors haluaa jatkaa RKP:n Uudenmaan piirin puheenjohtajana. Lönnfors on johtanut Uudenmaan piiriä vuodesta 2021 ja toiminut sitä ennen piirin varapuheenjohtajana.

Suomen valttikortti uhkaa jäädä menneisyyteen

RKP haluaa, että Suomessa on maailman parhaat koulut. Eduskuntavaaliehdokas Frans Villanen huomauttaa, että olemme monta vuotta iloisesti ylpeilleet meidä koulutusjärjestelmästä, mutta viime aikoina oppimistuloksissa on ollut negatiivinen trendi. Villasen mielestä on korkea aika kääntää tätä trendiä.

Aika tukea yrittäjien työtä

RKP haluaa panostaa yrittäjyyttä ja omistajuutta vahvistaviin ja työllisyyttä lisääviin toimiin, jotta maassamme saadaan tarvittavaa kasvua. Eduskuntavaaliehdokas Ida-Marie Jungell kuvailee suomalaisia yrittäjiä ahkeriksi, joilla on vahva työmoraali ja halu kehittyä. Siksi hän korostaa, että on aika antaa jotain takaisin ja tukea yrittäjien työtä.

RKP toimitti täyden ehdokaslistan Uudellamaalla

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Uudellamaalla toimitti maanantaina 20. helmikuuta vahvan ehdokaslistan. Uudenmaan RKP lähtee vuoden 2023 eduskuntavaaleihin täydellä 37 ehdokkaan listalla. Ehdokkaat tulevat 14 eri kunnasta – 17 miestä ja 20 naista.

RKP:llä historiallinen ehdokasasettelu eduskuntavaaleissa

Suomen ruotsalainen kansanpuolue tekee historiaa ja lähtee eduskuntavaaleihin ensimmäistä kertaa kaikissa Manner-Suomen vaalipiireissä. RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff iloitsee siitä, että puolueen pitkäaikainen työ kantaa hedelmää ja että RKP on nyt asettanut myös ennätysmäärän ehdokkaita. RKP lähtee huhtikuun eduskuntavaaleihin 111 ehdokkaalla.

RKP Varsinais-Suomi jätti ehdokashakemuksen vaalipiirilautakunnalle

RKP Varsinais-Suomi on maanantaina 20. helmikuuta jättänyt ehdokashakemuksen vaalipiirilautakunnalle. RKP lähtee kevään eduskuntavaaleihin täydellä, 17 ehdokkaan listalla.

Korottakaa Soiten henkilökunnan kielilisiä

Maanantain aluevaltuustokokouksessa RKP:n valtuustoryhmä Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella on tehnyt esityksen Soiten henkilökunnan kielilisien korottamisesta.

Turvallisuus yksi ihmisten tärkeimmistä perustarpeista

RKP:lle on tärkeää, että Suomessa voi elää turvallisesti, ilman pelkoa, väkivaltaa ja häirintää. RKP korostaa, että avun tulee olla lähellä, kun sitä tarvitaan. Eduskuntavaaliehdokas Sari Somppi uskoo, että turvallisuus voi näyttää erilaiselta henkilöstä riippuen mutta hän haluaa erityisesti korostaa mielisairauksiin, terveydenhuoltoon, elinympäristöihin, vanhusväestöön ja poliisin työhön liittyvää turvallisuutta.

Asukkaille tulee taata osallisuuden mahdollisuus Varhassa!

RKP:n valtuustoryhmä Varsinais-Suomen hyvinvointialueella teki keskiviikon 15.2 valtuustokokouksessa aloitteen koskien puutteelisten kokousasiakirjoista hyvinvointialueessa. Tällä hetkellä kokouskutsuja ruotsin kielellä on vain kolmeen kokoukseen Varhan ruotsinkielisissä sivustoilla, nämä ovat yhteen valtuustokokoukseen, hallituskokoukseen sekä Kansalliskielilautakunnan kokoukseen. Tämä riitelee hallintosäännön § 121 missä lukee: “Kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen aluevaltuuston kokousta kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava hyvinvointialueen verkkosivuilla.”.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue saavuttaa virstanpylvään ja lähtee eduskuntavaaleihin koko maassa

Ensimmäistä kertaa historiassa Suomen ruotsalainen kansanpuolue lähtee eduskuntavaaleihin kaikissa kahdessatoista vaalipiirissä Manner-Suomessa. Muutos on valtava: edellinen ennätys on viime eduskuntavaaleista, jolloin RKP oli edustettuna yhdeksässä kahdestatoista vaalipiiristä. Vielä vuoden 2007 vaaleissa RKP:llä oli ehdokkaita vain neljässä silloisesta 14 vaalipiiristä.

Kaksikielisen hyvinvointialueen palveluiden on toimittava yhtä hyvin suomeksi ja ruotsiksi

RKP:n valtuustoryhmä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella on aluevaltuuston kokouksessa 14. helmikuuta jättänyt ryhmäaloitteen, jossa ryhmä huomauttaa, että kaksikielisen hyvinvointialueen palveluiden on toimittava ruotsin- ja suomen kielellä.

Helsingin RKP nimesi uusia eduskuntavaaliehdokkaita

.

Ingo: Metsäpolitiikka on kotimainen ja maanomistajalla on aina viimeinen sana

Metsistä, kuten luonnonsuojelulaista, suojeluprosesseista, EU-lainsäädännöstä ja
metsänhoitomenetelmistä, käytävässä keskustelussa pohjalaiselle maanomistajalle on viime
aikoina esitetty poliitikkojen ja kansalaisjärjestöjen lausuntoja, joissa ei oteta huomioon
perustuslain 15 §:ää omaisuuden suojelusta, jossa todetaan selvästi, että jokaisen omaisuus on turvattu. Eduskuntavaaliehdokasta Christoffer Ingoa suututtaa tämä keskustelu ja hän ottaa voimakkaasti etäisyyttä kaikkeen politiikkaan ja retoriikkaan, joka vaarantaa maanomistajan omaisuudensuojan.

Pohjanmaan RKP nimesi eduskuntavaaliehdokkaan

Pohjanmaan RKP:nhallitus nimesi kokouksessaan tiistai-iltana ehdokkaan vuoden 2023 eduskuntavaaleihin.

Benina Uotinen on aloittanut Europarlamentaarikko Nils Torvaldsin uutena harjoittelijana

Benina Uotinen, 23, toimii Europarlamentaarikko Nils Tovarldsin uutena harjoittelijana helmikuun alusta lukien kesäkuun loppuun saakka. Hän opiskelee kansainvälistä oikeutta maisteritasolla Åbo Akademissa ja on aikaisemmin suorittanut harjoittelujakson Suomen pysyvässä YK- edustustossa Genevessä.

Uudenmaan RKP asetti uusia eduskuntavaaliehdokkaita

Suomen ruotsalainen kansanpuolueen Uudenmaan piirihallitus asetti uusia ehdokkaita tuleviin eduskuntavaaleihin 2.4.2023. Emmi Thompson ja Håkan Blomberg Espoosta, Kjell Törner Porvoosta sekä Karl Åberg Inkoosta asetettiin ehdokkaiksi 2. helmikuuta.

Hyvä infrastruktuuri on elintärkeä

Suomi tarvitsee toimivaa infrastruktuuria monesta syystä. RKP pitää sitä edellytyksenä menestyvälle ja kilpailukykyiselle Suomelle. Eduskuntavaaliehdokas Rainer Bystedt haluaa, että teiden kunnosta keskustellaan jatkuvasti eikä vain ennen vaaleja.

Ennaltaehkäisevää hoitoa on kehitettävä

Terveydenhuollosta ja hyvinvointialueista on keskusteltu viime aikoina aktiivisesti. RKP korostaa, että ihmiset asuinpaikasta riippumatta on päästävä sairastuessaan nopeasti lääkäriin Eduskuntavaaliehdokas Joacim Sandbacka toteaa, että epävarmuutta syntyy sen jälkeen, kun kävi selväksi, että Pohjanmaan hyvinvointialueelta puuttuu yli 30 miljoonaa sen jälkeen, kun valtio on myöntänyt rahaa ja vuoden 2023 talousarvio on hyväksytty.

Terveydenhuolto lähellä sinua ja henkilökohtaista kohtaamista

Sinulla on oikeus elää turvallista elämää kaikissa elämänvaiheissa. RKP:lle on tärkeää, että ihmiset saavat tarvitsemaansa apua ja hoitoa ikääntyessään. Kotihoidon ja kotisairaanhoidon on toimittava, ja tarjolla tulee olla erilaista tuettua asumista kohtuulliseen hintaan. Eduskuntavaaliehdokas Johanna Holmäng korostaa, että myös vanhukset pitää saada äänensä kuuluviin.

Lisää tukea lasten hyvinvoinnille

RKP haluaa Suomesta maailman lapsiystävällisimmän maan. Puolueen vaaliohjelmassa korostetaan lasten hyvinvointia ja oikeuksia sekä viranomaisten välistä yhteistyötä. Tärkeitä teemoja, joihin on keskityttävä jotta voidaan myös jatkossa taata lapsille turvallinen kasvu. Eduskuntavaaliehdokas Marja Lindberg nostaa esille suurimmaksi ongelmaksi erot lapsiperheiden taloudellisessa tilanteessa.

RKP Varsinais-Suomi nimesi ehdokkaita vuoden 2023 eduskuntavaaleihin

RKP Varsinais-Suomen piirihallitus nimesi kaksi ehdokasta eduskuntavaaleihin.

Henrik Dettmann ehdolle eduskuntavaaleihin RKP:n listoilta

Suomalaisen urheilun ikonisimpiin hahmoihin lukeutuva koripallovalmentaja Henrik Dettmann, 64, asettuu ehdolle kevään 2023 eduskuntavaaleissa. Helsinkiläislähtöinen, mutta Kauniaisissa asuva Dettmann on RKP:n sitoutumaton ehdokas Uudenmaan vaalipiirissä.

Uudenmaan RKP asetti uusia eduskuntavaaliehdokkaita

Suomen ruotsalainen kansanpuolueen Uudenmaan piirihallitus asetti uusia ehdokkaita ehdolle tuleviin eduskuntavaaleihin 2.4.2023. Henrik Dettmann(sitoutumaton) Kauniaisista ja Mathew Mailaparampil Espoosta asetettiin ehdokkaiksi 19.12. Aikaisemmin syksyllä piirihallitus on asettanut eduskuntavaaliehdokkaaksi Eva-Lena Gästrin Espoosta.

Ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri on nimennyt uusia eduskuntavaaliehdokkaita

Ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri on nimennyt lisää ehdokkaita 2. huhtikuuta 2023 järjestettäviin eduskuntavaaleihin. Joulukuun 15 päivä nimitettiin Veronica Helanen ja Tanja Nyman Oulun vaalipiiristä ja Sara Ikävalko Hämeen vaalipiristä.

Varsinais-Suomen RKP:llä oli viimeinen valtuustokokous hyvinvointialueella tältä vuodelta – Yhdessä eteenpäin!

Keskiviikkona Varsinais-Suomen hyvinvointialueella oli viimeinen valtuustokokous tältä vuodelta. Kokouksessa käsiteltiin hyvinvointialueen ensi vuoden budjetti ja investointisuunnitelma vuosille 2024-2027. Sen lisäksi valittiin edustajat kolmeen uuteen jaostoon: henkilöstöjaosto, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto sekä järjestämisjaosto. Näiden lisäksi valittiin edustajat neljään lautakuntaan, jotka ovat: TYKS/ sairaalapalvelulautakunta, Sote-palvelulautakunta, ikääntyneiden palvelulautakunta ja pelastuslautakunta. Muutokset jotka koskevat jaostoja ja lautakuntia sisältyvät suunniteltuun organisaatiouudistukseen. Uudistus tuo jaostoille ja lautakunnille paremmat mahdollisuudet vaikuttaa päätöksentekoon, kun niillä on vuodenvaihteen jälkeen myös budjettivastuu.

Adlercreutz ja Rehn-Kivi: Tiehankkeet ja liikenneturvallisuuden parantaminen saavat tärkeää rahoitusta Uudellamaalla

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä valtion ensi vuoden talousarviosta ja päättänyt samalla ensi vuoden budjettiin tehtävistä lisämäärärahoista eli niin sanotuista joululahjarahoista. Useat tärkeät tiet Uudellamaalla saavat kipeästi kaivattuja lisäresursseja.

Adlercreutz ja Rehn-Kivi: Investointeja turvallisuuteen, inhimillisyyteen ja tulevaisuuteen

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta päätti tänään tiistaina niin sanotuista joululahjarahoista. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän Anders Adlercreutz ja Veronica Rehn-Kivi, jotka ovat olleet neuvottelemassa lisämäärärahoista, ovat tyytyväisiä neuvotteluiden tulokseen. Lisärahoitusta on myönnetty useisiin tärkeisiin kohteisiin. Niiden avulla edistetään tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia, nuorten yrittäjyyttä, vientiä ja ylläpidetään useita paikallisesti tärkeitä hankkeita kuten museolaiva Vegan toimintaa.

Pohjanmaan RKP asetti ehdokkaan vuoden 2023 eduskuntavaaleihin

Pohjanmaan ruotsalaisen kansanpuolueen hallitus asetti kokouksessaan keskiviikkoiltana ehdokkaan vuoden 2023 eduskuntavaaleihin. Nimitysvaliokunnan puheenjohtaja Sven Jerkku on tyytyväinen siihen, että lista kasvaa.

RKP Varsinais-Suomi nimesi ehdokkaita vuoden 2023 eduskuntavaaleihin

RKP Varsinais-Suomen piirihallitus nimesi neljä ehdokasta eduskuntavaaleihin.

Mathias Mattsson pyrkii Turun RKP:n puheenjohtajaksi – “Pitää olla hauskaa ja mielekästä olla osana toimintaa”

Mathias Mattsson, 30 vuotta, näkee Turun jatkuvasti kasvavana kehittyvänä kaupunkina ja sen mahdollisuudet tulla vielä viihtyisämmäksi paikaksi asua, elämäntilanteesta tai iästä riippumatta. Paraisilta kotoisin oleva Mattsson on asunut Turussa kohta yli 10 vuotta ja on ollut ehdolla Turun RKP:n listalla kuntavaaleissa 2021. Mattsson näkee kaupungissa potentiaalia ja haluaa nähdä enemmän panostusta yrittäjyyteen ja nuorten aikuisten hyvinvointiin. Eduskuntavaalit lähestyvät ja Mattsson haluaa kantaa kortensa kekoon.

Tötterman haluaa jatkaa Turun RKP:n puheenjohtajana – tavoitteena vahvistaa RKP:n liberaali oikeistopolitiikka

Anna-Karin Tötterman hakee jatkoa Turun RKP:n puheenjohtajana. Tötterman on ollut aktiivinen päätöksentekijä useamman vuoden ja hänellä on useita luottamustehtäviä niin RKP:n Turun kaupungin kuin Folktingetin sisällä. Hän on toiminut Turun RKP:n puheenjohtajana vuodesta 2020. Koulutukseltaan Tötterman on politiikan lisensiaatti ja työskentelee nykyisin koulutuspoliittisen edunvalvonnan piirissä.

Naisiin kohdistuva väkivalta loukkaa ihmisoikeuksia ja uhkaa tasa-arvoa ja kansanterveyttä

Tänään on kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä. Naisiin kohdistuvan väkivallan vähentäminen on tärkeä tavoite. Hallitus ja Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen ministeriryhmä ovat työskennelleet aktiivisesti naisiin kohdistuvan väkivallan ja sukupuoleen perustuvan väkivallan ehkäisemiseksi.

RKP:n valtuustoryhmä Varsinais Suomen hyvivointialueella haluaa nähdä kestävän talouden koko hyvinvointialueella

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valtuustokokouksessa 23.11 päätettiin asiakasmaksuista. Valtuusto päätti vapauttaa asiakkaat terveyskeskusmaksuista jotka ovat rintamaveteraaneja, sotainvaliideja ja miinanraivaajoita sekä henkilöt jotka saavat takuueläkettä tai toimeentulotukea. Sen lisäksi sotainvaliidit, rintamaveternaait ja miinanrajvaajat vapautetaan myös päivystys- ja polikliniikkamaksuista TYKS:ssä. Valtuusto päätti lisätä päätösesitykseen pykälän, missä myös omaishoidettavat vapautetaan asiakasmaksuista niiltä laissa säädetyiltä vapaapäiviltä joina omaishoitajalla on oikeus olla vapaalla.

Pohjanmaan RKP nimesi ehdokkaita eduskuntavaaleihin

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Pohjanmaan piirin hallitus nimesi kokouksessaan keskiviikkoiltana ehdokkaita vuoden 2023 eduskuntavaaleihin. Nimitysvaliokunnan puheenjohtaja Sven Jerkku on erittäin tyytyväinen tähänastisiin ehdokasasetteluihin.

Heidi Himmanen johtaa RKP:n energiapoliittisen ohjelman työryhmää

Ruotsalaisen kansanpuolueen puoluehallitus on nimittänyt tekniikan tohtori Heidi Himmasen puolueen energiapoliittisen työryhmän puheenjohtajaksi. Työryhmän tehtävänä on valmistella RKP:n energiapoliittinen ohjelma.

Wickström: Yrityksiä ei saa unohtaa tänä talvena

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström toivoo, ettei yrityksiä jätetä yksin tänä talvena, kun energian hintojen odotetaan nousevan ennätystasolle. Wickström on huolissaan siitä, että monet yritykset eivät selviydy ennustetusta vaikeasta talvesta. Hänen mukaansa yritykset tarvitsevat nyt signaaleja siitä, miten hallitus aikoo tukea niitä.

RKP Varsinais-Suomi nimesi ehdokkaita vuoden 2023 eduskuntavaaleihin

RKP Varsinais-Suomen piirihallitus nimesi seitsemän ehdokasta eduskuntavaaleihin ja illan nimeämisen myötä yli puolet listasta on nyt täytetty. Piiri nimeää kaikki ehdokkaansa ennen vuodenvaihdetta.

Alexander Eriksson kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven uusi avustaja

Oikeustieteen maisteri Alexander Eriksson (25) on aloittanut kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven (RKP) uutena avustajana. Eriksson aloitti uudessa työssään 20. lokakuuta.

Wickström, Cederlöf, af Hällström: Hyvinvointialueen strategia antaa hyvät lähtökohdat yhdenvertaisten palveluiden tuottamiselle

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallitus on tänään käsitellyt ehdotusta hyvinvointialueen strategiaksi. Strategia on kaikkien aluevaltuustoryhmien kesken käytyjen neuvottelujen tulos. RKP:n varapuheenjohtaja ja aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Henrik Wickström on tyytyväinen neuvottelutulokseen.

Ministerit Henriksson ja Blomqvist Lohjassa: Uudenmaan aluesairaaloiden toiminta on turvattava

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sekä pohjoismaisesta yhteistyöstä ja tasa-arvosta vastaava ministeri Thomas Blomqvist vierailivat Lohjan sairaalassa tiistaina. Ministerit tapasivat sairaalan johdon ja keskustelivat sairaalan tilanteesta ja resurssitarpeista. Vierailu tapahtui päivä sen jälkeen, kun HUS:in hallitus päätti palauttaa virkamiesjohdon säästötoimenpidelistan uuteen valmisteluun. Ehdotetut säästötoimenpiteet iskisivät kovaa Uudenmaan aluesairaaloihin, sillä Porvoon ja Lohjan sairaaloiden päivystyspalvelut esitettiin lakkautettavaksi. Myös Raaseporin sairaalaan olisi virkamiesten esityksen mukaan kohdistunut uudelleenjärjestelyitä. Helsingissä sijaitsevan Malmin sairaalan yhteispäivystys olisi myös lopetettu.

Blomqvist-Valtonen ja Cederlöf: Osittainen voitto Porvoon, Raaseporin ja Lohjan sairaaloille

RKP:n aloitteesta HUS-yhtymän hallitus päätti kokouksessaan maanantaina 3.10. yksimielisesti palauttaa uudelleen valmisteltavaksi hallitukselle esitetyn säästölistan.

Andersson, Blomqvist-Valtonen ja Nylander tyrmäävät HUS:n johdon esityksen

”Sairaaloitamme tulee kehittää, ei ajaa alas”

Laura Ollila nimitetty ministeri Blomqvistin erityisavustajaksi

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on kutsunut valtiotieteiden maisteri Laura Ollilan erityisavustajaksi. Ollila on kotoisin Porvoosta ja on viimeksi työskennellyt projektipäällikkönä Talous ja nuoret TATissa, jossa hän on vastannut ruotsinkielisten palveluiden kehittämisestä ja ruotsinkielisestä viestinnästä. Hän on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluetoimistolla poliittisena asiantuntijana sekä Mikaela Nylanderin ja Veronica Rehn-Kiven eduskunta-avustajana.

Henriksson ja Blomqvist: Hyvinvointialueille oikeudenmukaisempi rahoitus

Hallitus on tänään lähettänyt lausuntokierrokselle luonnoksen hyvinvointialueiden rahoituslain muuttamisesta. Siirtymätasausta koskeva muutos tarkoittaa käytännössä sitä, että hyvinvointialueiden rahoitus on oikeudenmukaisempaa eri alueiden välillä. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja pohjoismaisesta yhteistyöstä ja tasa-arvosta vastaava ministeri Thomas Blomqvist ovat tyytyväisiä siihen, että muutos jota RKP on pitkään hallituksessa ajanut, nyt toteutetaan.

Nyt vauhditetaan vihreää siirtymää

Henriksson ja Blomqvist hallituksen lakiesityksestä:

Bergqvist ja Rehn-Kivi vaativat selvyyttä Kårkulla-kysymyksessä

Kansanedustajat Sandra Bergqvist (RKP) ja Veronica Rehn-Kivi (RKP) ovat esittäneet kirjallisen kysymyksen vaativien ruotsinkielisten erityishuoltopalvelujen valmistelusta. Kansanedustajat ovat huolissaan siitä, miltä Kårkullan kuntayhtymän tällä hetkellä vastuulla oleva toiminta näyttäisi vuodenvaihteen jälkeen.

Tarvitsemme vahvoja toimenpiteitä Itämeren tilan parantamiseksi

Henriksson ja Adlercreutz RKP:n uudesta Itämeriohjelmasta

Helsingin palkanmaksusotku: Yhteisiä varojamme on käytettävä vastuullisemmin

Helsingin kaupungin palkanmaksu on ollut sekaisin jo useita kuukausia. Syy ongelmiin on uuden palkanlaskuohjelman Sarastian käyttöönotto ja pula palkanlaskijoista. Ohjelman kapasiteetti on osoittautunut riittämättömäksi kaupungin tarpeille ja sen seurauksena on käyttöönotossa ilmennyt useita haasteita. Vaikka kriisin pahimman vaiheen yli on päästy niin eivät kaikki ongelmat ole vieläkään ratkenneet.

Arjen turvallisuus edellyttää määrätietoisia toimenpiteitä

Ruotsalainen eduskuntaryhmä kesäkokouksesaan:

Henriksson ja Adlercreutz: Korkea työllisyysaste, enemmän investointeja ja kannustava veropolitiikka on menestyvän ja hyvinvoivan Suomen perusta

Ruotsalainen eduskuntaryhmä pitää kesäkokouksensa Itä-Uudellamaalla tämän viikon alussa. Eduskuntaryhmä vierailee muun muassa Fortumin ydinvoimalalla Loviisassa ja Nesten Kilpilahden teollisuusalueella Porvoossa .

Varsinais-Suomen RKP nimesi ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa

Perjantain ylimääräisessä piirikokouksessa Varsinais-Suomen RKP nimesi kolme ehdokasta vuoden 2023 eduskuntavaaleihin.

RKP vaatii, että hyvinvointialueet noudattavat lakia

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisvastuun siirtyessä kunnilta hyvinvointialueille lakkautetaan myös Kårkullan kuntayhtymä, joka tuottaa ruotsinkielisiä kehitysvammaisten tukipalveluita ja erityishuoltoa. Uudellamaalla toiminut projekti Kepa Uusimaa esittää, että sekä suomen- että ruotsinkieliset vaativan erityishuollon palvelut keskitetään HUS-yhtymälle. Ruotsalainen kansanpuolue (RKP) vastustaa esitystä ja on jättänyt asiasta kannanoton kaksikielisille hyvinvointialueille ja Helsingin kaupungille.

Wickström: Ei uusia veroja Suomeen

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström ei kannata Vasemmistoliiton esittämää varallisuusveroa. Vasemmistoliitto haluaa, että Suomessa otettaisiin käyttöön ns. varallisuusvero, joka maksettaisiin yli miljoonan euron omaisuuksista. Laskentaan ei kuulu henkilökohtainen asunto.

Pohjoismaisesta yhteistyöstä ja sukupuolten tasa-arvosta vastaava ministeri Thomas Blomqvist uudeksi Ahvenanmaan asioista vastaavaksi ministeriksi

Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on siirtänyt vastuun Ahvenanmaan asioista ministeri Thomas Blomqvistille. Valtioneuvosto on tänään päättänyt uudesta työnjaosta.

RKP mukana Helsinki Pridessa

RKP, Ajatushautomo Agenda, RKP-Nuoret, RKP:n naisjärjestö ja Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs järjestävät tapahtumia koko pride viikon ajan.

Astrid Thors Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSA hallituksen jäseneksi

Euroopan parlamentti nimitti keväällä Astrid Thorsin yhdeksi kahdesta edustajastaan ​​Parmassa toimivan Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) hallitukseen. Hallituksen tehtävänä on mm. hyväksyä erillisviraston budjetti ja työohjelmat sekä valvoa niiden toteutumista. Sääntömuutoksen myötä kaikilla jäsenmailla on nyt yksi edustaja EFSA:n hallituksessa, ja tämän lisäksi Euroopan parlamentilla on kaksi edustajaa. Hallituksessa on myös kansalaisyhteiskunnan edustaja.

RKP Varsinais-Suomi lähtee eduskuntavaaleihin omalla listalla

RKP Varsinais-Suomen hallitus päätti kokouksessaan 15. kesäkuuta lähteä eduskuntavaaleihin 2023 omalla listalla. Piiri asettaa 17 ehdokasta.

RKP on nimennyt Wilhelm von Nandelstadhin eduskuntavaaliehdokkaaksi Pirkanmaalla

Ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri on nimennyt keskiviikkona 25.5.2022 Wilhelm von Nandelstadhin puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi Pirkanmaalla.

Kia Ahlfors RKP Yhteispiirin uusi toimintakoordinaattori

Kia Ahlfors on nimitetty RKP Yhteispiirin uudeksi toimintakoordinaattoriksi. Ahlfors vastaa yhdessä toiminnanjohtajan kanssa piirin toiminnasta

Eva Biaudet jatkaa RKP:n puoluevaltuuston puheenjohtajana

Suomen ruotsalainen kansanpuolue valitsi puoluekokouksessaan 21.-22.5. uuden puoluevaltuuston. Puoluevaltuusto piti järjestäytymiskokouksensa sunnuntai-iltana 22.5. ja valitsi puheenjohtajakseen Eva Biaudet Helsingistä. Varapuheenjohtajaksi valittiin Tomas Björkroth Paraisista.

RKP:n puoluevaltuusto valitsi myös kokouksessaan uuden puoluehallituksen.

Simon Granroth haluaa jatkaa Helsingin RKP:n puheenjohtajana

Simon Granroth haluaa jatkaa Helsingin RKP:n puheenjohtajana ja asettuu ehdolle puheenjohtajavaaleissa. Granroth on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2021. Hän on myös Silja Borgarsdóttir Sandelinin varajäsen kaupunkiympäristölautakunnassa.

Suraindran Kamalakanan on RKP eduskuntavaaliehdokas Savo-Karjalassa

– Maamme turvallisuuspoliittinen tilanne on muuttunut huomattavan paljon. Tulevien kansanedustajien pitää sitoutua maailmanlaajuiseen yhteistyöhön. Emme saa olla riippuvaisia itänaapurin energiasta vaan panostaa omavaraisuuteen sekä lisätä uusiutuvan energian tuotantoa, sanoo Suraindran Kamalakanan.

Pekka Sinervo RKP Pohjois Pohjanmaan eduskuntavaaliehdokas

RKP Yhteispiirin piirikokous on nimittänyt 26.4.2022 Pekka Sinervon puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Ida Susi RKP Satakunnan eduskuntavaaliehdokas

RKP Yhteispiirin piirikokous on nimittänyt 26.4.2022 Ida Suden puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Niklas Guseff toivottaa hyvinvointialueen uuden johtajan tervetulleeksi – kritisoi kuitenkin valtuuston asennetta ruotsin kieltä kohtaan

Pidetyssä puheessaan Varsinais-Suomen aluevaltuuston kokouksessa 27. huhtikuuta, hallituksen jäsen Niklas Guseff (r.) toivottaa Tarmo Martikaisen tervetulleeksi, sekä kritisoi valtuuston asennetta ruotsin kieltä kohtaan.

Johan Bardy Kotkasta jatkaa RKP:n Yhteispiirin puheenjohtajana

RKP:n Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen Helsingissä 26.4.2022
Johan Bardy jatkaa RKP Yhteispiirin puheenjohtajana. Bardy on johtanut piiriä syyskuusta 2021 lähtien. Varapuheenjohtajaksi valittiin uudelleen Pia Tyyskä.

RKP Uusimaa nimesi ensimmäiset ehdokkaat eduskuntavaaleihin 2023

Uudenmaan RKP kokoontui piirikokoukseen torstaina 21. huhtikuuta Kirkkonummella. Piirin puheenjohtaja Hanna Lönnfors avasi kokouksen. Piirikokous nimesi ensimmäiset ehdokkaat tuleviin eduskuntavaaleihin 2.4.2023.

Otto Andersson asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa 2023

Loviisalainen Otto Andersson asettuu ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleissa Uudenmaan vaalipiirissä.

Nylander ehdolle eduskuntavaaleissa 2023

Valtiosihteeri Mikaela Nylander asetetaan ehdolle eduskuntavaaleissa 2023 RKP:n Uudenmaan piirikokouksessa torstai iltana.

Pohjanmaan RKP nimesi ehdokkaita eduskuntavaaleihin 2023

Suomen ruotsalainen kansanpuolue nimesi piirikokouksessaan 9. huhtikuuta Lapväärtissä ehdokkaita eduskuntavaaleihin 2023.

Henrik Antfolk RKP Pohjanmaan uusi puheenjohtaja

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Pohjanmaalla on piirikokouksessaan 9. huhtikuuta Lapväärtissä valinnut uuden puheenjohtajan. Henrik Antfolk, Kristiinankaupunki, valittiin piirin uudeksi puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajiksi valittiin Carola Bengs Lattunen, Maalahti ja Mikael Lindvall, Uusikaarlepyy.

Granroth: Nato-jäsenyyden aika on nyt

Suomen ruotsalasella kansanpuolueella on puolueohjelmassaan “Inhimillinen ja menestyksekäs Suomi” tavoitteena Nato-jäsenyys vuoden 2025 mennessä. Helsingin RKP:n piirin puheenjohtaja Simon Granroth jakaa ajatuksiaan aiheen ympärillä.

Laura Fagerlund RKP Uudenmaan uudeksi toiminnanjohtajaksi

Laura Fagerlund on valittu RKP Uudenmaan uudeksi toiminnanjohtajaksi. Fagerlundin vastuulla on sekä piirin toiminta että talous. Fagerlund toimi aikaisemmin piirin toiminnankoordinaattorina ja seuraa piirin entistä toiminnanjohtajaa Jenny Viléniä.

Tomas Björkroth ja Roger Hakalax asettuvat ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajiksi

Tomas Björkroth, Parainen, ja Roger Hakalax, Kemiönsaari, asettuvat ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajiksi. Piirikokous valitsee 2. huhtikuuta kaksi varapuheenjohtajaa.

Anni Dahlén Uudenmaan hyvinvointialueiden RKP:n koordinaattoriksi

Anni Dahlén on aloittanut RKP:n koordinaattorina Uudenmaan hyvinvointialueilla. Dahlén tulee koordinoimaan RKP:n toimintaa maakunnan neljällä hyvinvointialueella: Länsi-Uudenmaan, Keski-Uudenmaan, Vantaan ja Keravan ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. Dahlén on aikaisemmin työskennellyt ministeri Thomas Blomqvistin eduskunta-avustajana.

Hanna Lönnfors haluaa jatkaa RKP Uudenmaan puheenjohtajana

Hanna Lönnfors haluaa jatkaa Uudenmaan RKP:n puheenjohtajana. Lönnfors valittiin piirin puheenjohtajaksi piirikokouksessa vuonna 2021 ja asettuu nyt ehdolle uudelleenvalintaa varten.

Johan Bardy Kymenlaakson hyvinvointialueen kansalliskielilautakunnan varapuheenjohtaja

Kymenlaakson hyvinvointialue kokoontui tiistaina 8.3 ensimmäiseen valtuuston kokoukseen. Uusi hyvinvointialue on kaksikielinen ja siellä tulee olla myös kansalliskielilautakunta.

Henrik Wickström johtaa RKP:n aluevaltuustoryhmää Länsi-Uudellamaalla

RKP:n aluevaltuustoryhmä kokoontui sunnuntaina 6. maaliskuuta valitsemaan ryhmän puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat yksivuotiskaudeksi. Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin Henrik Wickström ja varapuheenjohtajiksi Karin Cederlöf sekä Nina af Hällström.

RKP tukee Ukrainaa 10 000 eurolla

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluehallitus päätti maanantai-iltana tukea Ukrainan kansaa 10 000 eurolla.

Cecilia Achrén haluaa johtaa Varsinais-Suomen RKP:ta

Cecilia Achrén, Varsinais-Suomen RKP:n pitkäaikainen toiminnanjohtaja, asettuu ehdolle Varsinais-Suomen RKP:n piirin puheenjohtajaksi. Piiriin vuosikokous järjestetään 2.4 Turussa, jolloin valitaan uusi puheenjohtaja ja piirihallitus. Nykyinen puheenjohtaja Regina Koskinen ei asetu ehdolle.

Tötterman asettuu ehdolle RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajaksi

Anna-Karin Tötterman ilmoittaa asettuvansa ehdolle RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajaksi. Hän on toiminut piirin varapuheenjohtajana vuodesta 2020 lähtien, sekä Turun RKP:n puheenjohtajana vuodesta 2019 lähtien. Tötterman on toiminut aktiivisena päätöksentekijänä vuodesta 2018 lähtien ja ansioitunut useassa RKP:n luottamustehtävässä. Hän on myös Folktingetin Varsinais-Suomen edustaja. Tötterman on samalla luonut verkostoja piirissä, muihin puolueisiin ja RKP:n valtakunnallisella tasolla ja hän on onnistuneesti luotsannut Turun RKP:tä useammassa vaalissa.

Regina Koskinen ei hae jatkoa RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajana

RKP Varsinais-Suomen puheenjohtaja Regina Koskinen ei hae jatkokautta keväällä järjestettävässä piirikokouksessa. Koskinen on toiminut puheenjohtajana viimeiset neljä vuotta ja luotsannut RKP:n piiriä läpi yhdet eduskuntavaalit, yhdet EU-vaalit, yhdet kuntavaalit ja ensimmäiset aluevaalit.

RKP:n Vantaan ja Keravan aluevaltuustoryhmä on jakanut paikkansa

RKP:n aluevaltuustoryhmä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella päätti maanantaina 21. helmikuuta lautakuntien ja jaostojen paikkajaosta. Paikkajaossa on huomioitu sukupuolten välinen tasapaino, henkilökohtaineen äänimäärä ja Vantaan ja Keravan alueellinen edustus.

Kuraattorit ja psykologit pysyvät koulutuksen toimialan alla Helsingissä: voitto lapsille ja kouluille

Olemme erittäin iloisia siitä, että kuraattorit ja koulupsykologit pysyvät kasvatuksen ja koulutuksen toimialan alla Helsingissä, sanoo kaupunginhallituksen jäsen Marcus Rantala ja kaupunginvaltuutettu ja koulutus- ja kasvatusjaoston jäsen Nora Grotenfelt.

Varsinais-Suomen RKP on päättänyt luottamushenkilöpaikkojen esityksestä hyvinvointialueen eri toimielimiin

Ruotsalaisen kansanpuolueen Varsinais-Suomen uudet aluevaltuutetut kokoontuivat tänään ryhmäkokoukseen ja päättivät luottamushenkilöpaikkojen esityksestä eri toimielimiin.

RKP on jakanut paikkansa Länsi- Uudenmaan hyvinvointialueella

RKP:n Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuustoryhmä päätti kokouksessaan sunnuntaina 13. helmikuuta hyvinvointialueen hallituksen ja lautakuntien varsinaisista jäsenistä ja henkilökohtaisista varajäsenistä. Valtuustoryhmä sopi kokonaisuudesta, jossa huomioidaan sukupuolten välinen tasapaino, henkilökohtaiset äänet ja alueellinen edustus.

Puolueet neuvottelivat luottamuspaikoista Pohjanmaan hyvinvointialueella

Torstai-iltana puolueiden edustajat Pohjanmaan hyvinvointialueella kokoontuivat neuvottelemaan luottamuspaikoista. Neuvotteluja johti Suomen ruotsalainen kansanpuolue, joka on hyvinvointialueen suurin puolue. Illan aikana neuvoteltiin eri toimielimien koosta ja kokoonpanosta.

RKP:n neuvottelijat tyytyväisiä puolueiden välisiin neuvottelutulokseen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella

RKP:n neuvottelijat Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella ovat tyytyväisiä poliittisten luottamushenkilöpaikkojen neuvottelutuloksesta. Neuvottelutuloksen perusteella RKP tulee saamaan hallituksen puheenjohtajuuden sekä hallituksen toisen varapuheenjohtajapaikan, neljä hallituspaikkaa sekä valtuuston ensimmäisen varapuheenjohtajapaikan. Sen lisäksi puolue saa puheenjohtajuuden lautakunnissa Kehittäminen ja yhteistyö, Palveluiden järjestäminen, Kansalliskieli ja Hyvinvointi-lautakunnassa sekä Yksilöjaostossa. Lautakunnat perustuvat väliaikaisen valmistelutoimielimen ennakkotietoihin lautakuntien tehtävistä ja nimet tulevat tarkentumaan kun hyvinvointialueen valtuusto niitä käsittelee. Joistakin valiokunnista puuttuu vielä myös ruotsinkielinen nimi.

Puolueet neuvottelivat luottamushenkilöpaikoista Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella

Torstaina 10. helmikuuta valtuustoryhmien edustajat kokoontuivat neuvottelemaan luottamushenkilöpaikoista Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. Neuvotteluita johti hyvinvointialueen suurin puolue Ruotsalainen kansanpuolue.

Adlercreutz ja Biaudet nimitetään Pohjoismaiden neuvostoon

– Tarvitsemme yhteisen näkemyksen Pohjoismaiden tulevaisuudesta.

RKP:n valtuustoryhmä Pohjanmaan hyvinvointialueella kokoontui ensimmäistä kertaa

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen vastavalitut edustajat Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuustossa kokoontuivat ensimmäistä kertaa maanantai-iltana. Ryhmä valitsi Patrick Ragnäsin väliaikaiseksi ryhmäpuheenjohtajaksi poliittisten neuvottelujen ajaksi. Väliaikaisiksi varapuheenjohtajiksi valittiin Maria Palm ja Johan Kullas.

RKP tyytyväinen puolueiden väliseen neuvottelutulokseen Länsi-Uudellamaalla

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen RKP:n valtuustoryhmä on tyytyväinen poliittisten luottamustehtävien paikkajakoon. Neuvottelujen perusteella RKP:llä on aluehallituksessa kolme paikkaa, joista yksi on toisen varapuheenjohtajan paikka. Lisäksi puolue saa kansalliskielilautakunnan puheenjohtajuuden. RKP on edustettuna kaikissa lautakunnissa ja jaostoissa. RKP:ta edusti neuvotteluissa vt. toiminnanjohtaja Jenny Vilén ja valtuustoryhmän väliaikainen puheenjohtaja Henrik Wickström.

Nylander valmis hallituksen puheenjohtajaksi

Aluevaaleissa Suomen ruotsalainen kansanpuolue sai erittäin suuren luottamuksen itäisella Uudellamaalla. RKP on selkeästi suurin puolue 20 mandaatilla 59. Mikaela Nylander sai eniten henkilökohtaisia ääniä (1990) itäisen Uudenmaan aluevaaleissa. Suuren luottamuksen ansiosta on luonnollista, että RKP priorisoi hallituksen puheenjohtajuuden, koska hallituksen puheenjohtajuus on keskeisin luottamuspaikka.

RKP Yhteispiiri lähtee vaaleihin 20 ehdokkaalla

RKP:n Yhteispiiri saavutti tavoitteensa aluevaalien ehdokasasettelussa. Piiri lähtee vaaleihin ehdokkailla yhdeksällä hyvinvointialueella pohjoisimmasta Suomesta, Enontekiöltä aina eteläiseen Kymenlaaksoon asti. Uudella RKP Yhteispiirillä on yhteensä 20 ehdokasta.

Uudenmaan RKP tavoittelee vaalivoittoa vahvalla ehdokaslistalla Itä-Uudellamaalla

Tiistaina 14.12. Uudenmaan RKP jätti vahvan ehdokaslistan Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. RKP:llä on täysi määrä ehdokkaita, 73 ehdokasta, hyvinvointialueella – 34 miestä ja 39 naista kuudesta eri kunnasta.

RKP saavutti tavoitteensa ja lähtee aluevaaleihin vahvoilla ehdokaslistoilla

Suomen ruotsalainen kansanpuolue lähtee aluevaaleihin vahvoilla ehdokaslistoilla 16 hyvinvointialueella. Puolueella on yhteensä 306 ehdokasta ympäri Suomea.

RKP jätti Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella täyden ehdokaslistan

Uudenmaan RKP jätti tiistaina 14. joulukuuta täyden 98 ehdokkaan listan Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. Ehdokkaat tulevat yhdeksästä eri kunnasta, ja heistä 52 % on miehiä ja 48 % naisia. 

Mats Nylund ehdolle aluevaaleihin

Mats Nylund asettuu ehdolle aluevaaleihin Länsi-Uudellamaalla. Nylund on maanviljelijä ja on vuodesta 2018 toiminut puheenjohtajana ruotsinkielisen tuottajajärjestön Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n puheenjohtajana ja on RKP:n entinen kansanedustaja. Nylund, 57, on asunut Kirkkonummella vuodesta 2019. Nylund on kotoisin Pedersörestä Pohjanmaalta, jossa hän viljelee kotitilaansa yhdessä vanhimman poikansa kanssa. Perheeseen kuuluvat puoliso Corinna Tammenmaa ja seitsemän 9–33-vuotiasta poikaa perheineen.

RKP:llä vahva lista Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella

Uudenmaan RKP jätti maanantaina 13. joulukuuta vahvan kymmenen ehdokkaan listan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella. RKP on alueella vaaliliitossa Kokoomuksen kanssa. Kokoomus asettaa ehdolle 76 ehdokasta ja RKP 10 ehdokasta.

Lapin Vihreät ja RKP Saame ovat solmineet vaaliliiton Lapin hyvinvointialueella aluevaaleissa

Lapin Vihreät ja Ruotsalainen kansanpuolue ovat solmineet vaaliliiton Lapin hyvinvointialueella aluevaaleissa 23.1.2022. Kyseessä on niin sanottu tekninen vaaliliitto, jossa RKP asettaa ehdolle 3 ehdokasta ja Vihreät mahdollisimman monta.

Muhoksen kunnanvaltuutettu Pertti Kukkonen aluevaaleissa ehdolle RKP:n listalle

Muhoksen kolmannen valtuustokauden kunnanvaltuutettu Pertti Kukkonen asettuu aluevaaleissa ehdolle RKP:n ehdokaslistalle. Hän täyttää näin RKP:n neljännen ja viimeisen ehdokaspaikan puolueen Pohjois- Pohjanmaan ehdokasasettelussa.

Adlercreutz ja Rehn-Kivi: Tervetulleita tierahoja Itä-Uudellemaalle

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään myöntänyt rahaa Lapinjärven Heikinkyläntien uuteen päällysteeseen sekä Boxin ja Kullon välisen kävely- ja pyörätien suunnitteluun. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen valtiovarainvaliokunnan jäsenet, kansanedustajat Anders Adlercreutz ja Veronica Rehn-Kivi ovat tyytyväisiä, että liikenneturvallisuuteen sekä kävely- ja pyöräteihin yleisesti ottaen nyt merkittävästi panostetaan.

Adlercreutz ja Rehn-Kivi: Kantatie 51 saa valaistuksen Karjaalle asti

Jatkossa ei tarvitse ajaa Karjaalle pimeää tietä pitkin. Viime vuonna eduskunnan valtiovarainvaliokunta myönsi rahoitusta kantatie 51:n valaistuksen laajentamiseen. Ensi vuonna työ jatkuu. Valtiovarainvaliokunta myönsi tänään puoli miljoonaa euroa 51:n valaistukseen Inkoosta Karjaalle asti. Länsi-Uudenmaan edustajat valtiovarainvaliokunnassa Anders Adlercreutz ja Veronica Rehn-Kivi ovat erittäin tyytyväisiä, että pitkäjänteinen työ kantaa nyt hedelmää.

Nylander asettuu ehdolle aluevaaleissa

– Itä-Uudenmaan kunnat tulevat yhdessä tulevaisuudessa vastaamaan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä. On äärimmäisen tärkeää, että meillä on oma alue, koska teemme jo tällä hetkellä paljon yhdessä. Porvoon sairaalan tulevaisuus alueellisena sairaalana on hyvä esimerkki asiasta, jonka eteen meidän on yhdessä tehtävä työtä, Porvoon kaupungin valtuuston puheenjohtaja, valtiosihteeri Mikaela Nylander sanoo.

Juha Tapiola siirtyy Ruotsalaiseen kansanpuolueeseen ja asettuu ehdolle Päijät Hämeen aluevaaleissa 2022

Lahden kaupunginvaltuutettu, varatuomari Juha Tapiola asettuu aluevaaleissa ehdolle RKP:n ehdokaslistalle ja hän on näin ollen RKP:n viimeinen, kolmas ehdokas puolueen ehdokasasettelussa. Tapiola on aikaisemmin kuulunut Vihreiden puolueeseen.

Tötterman jatkaa Turun RKP:n johdossa

Turun RKP piti syyskokouksensa 25.11. Kokouksessa keskusteltiin tulevista aluevaaleista ja käytiin puheenjohtajavaalit.

Uudenmaan RKP nimesi uusia ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus nimesi lisää ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. RKP on tähän mennessä nimennyt 73 ehdokasta Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022.

RKP ja Keskusta vaaliliittoon Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella

Uudenmaan Keskusta ja RKP Uusimaa ovat solmineet vaaliliiton Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella aluevaaleissa 23.1.2022. Kyseessä on niin sanottu tekninen vaaliliitto, jossa RKP asettaa ehdolle 5 ehdokasta ja Keskusta 81 ehdokasta. Täysi lista on 86 ehdokasta.

RKP:n ryhmäpuheenvuoro kaupunginvaltuustossa 24.11.2021 vuoden 2022 talousarvioehdotuksesta ja taloussuunnitelmasta vuosille 2022-2024

Ryhmäpuheenjohtaja Björn Månssonin ryhmäpuheenvuoro kokonaisuudessaan

Löfström välikysymyskeskustelussa: Hybridiuhkien torjumisessa vaaditaan yhteistyötä, ei hajaannusta

Eduskunta keskusteli tänään välikysymyksestä koskien Suomen varautumista siirtolaisvirtojen ohjaamiseen perustuvaan hybridivaikuttamiseen. Välikysymyksen mukaan Suomen varautuminen hybridihyökkäyksiin on puutteellista, mikäli joudumme vastaavaan tilanteeseen kuin mitä Puolan ja Liettuan rajalla on tapahtumassa. Siellä viattomia ihmisiä käytetään häikäilemättömästi hyväksi lähettämällä heidät rajalle.

Uusia ehdokkaita Itä-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus nimesi lisää ehdokkaita Itä-Uudenmaan aluevaaleihin. RKP on tähän mennessä nimennyt 55 ehdokasta Itä-Uudenmaan aluevaaleihin. 54 ehdokasta on julkistettu. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022.

Pohjanmaan RKP nimesi lisää ehdokkaita aluevaaleihin

Pohjanmaan RKP:n piirihallitus kokoontui tiistaina 16. marraskuuta. Kokouksessa nimettiin useampi ehdokas aluevaaleihin. RKP on aikaisemmin nimennyt 67 ehdokasta Pohjanmaan hyvinvointialueella. Nyt listaa täydennettiin kuudella uudella ehdokkaalla. Tämä tarkoittaa, että RKP lähtee vaaleihin täydellä listalla Pohjanmaalla.

RKP ja Kokoomus vaaliliittoon Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella

RKP ja Kokoomus ovat solmineet vaaliliiton Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella aluevaaleissa tammikuussa 2022. Puolueet julkaisivat ensimmäiset ehdokkaat keskiviikkona 17. marraskuuta. Vaaliliiton tavoite on täysi lista, mikä tarkoittaisi 73 ehdokasta. RKP on nimennyt kaikki ehdokkaansa ja Kokoomus on nimennyt 23 ehdokasta.

RKP Varsinais-Suomi nimesi ehdokkaita vuoden 2022 aluevaaleihin

RKP Varsinais-Suomen piirihallitus nimesi 15 ehdokasta aluevaaleihin. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022. Varsinais-Suomessa RKP ja Kokoomus ovat solmineet vaaliliiton tammikuussa käytävissä vaaleissa.

Uudenmaan RKP nimesi uusia ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus nimesi lisää ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. RKP on tähän mennessä nimennyt 64 ehdokasta Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022.

RKP ja Kokoomus vaaliliittoon Kymenlaaksossa 2022 aluevaaleissa

Kokoomus ja RKP ovat solmineet Kymenlaaksossa keskinäisen teknisen vaaliliiton tammikuussa 2022 pidettäviin aluevaaleihin. Vaaliliitto asettaa täyden 73 ehdokkaan listan.

Tötterman haluaa jatkaa Turun RKP:n johdossa

– Olen kiitollinen siitä, että moni on pyytänyt minua asettumaan uudelleen ehdolle Turun RKP:n puheenjohtajaksi ja otettu minulle osoitetusta tuesta. Asetun ehdolle jatkokautta varten ja tarjoudun päättämään aloittamani työn. Tavoitteeni on johtaa Turun RKP:tä kohti menestyksellisiä aluevaaleja, sanoo Anna-Karin Tötterman.

RKP on asettanut Ida Susin aluevaaliehdokkaaksi Satakunnan aluevaaleihin

Satakunnan RKP on asettanut ensimmäisen aluevaaliehdokkansa, Ida Susi ent. Thomsen.

Helen Honkasaari pyrkii Turun RKP:n puheenjohtajaksi

Helen Honkasaari pyrkii Turun RKP:n puheenjohtajaksi marraskuussa pidettävässä syyskokouksessa. Honkasaari on vaikuttanut Turun politiikassa vuodesta 2015, ensin RKP-nuorten jäsenenä ja sittemmin RKP:n jäsenenä. Hän on toiminut kaupungin koulutustoimialan luottamustehtävissä, ja on kasvatus- ja opetuslautakunnan varajäsen.

Helsingin RKP: RKP hyväksyy budjetin

Torstaiaamuna esitellään Helsingin kaupungin budjetti vuodelle 2022. RKP:n pääneuvottelija, kaupunginhallituksen jäsen Marcus Rantala ja ryhmäpuheenjohtaja Björn Månsson nostavat esille positiivisia näkökohtia ensi vuoden budjetissa.

RKP ja Kokoomus vaaliliittoon Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella

Uudenmaan Kokoomus ja RKP Uusimaa ovat solmineet vaaliliiton Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella aluevaaleissa 23.1.2022. Kyseessä on niin sanottu tekninen vaaliliitto, jossa RKP asettaa ehdolle 10 ehdokasta. Täysi lista on 86 ehdokasta.

RKP ja Kokoomus vaaliliittoon Päijät-Hämeessä

Kokoomus ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue (RKP) ovat solmineet vaaliliiton Päijät-Hämeessä tammikuun 2022 hyvinvointialueen vaaleihin.

Uudenmaan RKP nimesi uusia ehdokkaita Itä-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus nimesi lisää ehdokkaita Itä-Uudenmaan aluevaaleihin. RKP on tähän saakka nimennyt 42 ehdokkaita Itä-Uudenmaan aluevaaleihin. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022.

Norrback: Merkillinen välikysymys puolivalmiista lakiehdotuksesta

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän kansanedustaja Anders Norrback kyseenalaistaa tämänpäiväisen välikysymyskeskustelun, joka käytiin eduskunnan täysistunnossa lakiehdotuksesta perheenyhdistämiseksi.

RKP Uudenmaan piirihallitus nimesi uusia ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus kokoontui keskiviikkona 13. lokakuuta ja kasvatti Länsi- Uudenmaan hyvinvointialueen ehdokasmäärää , kun piirihallitus nimesi yhteensä 22 uutta ehdokasta. Uudenmaan RKP:n ehdokaslistoilla tulevissa aluevaaleissa on nyt 46 ehdokasta Länsi-Uudellamaalla.

Kokoomus ja RKP vaaliliittoon Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen Kokoomus ja RKP Varsinais-Suomi ovat solmineet vaaliliiton Varsinais-Suomessa aluevaaleihin 2022.

RKP,Kokoomus ja KD vaaliliittoon pohjois-pohjanmaalla aluevaaleissa

RKP, Kokoomus ja KD ovat solmineet pohjois-pohjanmaalla keskinäisen teknisen vaaliliiton tammikuussa 2022 pidettäviin aluevaaleihin. Puolueet julkaisivat tiistaina 12.10. vaaliliittosopimuksen allekirjoitustilaisuudessa ensimmäiset ehdokkaansa. Vaaliliitto asettaa täyden 98 ehdokkaan listan.

Bergqvist: Hyvä, että koululakkautusten todellisia vaikutuksia selvitetään

Suomen peruskouluista 55 prosenttia on lakkautettu viimeisten 30 vuoden aikana. Tämä kehitys huolestuttaa kansanedustajaa ja Saaristoasiain neuvottelukunnan puheenjohtajaa Sandra Bergqvistiä (RKP), koska lakkautukset kohdistuvat lähes kategorisesti maaseudun ja saariston kouluihin.

Fredrik Jensén Varsinais-Suomen RKP:n uudeksi vt. toiminnanjohtajaksi

Fredrik Jensén on nimitetty RKP Varsinais-Suomen uudeksi vt. toiminnanjohtajaksi. Jensénin vastuulla on sekä piirin toiminta että talous.

RKP:n valtuustoryhmä hyväksyy Helsingin uuden valtuustostrategian

– Strategiaehdotus sisältää niitä tavoitteita, joita RKP:llä oli ennen prosessin alkua ja meidän jalanjälki näkyy selvästi strategiassa. Strategia huokuu tulevaisuudenuskoa, on sekä kansainvälinen että avoin ja kokonaisuus on tasapainoinen, RKP:n ryhmäpuheenjohtaja Björn Månsson sanoo.

RKP:n pohjalaiset kansanedustajat vaativat konkreettisia toimia merimetso-ongelman ratkaisemiseksi

RKP:n pohjalaiset kansanedustajat Mikko Ollikainen, Anders Norrback ja Joakim Strand kyseenalaistavat vahvasti merimetsoasian käsittelyn etenemistä ja merimetsotuhojen korvauksia. Myös poikkeuslupien käsittelyaika, joiden tarkoituksena on rajoittaa merimetsoista aiheutuneita haittoja, on kestämätön. Asia nostettiin esille eduskunnan budjettikeskustelussa maa- ja metsätalousministeri Lepän, sekä ympäristöministeri Mikkosen kanssa.

Johan Bardy Kotkasta RKP Yhteispiirin uusi puheenjohtaja

RKP Yhteispiiri kokoontui ylimääräiseen piirikokoukseen Tampereella 26. syyskuuta 2021.

Uudenmaan RKP aloitti ehdokasasettelun tuleviin aluevaaleihin vahvoilla listoilla

Uudenmaan RKP kokoontui digitaaliseen ylimääräiseen piirikokoukseen perjantaina 24. syyskuuta. Piirin puheenjohtaja Hanna Lönnfors avasi kokouksen.

RKP Varsinais-Suomen puhemiehistö hakee jatkokautta

RKP Varsinais-Suomen puhemiehistö hakee jatkoa 18. syyskuuta järjestettävässä piirikokouksessaan. Puhemiehistössä istuvat puheenjohtaja Regina Koskinen Paraisilta, ja varapuheenjohtajat Anna-Karin Tötterman Turusta sekä Ghita Edmark Kemiönsaarelta.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä keskusteli kesäkokouksessaan budjetin painopisteistä: Työllisyys, ilmasto ja työperäinen maahanmuutto

Nyt tarvitaan rohkeutta investoida ja luoda uusia työpaikkoja. Tarvitsemme ilmastotoimia laajalla rintamalla. Ja Suomen on ryhdyttävä konkreettisiin toimiin työperäisen maahanmuuton helpottamiseksi, sanoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz tiivistäessään ruotsalaisen eduskuntaryhmän keskusteluja.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä: Tarvitaan korkeampi pakolaiskiintiö ja humanitäärinen käytävä, jotta voimme auttaa afgaaneja

– On tärkeää ja itsestään selvää, että Suomi ei hylkää afgaaneja tällä hetkellä. Mutta se ei riitä. Meidän on otettava käyttöön nopeita prosesseja huolehtiaksemme niistä, jotka ovat nyt hengenvaarassa. Se tarkoittaa myös heidän perheitään – perheenyhdistämisprosessista on tehtävä sujuva ja nopea näille ihmisille. Kaiken tämän on täytynyt tuntua käsittämättömän raskaalta niille Suomessa asuville ihmisille, jotka nyt ovat huolissaan läheisistään.

Helsingin RKP: Cecilia Ehrnrooth haluaa jatkaa piirin puheenjohtajana

Nykyinen piirin puheenjohtaja Cecilia Ehrnrooth on ilmoittanut asettuvansa ehdolle uudelleen valintaa varten piirin puheenjohtajaksi. Ehrnrooth on heiluttanut puheenjohtajan nuijaa Helsingissä vuodesta 2016.

Maria Swanljungista Anna-Maja Henrikssonin uusi erityisavustaja

Valtiotieteiden maisteri Maria Swanljung on kutsuttu oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (RKP) uudeksi viestinnästä vastaavaksi erityisavustajaksi.

RKP ottaa ensimmäistä kertaa paikan Sastamalan kaupunginhallituksessa

Hyvän vaalituloksen jälkeen RKP:n Wilhelm von Nandelstadh ottaa paikan Sastamalan kaupunginhallituksessa. von Nandelstadh oli RKP ainoa kuntavaaliehdokas Sastamalassa. von Nandelstadhia ehdotetaan myös neuvotteluiden jälkeen Konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtajaksi. RKP lähti vaaleihin vaaliliitossa Kokoomuksen kanssa.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä valitsi uuden pääsihteerin

Otto Andersson on valittu Ruotsalaisen eduskuntaryhmän uudeksi pääsihteeriksi. Andersson työskentelee parhaillaan RKP:n ministeriryhmän ja oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin erityisavustajana.

Aika auttaa kulttuuriala jaloilleen

Kulttuuriala kokoontui eduskuntatalon edessä torstaina. Koronarajoitukset ovat iskeneet erityisen kovaa kulttuurialan, joka on täysin riippuvainen siitä, että ihmiset kokoontuvat. Ruotsalainen eduskuntaryhmä jakaa kulttuurialan näkemyksen. Nyt on todellakin aika auttaa kulttuuriala jaloilleen.

Uudenmaan RKP: Me tarvitsemme kulttuuria ja kulttuuriala tarvitsee yleisönsä

Kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijat osoittivat eilen mieltään Eduskuntatalon edustalla Helsingissä. Koronapandemian tuomat rajoitukset ovat koetelleet kulttuurialaa ja ala vaatii nyt sen uudelleen avaamista. Uudenmaan RKP:n puheenjohtaja Hanna Lönnforsin mielestä meidän on löydettävä ratkaisuja jotta kulttuuriala voi palata tärkeään työhönsä.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin linjapuhe puoluekokouksessa 29.5.2021

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin linjapuhe puoluekokouksessa 29.5.2021

Helsingin puolueet: Sitoudumme koronaturvalliseen kuntavaalityöhön

Tärkeimpänä tavoitteena on turvalliset vaalit niin äänestäjille, ehdokkaille kuin puolueille.

Loviisan RKP: Optimismin sävyttämä vaaliohjelma

Loviisan RKP:n vaaliohjelmaa sävyttää optimismi ja usko tulevaan. Kulunut vaalikausi on ollut raskas, etenkin taloudellisesti. Mittavat investoinnit sekä tulojen väheneminen ovat rasittaneet kaupungin taloutta ja pakottaneet päättäjät kipeisiin säästötoimiin.

Hanna Lönnfors RKP Uudenmaan uusi puheenjohtaja

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Uudenmaan-piiri kokoontui digitaaliseen piirikokoukseen 8. toukokuuta. Piirikokous valitsi Hanna Lönnforsin piirin uudeksi puheenjohtajaksi. Hanna on syntynyt ja varttunut Pernajassa, Loviisassa, asuu Porvoossa ja työskentelee aineenopettajana ja vararehtorina Sipoossa. Lönnfors on Porvoon kaupunginvaltuuston jäsen ja on aikaisemmin toiminut Uudenmaan RKP:n varapuheenjohtajana. Tämän lisäksi hän toimii RKP Länsi Porvoon paikallisosaston puheenjohtajana.

Mikko Ollikainen: Koulutuspoliittinen keskustelu on tarpeen

– Me tarvitsemme lisää keskustelua koulutuspolitiikasta – kaikilla tasoilla. Maailma muuttuu huimaa vauhtia ja koulutuksen tulee olla askeleen edellä. Pitämällä kysymykset ajankohtaisina voimme parhaiten taata, että tavoitteet toteutuvat myös käytännössä.

RKP Porvoo suuntaa vaaleihin laajalla ja vahvalla listalla.

RKP Porvoo on jättänyt listan, jolla on 55 nimeä. 55 osaavaa ihmistä, jotka haluavat tehdä töitä kaikkien porvoolaisten puolesta. Heistä jokainen haluaa tehdä Porvoosta vielä paremman kotikaupungin tulevina vuosina. RKP:n tähtäimessä on olla suurin ryhmä myös vaalien jälkeen.

Loviisan RKP täydensi ehdokaslistaansa kahdella ehdokkaalla

Ruotsalaisen kansanpuolueen kunnallisjärjestö Loviisassa täydensi ehdokaslistaansa nimeämällä kaksi uutta ehdokasta. nämä ehdokkaat ovat Thomas Rosenberg ja Jannica Ruusunen.

RKP tähtää vaalivoittoon kuntavaaleissa ennätyslistalla

Suomen ruotsalainen kansanpuolue lähtee kuntavaaleihin ennätyslistalla ja puolueella on ehdokkaita yhteensä 65 kunnassa, joka on suurin osuus Suomen kunnista ikinä. RKP:llä on yhteensä 1387 ehdokasta ja puolueella on ehdokkaita 13 uudessa kunnassa, jossa viime vaaleissa ei ollut RKP:n ehdokkaita. Sen lisäksi ehdokasasettelu ylittää aikaisemmat tasot monella paikkakunnalla, erityisesti useassa suuremmassa kaupungissa uusien kuntien ohella. On kyse historiallisesta kehityssuunnan muuttamisesta, sillä RKP:llä oli viimeksi vuonna 1984 enemmän ehdokkaita verrattuna edellisiin kuntavaaleihin.

Turun RKP toimitti lopullisen ehdokaslistansa – ehdokasmäärä ennätyksellisen suuri!

Turun RKP toimitti lopullisen ehdokaslistansa kesän kuntavaaleihin. Ehdokasmäärä on ennätyksellisen suuri, 71 ehdokasta.

Varsinais-Suomen RKP asettaa ehdolle 154 ehdokasta

Varsinais-Suomen RKP on toimittanut kuntavaalien lopulliset ehdokaslistansa. Ehdokasluku Varsinais-Suomessa on yhteensä 154, mikä on enemmän kuin vuoden 2017 kuntavaaleissa. RKP:llä on ehdokkaita Turussa, Paraisilla, Kemiönsaarella, Kaarinassa, Salossa, Naantalissa, Raisiossa, Liedossa ja Laitilassa. RKP:lle on suuri menestys saada ehdokkaita ehdolle Liedossa ja Laitilassa, missä puolueella ei ole ennen ollut ehdokkaita. Turun ennätyssuuri ehdokasmäärä, 71 ehdokasta, on historiallista ja osoittaa uskottavuutta RKP:n politiikkaa kohtaan.

Sipoon RKP lähtee kuntavaaleihin 48. ehdokkaalla

Sipoon RKP on nimennyt viisi uutta ehdokasta 13. kesäkuuta pidettäviin kuntavaaleihin. Puolue lähtee vaaleihin vahvalla ehdokaslistalla, jossa on yhteensä 48 sipoolaista kuntavaaliehdokasta.

RKP yhteistyöhön Liberaalien kanssa Espoossa

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen listalle nimetään kolme Liberaalisen puolueen ehdokasta Espoossa. Vastaavaa yhteistyötä ei ole ollut aiemmissa vaaleissa.

Jenni Ahlbäckista Pohjanmaan RKP:n uusi toiminnanjohtaja

Jenni Ahlbäck on nimitetty RKP Pohjanmaan piirin uudeksi toiminnanjohtajaksi. Ahlbäckin vastuulla on sekä piirin toiminta että talous. Ahlbäck toimi aikaisemmin piirin väliaikaisena toiminnanjohtajana.

Hanna Lönnfors haluaa johtaa RKP:ta Uudellamaalla

Hanna Lönnfors asettuu ehdolle Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Uudenmaan piirin puheenjohtajaksi.

Nina af Hällström haluaa Uudenmaan RKP:n puheenjohtajaksi

Nina af Hällström, Espoon kaupunginvaltuutettu, asettuu ehdokkaaksi Uudenmaan RKP:n puheenjohtajavaalissa. af Hällström on ollut aktiivinen Espoon kuntapolitiikassa vuodesta 2012 lähtien ja hänellä on ollut erilaisia luottamustehtäviä vuosien aikana.

Helsingin RKP tähtää kuntavaaleihin täydellä ehdokaslistalla

Helsingin RKP:n piirihallitus nimesi huhtikuun kokouksessaan viimeiset kuntavaaliehdokkaansa.

Sipoon RKP: Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja vaihtuu

Johtuen Sipoon sivistysvaliokunnan puheenjohtajan Antti Skogsterin ilmoituksesta asettua ehdolle Kokoomuksen ehdokkaana kuntavaaleissa, Sipoon RKP:n paikallisosasto ja valtuustoryhmä huomauttaa, ettei Skogster enää edusta Sipoon RKP:tä.

Ehdotetut kulttuuri- ja liikuntasetelit Helsingin henkilöstölle ovat tervetulleita

Helsingin kaupunginhallitus on tänään hyväksynyt viime vuoden tilinpäätöksen. Näin yleisesti katsoen, tulos oli odotettua parempi, sanoo kaupunginhallituksen jäsen Marcus Rantala(RKP).

Ollikainen, Norrback ja Strand: Uusi jätelaki on työvoitto

Työvoitto. Näin RKP:n kolme Pohjalaista kansanedustajaa Ollikainen, Norrback ja Strand kuvailevat hallituksen lopullista esitystä uudeksi jätelaiksi. Jätelain uudistamisen tavoitteena on vähentää jätemäärää ja lisätä lajittelua ja kierrätystä. Lakiuudistuksen myötä halutaan varmistaa parempia jätehuoltopalveluja ja laajempia pakkaus- ja biojätteiden keräysmahdollisuuksia.

Rautatiealan toimet ovat vastuuttomia

Rautatiealan unioni RAU on aloittanut kaksipäiväisen työnseisauksen. Helsingin RKP:n piirin puheenjohtaja Cecilia Ehrnroothin ja Uudenmaan RKP:n piirin puheenjohtaja Dan Johanssonin mielestä on vastuutonta aloittaa lakko kun koronapandemia riehuu pahimmillaan pääkaupunkiseudulla

Regina Koskinen hakee jatkoa RKP Varsinais-Suomen johdossa

Paraisilta kotoisin oleva Regina Koskinen hakee jatkoa RKP Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana. Koskinen on johtanut piiriä huhtikuusta 2018 lähtien.

Rasismille on saatava loppu

Vuosittain tähän aikaan vietetään rasisminvastaista viikkoa. Kiinnostus kampanjaa kohtaan on tervetullutta, mutta rasismia vastaan tarvitaan toimia vuoden jokaisena päivänä. Rasismi on monelle todellinen haaste joka päivä.

RKP lähtee kuntavaaleihin vahvoilla listoilla Pohjois-Uudellamaalla

Tiistaina 9.3 Suomen ruotsalainen kansanpuolue toimitti yhteensä 17 ehdokassuostumusta pohjois-uusmaalaisissa kunnissa. RKP on Hyvinkäällä, Keravalla, Nurmijärvellä ja Vihdissä vaaliliitossa kokoomuksen kanssa sekä Mäntsälässä, Järvenpäässä ja Tuusulassa keskustan kanssa.

Varsinais-Suomen RKP asettaa ehdokkaita ehdolle yhdeksässä kunnassa – nyt myös Liedossa ja Laitilassa

Varsinais-Suomen RKP on toimittanut kuntavaalien ehdokaslistansa. RKP asettaa ehdokkaita ehdolle Turussa, Paraisissa, Kemiönsaarella, Kaarinassa, Salossa, Naantalissa ja Raisiossa. RKP:lle on suuri menestys saada myös ehdokkaita ehdolle Liedossa ja Laitilassa. Ehdokasluku Varsinais-Suomessa on 9. maaliskuuta yhteensä 144.

RKP toimitti vahvan, 34 ehdokkaan listan Loviisassa

RKP:n kunnallisjärjestö Loviisassa toimitti tiistaina vahvan ehdokaslistan tuleviin kuntavaaleihin. Listalla on tässä vaiheessa 34 ehdokasta. Lista on monipuolinen ja edustaa koko Loviisaa.

Helsingin RKP:n listalla 115 kuntavaaliehdokasta

Helsingin RKP toimitti eilen ehdokaslistansa 13.6 pidettäviin kuntavaaleihin. RKP:llä on Helsingissä yhteensä 115 ehdokasta listalla. Listaa on mahdollista päivittää 4.5 asti uusilla ehdokkailla.

RKP:lle ennätys kuntavaalien ehdokasasettelussa

Suomen ruotsalainen kansanpuolue ylitti asetetut tavoitteet ja lähtee kuntavaaleihin ennätyksellisen suuressa osassa Suomea. Siitä huolimatta, että vaalipäivää on tarkoitus lykätä kesäkuuhun, RKP on noudattanut voimassa olevaa lainsäädäntöä ja toimittanut ehdokaslistat jo nyt, 64 kunnassa. Viime kuntavaaleissa vuonna 2017 RKP:llä oli ehdokkaita 52 kunnassa.

Sipoon RKP nimesi 17 uutta ehdokasta

Sipoon RKP on nimennyt 17 uutta ehdokasta kuntavaaleihin. Paikallisosaston ehdokaslistalla on nyt 43 sipoolaista kuntavaaliehdokasta.

Pohjanmaan RKP lähtee kuntavaaleihin vahvalla ehdokaslistalla

Pohjanmaan RKP toimitti yhteensä 494 ehdokassuostumusta viidessätoista kunnassa kuntavaaleihin.

Sipoon RKP julkaisi vaaliohjelmansa

Sipoon RKP:n paikallisosasto on julkaissut kuntavaaliohjelmansa Lähellä sinua Sipoossa. RKP haluaa hyvinvoivan ja kaksikielisen kunnan, jossa asukkaat voivat hyvin ja viihtyvät.

RKP ja Kokoomus vaaliliittoon Oulussa – nimetty 87 ehdokasta

Kokoomuksen Oulun Kunnallisjärjestö (Oulun Kokoomus) nimesi torstaina 18.2. pidetyssä kokouksessaan uusia kuntavaaliehdokkaita. Kunnallisjärjestö vahvisti myös vaaliliiton RKP:n kanssa. Kokoomus ja RKP asettavat yhdessä täyden 100 ehdokkaan listan.

Salon RKP nimesi ehdokkaita – kuntavaalien ehdokaslista valmis

Salon RKP nimesi vuosikokouksessaan 16. helmikuuta kolme ehdokasta kevään kuntavaaleihin. Kuntavaalien ehdokaslista on näin ollen valmis.

RKP ja Kokoomus solmi vaaliliiton Sastamalassa

Lauantaina 13.2.2021 Kokoomuksen Sastamalan Kunnallisjärjestö ry allekirjoitti Svenska folkpartiets Samkrets r.f. kanssa vaaliliittosopimuksen, joka on voimassa toistaiseksi. RKP asettaa kuntavaaleissa Sastamalassa yhden ehdokkaan ja muodostaa vaaliliiton Kokoomuksen kanssa. Vaalien tuloksen mukaan Kokoomus ja RKP muodostavat yhteisen valtuustoryhmän.

Loviisan RKP nimesi 12 kuntavaaliehdokasta

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kunnallisjärjestö Loviisassa nimesi 12 kuntavaaliehdokasta lisää keväällä järjestettäviin kuntavaaleihin. Ensimmäisellä kierroksella nimettiin 11 ehdokasta, joten puolueella on nyt yhteensä 23 ehdokasta.

Sipoon RKP nimesi 10 uutta kuntavaaliehdokasta

Sipoon RKP:n paikallisosasto on nimennyt 10 uutta ehdokasta kevään kuntavaaleihin. Ensimmäiset 16 ehdokasta nimettiin syksyllä ja puolueen listalla on nyt 26 ehdokasta. Ehdokkaiden rekrytointi jatkuu vielä aktiivisesti.

Sipoon RKP on nimennyt seuraavat kymmenen ehdokasta kuntavaaleihin:
Albrecht Kenneth (sitoutumaton), Günsberg-Sandström Laura, Juselius Carola, Kankfelt Tim,
Lindström Jonas, Nokelainen Ann-Christin, Poutanen Isak, Sarén Annika,
Sundbäck Tom (sitoutumaton) ja Suomi Daniela.

– Olen iloinen siitä, että RKP:n arvot ja politiikka kiinnostaa Sipoossa ja että voimme taas nimetä lisää ehdokkaita kuntavaaleihin. RKP tulee tekemään hyvän vaalituloksen ja RKP:n listalle mahtuu vielä mukaan ehdokkaita, jotka haluavat tehdä työtä Sipoon puolesta, jossa kaikilla on paikka. Meidän on tehtävä työtä joka päivä demokratian puolesta, ja tarvitsemme ihmisiä, jotka haluavat yhdessä rakentaa tulevaisuutemme, sanoo Clara Lindqvist, Sipoon RKP vaalikoordinaattori.

Turun RKP nimesi neljä kuntavaaliehdokasta

Turun RKP nimesi hallituksen kokouksessa 9. helmikuuta neljä ehdokasta kevään kuntavaaleihin. Nimetyt ehdokkaat ovat Fanny Aaltonen, Magnus Brunnsberg, Mikael Harju ja Riku Tuominen. Kaikki neljä ehdokasta edustavat RKP-nuoria.

Henriksson: Suomi tarvitsee selkeää kaupunkipolitiikkaa

RKP julkisti tänään kaupunkipoliittisen ohjelmansa. Ohjelmassa puolue painottaa monipuolisen ja selkeän kaupunkipolitiikan tärkeyttä, ja vaalii kaikkia suomalaisia kaupunkeja, koosta riippumatta. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan Suomi tarvitsee sekä vahvoja kaupunkialueita että elävää maaseutua.

Oulun RKP nimesi kuntavaaliehdokkaita

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Oulun paikallisosasto nimesi kokouksessaan kolme kuntavaaliehdokastaan. Nimetyt ovat Veronica Helanen, Tanja Nyman sekä Mika Valkealahti.

RKP solmi vaaliliiton Kokoomuksen kanssa Hämeenlinnassa

Vaaliliitto tavoittelee Hämeenlinnan selvästi suurimman vaalilistan asemaa

Nicke Wulff ilmoittaa olevansa käytettävissä Turun RKP:n kuntavaaliehdokkaaksi

Arkisin Cygnaeus skolanin ja Turun Braheskolanin rehtorina toimiva Nicke Wulff haluaa asettua ehdolle kevään kuntavaaleissa. Wulff on kaupunginvaltuuston jäsen ja RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja ja myös maakuntavaltuustossa hän toimii RKP-ryhmän puheenjohtajana.

Vesa Hanski ilmoittaa olevansa käytettävissä Turun RKP:n kuntavaaliehdokkaaksi

Kaupunginvaltuuston varajäsenenä kaksi kautta istunut ja nuorisolautakunnan jäsenenä toimiva Vesa Hanski, ilmoittaa olevansa käytettävissä Turun RKP:n kuntavaaliehdokkaaksi.

RKP solmi Lahdessa vaaliliiton Keskustan kanssa

RKP ja Lahden Keskusta ovat solmineet huhtikuun kuntavaaleja koskevan vaaliliiton. Kysymyksessä on tekninen vaaliliitto, joka ei sido ryhmiä poliittisissa kysymyksissä. Molemmat puolueet myös toteuttavat ja rahoittavat omat vaalikampanjansa.
RKP:lla ei ole 2000-luvulla ollut ehdokkaita kuntavaaleissa Lahdessa.

Eva Biaudet käytettävissä RKP:n pormestariehdokkaaksi Helsingissä

– Helsingin politiikka on taas tienristeyksessä ja haluan tehdä työtä liberaalin, avoimen ja osallistavan pääkaupungin puolesta – siksi asetun ehdolle vuoden 2021 kuntavaaleissa. Olen myös käytettävissä kun RKP valitsee pormestariehdokkaansa, Helsingin kansanedustaja Eva Biaudet sanoo

Marcus Rantala asettuu ehdolle kuntavaaleissa Helsingissä

Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen ja RKP:n jäsen Helsingin kaupunginhallituksessa Marcus Rantala asettuu ehdolle uudelleen valintaa varten huhtikuussa järjestettävissä kuntavaaleissa.

RKP Satakunta on nimennyt kolme ensimmäistä ehdokasta

Satakunnan Ruotsalainen kansanpuolue on nimennyt ensimmäiset kolme ehdokastaan. Paikallisosaston puheenjohtaja Juhani Järvinen, Nakkilasta, Ida Thomsen, Porista sekä Tomas Lundström Karviasta. Puolueella ei ole koskaan aikaisemmin ollut ehdokkaita Karvialla tai Nakkilassa. Porissa puolueella on ollut viimeksi kuntavaaliehdokas vuoden 1988 kuntavaaleissa.

Helsingin RKP: Ahmed Hassan asettuu ehdolle kuntavaaleissa

Ahmed Hassan, 36 vuotta, asettuu ehdolle Helsingin kuntavaaleissa. Hassan asettuu ehdolle viiden vuoden tauon jälkeen. Hän on aikaisemmin ollut ehdokkaana niin kunta- kuin eduskuntavaaleissa. Hassan nimettiin ehdokkaaksi Helsingin piirihallituksen kokouksessa 14.12.

Kaarinan RKP nimesi kaksi uutta kuntavaaliehdokasta

Kaarinan RKP nimesi viikonloppuna kaksi uutta ehdokasta kevään 2021 kuntavaaleihin.

Adlercreutz ja Rehn-Kivi tyytyväisiä valtiovarainvaliokunnan lisämäärärahoista

Listalla tärkeitä liikenneväyliä, tukea nuorille yrittäjille sekä ammattikalastajille

RKP nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa Lahdessa, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa.

Ruotsalainen kansanpuolueen Hämeen paikallisosasto on nimennyt ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa. Ehdokkaat ovat Pia Tyyskä ja Sara Ikävalko Lahdessa, Nikolai Ylirotu, Riihimäeltä sekä Petteri Kalevan Hämeenlinnasta.

Helsingin RKP: RKP haluaa edistää puistojen viihtyvyyttä Helsingissä

RKP:n ryhmäaloite, jonka tarkoitus on edistää Helsingin puistojen viihtyvyyttä, hyväksyttiin keskiviikkoillan valtuustokokouksessa. Lisää yleisiä käymälöitä on luvassa, kuin myös suurempia roska-astioita.

Loviisan RKP nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa

Ruotsalaisen kansanpuoleen kunnallisjärjestö Loviisassa nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa. Ensimmäisellä kierroksella nimettiin 11 ehdokasta vuonna 2021 järjestettäviin kuntavaaleihin.

Vörlund-Wallenius on Turun RKP:n pormestariehdokas ja Töttermanin puheenjohtajuus jatkuu

Turun RKP piti syyskokouksensa 12. marraskuuta. Anna-Karin Tötterman valittiin yksimielisesti jatkamaan Turun RKP:n puheenjohtajana vuonna 2021. Syyskokouksessa valittiin myös uusi hallitus vuodelle 2021. Varsinaisiksi jäseniksi valittiin: Sonja Rosenqvist, Camilla Sandell, Markus Blomquist, Johan Nyman, Gustaf Selén, Mats Nyman ja Johan Werkelin.

Helsingin RKP hyväksyi budjettisopimuksen: turvaa palvelut, kasvun sekä taloudellisesti kestävän ja pitkän aikavälin linjan

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kaupunginvaltuustoryhmä hyväksyi kokouksessaan keskiviikkona sopimuksen Helsingin ensi vuoden budjetista kokoomuksen, vihreiden ja sosiaalidemokraattien kanssa.

Anna-Karin Tötterman hakee jatkokautta Turun RKP:n johdossa

Anna-Karin Tötterman hakee jatkokautta Turun RKP:n puheenjohtajana järjestön syyskokouksessa 12. marraskuuta.

Tärkeä tuki maaseutuelinkeinoille

Hallitus esitteli tänään maatalouden alkutuotannon tukien jakautumista käsittelevän asetuksen, jonka johdosta koronakriisistä kärsineillä turkistarhaajilla on mahdollisuus saada merkittävää taloudellista tukea. RKP:n pohjalaiset kansanedustajat pitävät turkistarhauksen tuen lisäämistä tervetulleena.

Jyväskylän Keskusta ja Jyväskylän RKP solmivat vaaliliiton 23.10.2020 kevään kuntavaaleihin 2021.

Jyväskylän valtuustossa on 67 valtuutettua. Nykyisessä valtuustossa Keskustalla on 11 paikkaa. Vaaliliiton tavoitteena on saada useampi lisäpaikka vuoden 2021 uudessa valtuustossa.

Helsingin piirissä kuntavaalityö ja ehdokasasettelu jatkuu

RKP:n piirihallitus Helsingissä on nimennyt uusia kuntavaaliehdokkaita kokouksessaan 12.10.

RKP:n ministerit Henriksson ja Blomqvist sote-esityksestä: Uskottava kokonaisuus

Hallitus on päässyt sopuun yhteisestä esityksestä uudeksi sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseksi. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo ensimmäisessä kommentissaan näin:

RKP, Keskusta ja kristilliset vaaliliittoon Salossa

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Salon kunnallisjärjestö, Keskustan Salon kunnallisjärjestö ja Suomen Kristillisdemokraattien Salon seudun paikallisosasto ry ovat solmineet teknisen vaaliliiton 2021 kuntavaaleihin. Keskiryhmien tavoite on täysi 75 ehdokkaan lista.

Kaarinan RKP nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa

Kaarinan RKP nimesi hallituksen kokouksessa ensimmäiset neljä ehdokastaan kevään 2021 kuntavaaleihin.

RKP:n uusimaalaiset kansanedustajat: Loviisa ei saa jäädä ilman junayhteyttä

Liikenne – ja viestintäministeriö ilmoitti eilen, että itäisen suunnan raideyhteyttä Helsingistä jatketaan lentorata-Porvoo-Kouvola-linjauksen pohjalta. Tämä tarkoittaa, että Loviisa jäisi ilman junayhteyttä. RKP:n uusimaalaiset kansanedustajat Anders Adlercreutz ja Veronica Rehn-Kivi ovat pettyneitä päätöksestä.

RKP:n puoluekokous päätti puoleen viidennestä virallisesta piiristä

Kiinnostus RKP:n politiikkaa kohtaan on lisääntynyt merkittävästi viimeisten vuosien aikana. RKP on päättänyt vastata kysyntään ja organisoi nyt puoluetoimintaa perinteisten toimialueidensa ulkopuolella.Viides piiri, RKP:n Yhteispiiri, perustettiin aiemmin tänä vuonna virallisesti ja otetaan nyt mukaan puolueen piiriorganisaatioon. Lauantaina pidetty puoluekokous hyväksyi sääntömuutoksen, jossa puolueen viides piiri nyt saa saman statuksen kuin muilla piireillä.

Rehn-Kivelle ja Strandille myönnetään ansiomerkit potilasturvallisuuden parantamisesta

Kansanedustajat Veronica Rehn-Kivi (RKP) Joakim Strand (RKP) ovat tänään vastaanottaneet Suomen Potilasturvallisuusyhdistys ry:n ansiomerkin ja diplomin Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnusen hakemuksesta. Potilasturvallisuuden ansiomerkki myönnetään henkilölle, joka on osoittanut aktiivisesti varmistavansa potilasturvallisuutta, osoittanut kehittävänsä potilasturvallisuutta tai tehnyt merkittävän teon avoimuuden ja potilasturvallisuuskulttuurin kehittämiseksi. Ansiomerkin saajat vaikuttivat keskeisesti siihen, että Vaasan sairaanhoitopiiriin perustettiin potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus, ja että se sai keväällä 2020 kolmivuotisen rahoituksen

RKP Varsinais-Suomi:Tarvitaan toimiva ja kestävä infrastruktuuri

RKP Varsinais-Suomi julkaisee syys- lokakuun aikana uuden poliittisen ohjelmansa. Ohjelma huomioi viisi aihealuetta, joista infrastruktuuri on yksi aihealue. Piiri nostaa esille seuraavat asiat koskien infrastruktuuria:

Helsingin RKP ei hyväksy sote-uudistuksen rahoitussuunnitelmaa nykymuodossaan

Laajan sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen suunnitelmat etenevät, ja ehdotus on tällä hetkellä lausuntokierroksella kaupungeissa ja kunnissa.

RKP:n puoluekokous järjestetään hybridimallina

Suomen ruotsalainen kansanpuolue rp:n puoluekokous 2020 järjestetään koronapandemiasta johtuen poikkeuksellisesti syyskuussa ja se on lyhennetty yhteen päivään. Puoluekokous järjestetään lauantaina 26. syyskuuta Vantaalla. Puoluekokous järjestetään tänä vuonna hybridimallina, jotta puoluekokoukseen osallistujat voisivat myös täysimääräisesti osallistua etänä.

Porvoo sekä Raasepori ja Hanko mukaan työnvälityksen kuntakokeiluun

Valtioneuvosto päätti tänään laajentaa kuntakokeilua, jossa kuntien roolia työnvälityksessä vahvistetaan. Jo aikaisemmin kokeiluun valittujen kuntien lisäksi valtioneuvosto päätti sisällyttää kokeiluihin muun muassa Porvoon sekä Raaseporin/Hangon.

Anna-Karin Tötterman asettuu ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajaksi

Turun RKP:n puheenjohtaja Anna-Karin Tötterman asettuu ehdolle piirinhallituksen varapuheenjohtajaksi.

Pohjoismainen yhteisnäkemys entistä tärkeämpää

Ruotsalainen eduskuntaryhmä avasi kesäkokouksensa: Visio Pohjoismaista maailman kestävimmästä ja integroiduimmasta alueesta vuonna 2030 tuntuu aikaisempaa haastavammalta. Koronakriisi on koetellut tätä visiota. Ensi maanantaista alkaen rajatarkastukset ovat taas voimassa kaikkiin Pohjoismaihin. Samalla hallitus päätti myöhään eilen sallia vapaan liikkuvuuden paikallisten rajayhteisöjen välillä Ruotsin ja Norjan rajalla. Työmatkaliikenne ja perheen luona vierailut Suomessa on ollut sallittua jo aikaisemmin.

Regina Koskinen hakee jatkoa RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajana

Paraisilta kotoisin oleva Regina Koskinen hakee jatkoa RKP Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana. Koskinen on johtanut piiriä huhtikuusta 2018 lähtien.

Anita Westerholm aloittaa ministeri Thomas Blomqvistin eduskunta-avustajana

Anita Westerholm Tammisaaresta Raaseporissa aloittaa ministeri ja kansanedustaja Thomas Blomqvistin eduskunta-avustajana. Westerholm opiskelee oikeus- ja taloustieteitä Helsingin yliopistossa ja Svenska handelshögskolanissa.

Johanna Holmäng valittiin RKP Pohjanmaan uudeksi puheenjohtajaksi

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Pohjanmaalla kokoontui piirikokoukseen tänään 15. elokuuta Nuorisoseura Wasa Uf Skatila:ssa. Uudeksi piirin puheenjohtajaksi valittiin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Johanna Holmäng Pedersörestä.

Karita Nynäs jatkaa RKP Luodon ruorissa

Ruotsalainen kansanpuolue Luodossa on vuosikokouksessaan maanantainan 22.6. uudelleenvalinnut Karita Nynäsin puheenjohtajakseen.

Turun RKP nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa

Turun Ruotsalainen kansanpuolue nimesi kevätkokouksessaan 16. kesäkuuta 2020 ensimmäiset 13 ehdokastaan kevään 2021 kuntavaaleihin. Kevätkokous valtuutti Turun RKP:n hallituksen jatkossa nimeämään RKP:n kunnallisvaaliehdokkaita.

Kaarinan RKP solmi vaaliliiton Kaarinan Keskustan ja Kaarinan Kristillisdemokraattien kanssa

Kaarinan RKP, Kaarinan Keskusta ja Kaarinan Kristillisdemokraatit ovat 8. kesäkuuta 2020 solmineet vaaliliiton kevään kuntavaaleihin 2021.

Bergqvist & Wickström: Etätyö maaseudulla ja saaristossa vaatii toimivia tietoliikenneyhteyksiä

Kansanedustaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist ja RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström toivovat, että suunnittelemme nyt tosissaan miten Suomessa voidaan tarjota toimivia tietoyhteyksiä erityisesti maaseudulla ja saaristossa. Kuituverkon laajentaminen on tärkeä osa ratkaisua, Bergqvist ja Wickström sanovat.

Löfström ja Bergqvist vaativat kansainvälistä ratkaisua eristyneille merenkulkijoille

Arviolta noin sata suomalaista miehistön jäsentä ovat jääneet eristetyksi ympäri maailmaa, niin Amerikassa kuin Aasiassa, ulkomaisen lipun alla purjehtiviin aluksiin, joiden koronakriisin seurauksena eivät saa käydä satamissa.

Kaupunginvaltuuston jäsen Marcus Rantala: “Helsinki tarvitsee toimintaohjelman ruotsinkielisten erityislasten palvelujen turvaamiseksi.”

Tänä iltana Marcus Rantala ja 20 kaupunginvaltuutettua jättivät aloitteen Helsingin kaupunginvaltuustolle, jonka tarkoitus on korjata epäkohdat ruotsinkielisten erityislasten palveluissa.

Metsämarja-alaa pitää kuunnella

Metsämarja-ala on suurten vaikeuksien edessä jos ulkomaiset marjanpoimijat eivät voi tulla Suomeen tulevan marjasesongin aikana. Etenkin Pohjanmaa kärsii suuresti, jos alan yritykset eivät saa tarvitsemansa apua marjanpoimintaan

Helsingin RKP ja RKP-nuoret nimeää kunnallisvaaliehdokkaita

Helsingin piiri jatkaa työtään ehdokkaiden nimeämiseksi ja Helsingin RKP:n piirihallitus nimesi piirikokouksessaan 18.5 uusia kunnallisvaaliehdokkaita. Tällä kertaa moni nimetyistä ehdokkaista ovat RKP-nuorten aktiiveja ja piirin puheenjohtaja Cecilia Ehrnrooth iloitsee, että niin moni nuori on jo tässä vaiheessa valmis aloittamaan kampanjan.

Hauskaa vappua!

Suomen ruotsalainen kansanpuolue toivottaa hauskaa vappua!

Tuomas Raatikainen Jyväskylän RKP:n kuntavaaliehdokkaaksi

Jyväskylän RKP nimesi vuosikokouksessaan ensimmäisen kuntavaaliehdokkaansa Tuomas Raatikainen, 24 vuotias yhteiskuntatieteiden opiskelija.

Helsingin RKP: Helsingin kaupunki tarvitsee parempaa ohjausta

Helsingin kaupungin tarkastuslautakunta on julkaissut vuosittaisen arviointikertomuksensa. Kertomusta ei ole vielä käsitelty kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa, mutta RKP:n jäsen tarkastuslautakunnassa Paul Taimitarha haluaa nostaa esiin pari asiaa raportista: kaupungin uuden johtamisjärjestelmän joka otettiin käyttöön tällä kaudella ja kysymys siitä, kuinka isot infrahankkeet ja katutyöt toteutetaan.

RKP:n ministerit: Hallitus kantaa vastuuta Suomesta

Hallitus on tänään päättänyt julkisen talouden suunnitelman kehyksistä sekä korona-pandemiaan keskittyvästä toisesta lisätalousarviosta. RKP:n ministerit oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist pitävät lisätalousarviota ja kehystä poikkeuksellisina. Niillä pyritään pelastamaan yritykset ja hyvinvointivaltio sekä tukemaan Suomea matkalla ulos kriisistä.

HOK-Elannon Osuuskauppavaalit pidetään 26.3-6.4.2020!

HOK-Elannon omistaa 600 000 asiakasomistajaa. Joka neljäs vuosi asiakasomistajat valitsevat ehdokkaansa HOK-Elannon edustajistoon, joka on osuuskaupan ylin päättävä elin. HOK-Elannon edustajistovaalit pidetään 26.3-6.4.2020.

Leila Arnautovic RKP:n väliaikaiseksi toimintakoordinaattoriksi Pohjanmaalla

Leila Arnautovic on nimitetty RKP:n väliaikaiseksi toimintakoordinaattoriksi Pohjanmaalla. Arnautovic tulee yhdessä yhteyspäällikön kanssa vastaamaan piirin yleisestä toiminnasta. Arnautovic aloittaa työssään 6.4.2020.

Jenni Ahlbäckistä Pohjanmaan RKP:n väliaikainen yhteyspäällikkö

Jenni Ahlbäck on nimitetty RKP Pohjanmaan piirin väliaikaiseksi yhteyspäälliköksi. Ahlbäckin vastuulla on sekä piirin toiminta että talous. Ahlbäck aloittaa työssään 6.4.2020.

RKP:n puoluekokous perutaan

Koronaviruksen leviämisen vakavasta tilanteesta johtuen Suomen ruotsalainen kansanpuolue (RKP) peruu puoluekokouksensa. RKP:n puoluekokous oli tarkoitus järjestää Vantaalla 15-17.5. Samalla RKP peruu myös puoluevaltuustokokouksensa, joka oli määrä järjestää 4- 5.4.

Ruotsin oikeusministeri vierailee Suomessa

Ruotsin oikeusministeri Morgan Johansson vierailee Suomessa RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin vieraana. Päivän aikana ministerit vierailevat muun muassa Ruotsin suurlähetystössä, Helsingin vankilassa, Oodi kirjastossa ja Hanasaaressa.

Torvalds: Tärkeää, että parlamentti pitää ovet avoinna kriisistä huolimatta

Euroopan parlamentti peruu tämän viikon äänestykset Brysselissä koronaepidemian takia, tästä huolimatta osa parlamentin työstä jatkuu.

Migrin on noudatettava Euroopan neuvoston yleissopimus

Naisten ihmisoikeuksia sorretaan joka päivä. Tyttönä tai naisena oleminen on epäsuotuisaa tai jopa vaarallista monissa osissa maailmaa. Valtio, hengelliset johtajat, perhe tai yhteiskunta voi kontrolloida, rangaista tai pahimmassa tapauksessa tuomita sinut kuolemaan jos naisena vaadit ihmisoikeuksia.

Norrgård ei asetu ehdolle uudelleenvalintaa varten

RKP Pohjanmaan puheenjohtaja, Martin Norrgård ei asetu ehdolle uudelleenvalintaa varten tulevassa piirikokouksessa Lapväärtissä huhtikuussa. Norrgård on johtanut piiriä vuodesta 2018.

Ida-Maria Skytte Anna-Maja Henrikssonin eduskunta-avustajaksi

Ida-Maria Skytte (23) on oikeusministeri, Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin uusi eduskunta-avustaja. Skytte on valtiotieteiden kandidaatti ja kotikuntansa Mustasaaren kunnallispoliitikko. Viimeisen puoli vuotta hän on työskennellyt Lontoossa Liberal Internationalin harjoittelijana.

Rkp:n ministerit: Nyt on pohjoismaisen sähköisen henkilökortin aika

Jo monen vuoden ajan on ollut selvää, että yhteispohjoismaisen sähköisen henkilökortin (e-ID) edetessä matkapuhelinliittymän hankkiminen ja pankkitilin avaaminen Pohjoismaissa helpottuu. Rkp:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, on edistänyt asiaa jo pitkään. Hänen mukaansa on tärkeää, että myös suomalaiset viranomaiset pysyvät kehityksessä mukana, kun Tanska ja Norja ottavat edistysaskeleita. Rkp toivoo näkevänsä konkreettisia tuloksia myös Suomessa ja toivoo asiaa priorisoitavan.

Rkp:n ministerit: Tarvitsemme itäisen rantaradan

Rkp:n ministereiden Anna-Maja Henrikssonin ja Thomas Blomqvistin mielestä uuden, hallitusohjelmassa mainitun, Helsingistä itään suuntautuvan rautatien tulisi kulkea rannikkoa pitkin Porvoon, Loviisan ja Kotkan kautta itään.

Jenny Vilénistä Uudenmaan RKP:n väliaikaiseksi yhteyspäälliköksi

Jenny Vilén on nimitetty RKP Uudenmaan piirin väliaikaiseksi yhteyspäälliköksi. Vilénin vastuulla on sekä piirin toiminta että talous. Vilén aloittaa työssään 1.3.2020.

Minna Österholmista uusi erityisavustaja Europarlamentaarikko Nils Torvaldsin avustajaryhmään.

Minna Österholm on nimetty Europarlamentaarikko Nils Torvaldsin (RKP/Renew Europe) uudeksi erityisavustajaksi helmikuun puolesta välistä lähtien.

Anders Portin on nimetty erityisavustajaksi

Anders Portin on kutsuttu pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin erityisavustajaksi.

Adlercreutz ja Rehn-Kivi: Eestinkyläntie saa uuden päällysteen

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta ehdottaa mietinnössään ensi vuoden talousarviosta, että Eestinkylätie Kirkkonummella saa uuden päällysteen. Eestinkylätien liikennemäärät ovat viime vuosina lisääntyneet huomattavasti, mikä on johtanut tien vakavaan kulumiseen. Valtiovarainvaliokunnan työhön osallistuneet kansanedustajat Anders Adlercreutz (RKP) ja Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsevat päätöksestä.

Rehn-Kivi ja Bergqvist: Ruotsinkielinen palomieskoulutus turvattava

Kansanedustajat Veronica Rehn-Kivi (RKP) ja Sandra Bergqvist (RKP), jotka myös toimivat Ruotsinkielisen Palo- ja pelastusalan liiton sekä Folktingetin puheenjohtajina, tapasivat eilen Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastusjohtajan Peter Johanssonin ja Ahvenanmaan vt. pelastusjohtajan Karl Nordlundin, keskustellakseen ruotsinkielisestä palomieskoulutuksesta. Vaikka tarve ruotsinkieliselle koulutukselle Suomessa on suuri, edellinen ruotsinkielinen kurssi järjestettiin vuonna 2011. Pula ruotsia osaavasta henkilökunnasta pelastustoimessa on tulevaisuudessa tosiasia, ellei toimiin ryhdytä.

Pohjanmaan RKP:n poliittiset painopisteet

Pohjanmaan Rkp on julkaissut 2019-2020 poliittiset painopisteensä.

RKP:n valtuustoryhmä Helsingissä: Helsinki on kyennyt pitämään talous tasapainossa riippumatta suhdanteista

Helsingin kaupunginvaltuusto keskusteli keskiviikkoiltana vuoden 2020 talousarviosta. Marcus Rantala, kaupunginvaltuuston jäsen, piti RKP:n valtuustoryhmän puheenvuoron.
Puhe kokonaisuudessa on luettavissa alla.

Veronkorotukset eivät ole oikea ratkaisu parantaa kaupungin taloutta

Verojen korottaminen on väärä tapa korjata kaupungin lisääntyneitä menoja, uskoo Turun RKP: n valtuustoryhmä.

Kaupunkien liikenteen määrän kasvuun on löydettävä ratkaisu

Pääkaupunkiseudulle suuntautuva muuttoliike lisää liikenteen paineita. Europarlamentaarikko Nils Torvalds ja Helsingin seudun liikenteen hallituksen jäsen Kristian Rehnström keskustelivat lounastilaisuudessa kaupunkien liikenteestä ja sen haasteista.

Anna-Karin Tötterman haluaa johtaa Turun RKP:tä

Anna-Karin Tötterman asettuu ehdolle Turun RKP:n uudeksi puheenjohtajaksi. Tötterman haluaa muun muassa lisätä puolueen näkyvyyttä taloudellisissa ja kaupunkipoliittisissa kysymyksissä.

Niklas Mannfolk oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin lehdistösuhteista vastaavaksi erityisavustajaksi

Oikeusministeri ja RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on kutsunut kauppatieteiden maisteri Niklas Mannfolkin erityisavustajakseen. Mannfolkin vastuulla tulevat olemaan lehdistö- ja mediasuhteet.

Turun RKP:n valtuustoryhmä: ”Kannatamme pormestarimallia”

Turun RKP:n valtuustoryhmä kannattaa pormestarimallia koskevaa ehdostusta, joka esitetään päätettäväksi Turun kaupunginvaltuustossa.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä päätti valiokuntapaikoista

Ruotsalainen eduskuntaryhmä nimitti torstaina jäseniään eduskunnan eri valiokuntiin. Eduskuntaryhmän koko oikeuttaa edustukseen eduskunnan kaikissa valiokunnissa, paitsi tarkastusvaliokunnassa. Koska ryhmän kaksi ministeriä eivät osallistu valiokunta työhön, paikat jakaantuvat muiden kahdeksan edustajien kesken.

Sean Bergenheim asettuu ehdolle Uudellamaalla

Sean Bergenheim, 35-vuotias isä ja yrittäjä, asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa Uudellamaalla.

Puolueristeily 11-13.1.2019

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen äänestäjiä, aktivistejä sekä luottamushenkilöitä kokoontuu risteilylle Tukholmaan tammikuussa.

Anne Ahlefelt on ehdolla eduskuntavaaleissa Uudellamaalla

Anne Ahlefelt Espoosta asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa Uudellamaalla. Espoolainen Ahlefelt on ensimmäisen kauden varavaltuutettu sekä Svenska rum-lautakunnan jäsen.

Mia Heijnsbroek-Wirén asettuu ehdolle eduskuntavaaleihin

Mia Heijnsbroek-Wirén, 49, Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja RKP Uudenmaan piirin puheenjohtaja asettuu ehdolle eduskuntavaaleihin

Mikael Holmberg kandiderar i riksdagsvalet

Mikael Holmberg, stadsstyrelseordförande i Pargas stad, kandiderar för SFP i riksdagsvalet i Egentliga Finlands valkrets.

Sharie Sveholm kandiderar i riksdagsvalet

Sharie Sveholm, Studerandekåren Noviums styrelseordförande 2019, kandiderar för SFP i riksdagsvalet i Egentliga Finlands valkrets.

Markus Blomquist kandiderar i riksdagsvalet

Markus Blomquist, VD för ett finskt kemiföretag inom cirkulär ekonomi som är verksamt i Tyskland, kandiderar i riksdagsvalet i Egentliga Finlands valkrets.

Harms-Aalto gläds åt ökade resurser för elevvården

Sektorn för utbildning och småbarnspedagogik slog fast sin egen budget på tisdagskvällen. Martina Harms-Aalto är nöjd med resultatet.

Pohjanmaan RKP nimesi Hans Snellman ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin 2019

RKP Pohjanmaa nimesi Hans Snellman Kokkolasta ehdokkaaksi vuoden 2019 eduskuntavaaleihin piirikokouksen yhteydessä tiistaina.

Nylund: Hallitukselta jää paljon rakenteellisia ongelmia ratkaisematta

Suomalaiset yritykset tarvitsevat parhaimpia työntekijöitä menestyäkseen. Suomi tarvitseekin lisää osaajia. Tarveharkinnan poistaminen mahdollistaa työntekijöiden palkkaaminen aloille, joilla nyt vallitsee osaavan työvoiman pula.