RKP lähtee vaaleihin varmistaakseen paikkansa Brysselissä.

RKP lähtee EU-vaaleihin 20 ehdokkaan voimin ja täten täydellä listalla. EU-vaalit järjestetään Suomessa 9. kesäkuuta 2024. Ennakkoäänestys järjestetään Suomessa 29. toukokuuta-4. kesäkuuta 2024.

RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff on erittäin tyytyväinen ehdokaslistaan, jolla RKP lähtee EU-vaaleihin ja on vakuuttunut siitä, että ehdokkaiden laaja profiili ja osaaminen tulee varmistamaan RKP:n mandaatin Brysselissä. Nyt tarvitaan vain kovaa työtä.

 – RKP:n kannalta on ratkaisevan tärkeää, että meillä on hyvä ehdokaslista EU-vaaleissa. RKP:n äänen on kuultava jatkossakin Brysselissä. Siksi voinkin nyt sanoa, että olen erittäin tyytyväinen siihen, miten laaja ehdokasvalikoima meillä on näissä vaaleissa. Meillä on tasainen sukupuolijakauma, ikäjakauma ja maantieteellinen jakauma. Tällä listalla tulemme voittamaan vaalit ja varmistamaan paikkamme Euroopan parlamentissa.

RKP:n EU-vaaliehdokkaista yhdeksän on naisia ja yksitoista miehiä. Keski-ikä on 41 vuotta. Ehdokkaista seitsemän on alle kolmekymppisiä.

– RKP:n edustaja Euroopan parlamentissa on ollut hyvin vaikutusvaltaisessa asemassa aiemmilla kausilla. Tähän pyrimme jatkossakin. Tämä on tärkeää sekä RKP:lle että Suomelle. Kaikilla ehdokkaillamme on laaja aikaisempi poliittinen kokemus, mikä on erittäin tärkeää Brysselin työn kannalta, Guseff sanoo.

 

RKP:n ehdokkaat vuoden 2024 EU-vaaleissa:

Eva Biaudet, kansanedustaja, Helsinki.

Johanna Borg, sairaanhoitaja, Närpiö.

Samuel Broman, yrittäjä, juristi, Mustasaari

Oscar Byman, erityisavustaja, kauppatieteiden maisteri, Kimitoön.

Mira Bäck, sairaanhoitajaopiskelija, Vaasa

Dan Cederlöf, opinto-ohjaaja, opiskelija, Helsinki

Oona Hagman, yrittäjä, Helsinki

Anna-Maja Henriksson, opetusministeri, kansanedustaja, Pietarsaari

Magnus Hertzberg, toimittaja, eläkeläinen, Helsinki.

Mikael Jern, agronomi, maanviljelijä, Espoo

Henrik Meinander, professori, Helsinki

Ingrid Möller, opiskelija, Turku

Wilhelm von Nandelstadh, yrittäjä, Sastamala

Anton Nilsson, ministerineuvos, Maarianhamina.

Kalle Pusa, IT-konsultti, juristi, Helsinki

Frida Sigfrids, valtiotieteiden maisteri, eduskunta-avustaja, Porvoo

Niclas Sjöskog, maanviljelijä, Pedersöre

Julia Ståhle, sosiaalipoliittinen asiantuntija, Espoo

Anita Westerholm, oikeusnotaari, ministerin erityisavustaja, Raasepori

Nicke Wulff, rehtori, Turku

Kalle Pusa asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Kalle Pusa on 31-vuotias juristi ja IT-konsultti Helsingistä. Pusa on kotoisin Helsingin Herttoniemestä ja asuu vaimonsa kanssa Lauttasaaressa. Pusa työskentelee asiantuntijatehtävissä IT-alalla ja toimii Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa varajäsenenä sekä Lounais-Helsingin RKP:n hallituksessa.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: EU:n laajentuessa kilpailukyky ja oikeusvaltioperiaate ovat tärkeitä

– Tänään 1. toukokuuta tulee kuluneeksi 20 vuotta EU:n suuresta laajentumisesta, jolloin 10 uutta jäsenmaata liittyivät unioniin. Kun EU tulevaisuudessa saa uusia jäsenmaita, kaksi asiaa on oltava keskiössä: oikeusvaltioperiaate ja unionin kilpailukyky, eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz sanoo.

Lue seuraava artikkeli