Adlercreutz avauskeskustelussa: Vahvat työllistävät toimenpiteet jatkossakin tärkeitä

– Voimme olla tyytyväisiä väliraporttiimme koronakriisin hoidosta. Myös työllisyyspolitiikassa olemme oikealla tiellä. Jo nyt tämä hallitus – epidemiologisesta ja taloudellisesta kriisistä huolimatta – on tehnyt yhtä merkittäviä toimenpiteitä työllisyyden parantamiseksi kuin edellinen hallitus koko kautensa aikana.

Näin Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz sanoi eduskunnan avauskeskustelussa tänään.

– Tämä hallitus on tehnyt monia tärkeitä rakenteellisia uudistuksia, joiden tulokset näkyvät tänä vuonna. Olemme pidentäneet oppivelvollisuutta, palauttaneet subjektiivisen oikeuden varhaiskasvatukseen ja päättäneet monesta konkreettisesta työllisyystoimenpiteestä, kuten eläkeputken lakkauttamisesta. Nämä ovat tärkeitä uudistuksia, Adlercreutz sanoo.

– Tässä tilanteessa, jossa kansainvälisten suhdanteiden kehitystä on vaikea ennakoida, on olennaista, että me itse teemme kaikkemme talouden dynamiikan ja kilpailukyvyn turvaamiseksi. Hallituksen tulevassa puolivälitarkastelussa RKP haluaa painottaa paikallista sopimista ja kotitalousvähennyksen laajentamista. Haluamme myös parantaa työvoimapalveluja ja pohtia miten uudistetaan ansiosidonnaista työttömyysturvaa.

Suomesta tuli vuodenvaihteessa Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaa. Adlercreutz painottaa pohjoismaisen yhteistyön tärkeyttä vallitsevista koronarajoituksista huolimatta.

– On yhtä tärkeää kuin ennenkin, että ihmiset ja yritykset voivat toimia vapaasti Pohjoismaissa, ja että me yhdessä samanmielisten naapureidemme kanssa pyrimme vastaamaan yhteisiin haasteisiimme, kuten ilmastonmuutokseen. Suomen puheenjohtajuuskaudella meidän tulee vahvistaa maailman parasta yhteisöä ja maailman vahvinta aluebrändiä.

 

Eva Biaudet on RKP:n pormestariehdokas Helsingissä

Helsingin RKP on tänään yksimielisesti nimennyt Eva Biaudetin pormestariehdokkaakseen tulevien kuntavaalien yhteydessä.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Suomi tarvitsee selkeää kaupunkipolitiikkaa

RKP julkisti tänään kaupunkipoliittisen ohjelmansa. Ohjelmassa puolue painottaa monipuolisen ja selkeän kaupunkipolitiikan tärkeyttä, ja vaalii kaikkia suomalaisia kaupunkeja, koosta riippumatta. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan Suomi tarvitsee sekä vahvoja kaupunkialueita että elävää maaseutua.

Lue seuraava artikkeli