Wickström: Kotitalousvähennyksen rajaa on nostettava

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström haluaa, että kotitalousvähennyksen rajaa korotetaan nykyisestä 2250 euron maksimirajasta. Wickströmin mukaan tällä olisi positiivinen vaikutus työllisyyteen. Samanaikaisesti se myös lisäisi kiinnostusta kuluttamiseen.

– Mielestäni kotitalousvähennystä pitäisi korottaa merkittävästi nykyisestä tasosta 7500 euroon. Tällä tavoin parantaisimme yksinyrittäjien mahdollisuuksia ja samanaikaisesti torjutaan harmaata taloutta.

Wickström muistuttaa, että suuri osa kotitalousvähennystä käyttävistä ovat ikäihmisiä. Wickström muistuttaa myös, että kotitalousvähennyksen korotuksella olisi positiivinen vaikutus myös naisvaltaisille palvelualoille. 

– Koronakriisi on vaikuttanut meidän kaikkien arkeen. Vietämme enemmän aikaa kotona mikä lisää kodin investointeja. Kotitalousvähennys on oiva esimerkki vähennysmuodosta, joka vaikuttaa verotuloihin. Kotitalousvähennys on erityisen tärkeä pienille ja keskisuurille yrityksille. Niiden toimintaedellytyksiä vahvistettaisiin korottamalla kotitalousvähennystä, Wickström sanoo.

Henriksson laitonta uhkausta koskevasta lakimuutoksesta: Tärkeä askel maalittamisen torjumisessa

Eri ammattiryhmien kohtaama uhkailu ja häirintä ovat lisääntyneet viime aikoina. Hallitus antoi tällä viikolla esityksen rikoslain muuttamisesta siten, että laiton uhkaus olisi yleisen syytteen alainen, jos laiton uhkaus kohdistuu henkilöön hänen työtehtävänsä tai julkisen luottamustoimensa vuoksi. Kyse on muun muassa terveydenhoidossa tai asiakaspalvelussa työskenteleviä, mutta myös poliitikkoja, toimittajia, tutkijoita, tuomareita ja syyttäjiä kohtaan tehdystä laittomasta uhkauksesta. Esitys on valmisteltu oikeusministeriössä oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin johdolla.

Lue edellinen artikkeli

Biaudet syvästi huolissaan: Naisille suunnattua apua ei pystytä tarjoamaan kaikille halukkaille

Suomessa olemme taistelleet naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan yli 100 vuotta. Koronakriisi voi entisestään vaikeuttaa uhrien tavoittamista ja auttamista, koska väkivalta tapahtuu usein kotona. Väkivallasta ilmoittaminen eteenpäin on monelle yhä vaikeaa.

Lue seuraava artikkeli