Adlercreutz: Elinvoimaiset rajaseudut ovat tärkeitä koko Euroopalle

Yleisten asioiden neuvoston kokouksesssa Brysselissä keskusteltiin tällä viikolla EU:n koheesiosta. Koheesiopolitiikan ja -rahoituksen tavoitteena on pienentää eroavaisuuksia EU:n eri alueiden välillä. Eurooppaministeri Anders Adlercreutz edusti Suomea kokouksessa. Suomen itärajan – ja samalla koko EU:n ulkorajan – tilanne huomioitiin myös kokouksessa.

Itäinen rajamme on muuttunut – aikaisemmin se oli portti itään, nykyään se on kova raja. Venäjän toimien johdosta meidän on sopeuduttava uuteen todellisuuteen. On tärkeää, että rajaseudut pysyvät asuttuina ja elinvoimaisina. Tämä on myös turvallisuuskysymys, Adlercreutz sanoo.

Suomen linja sai kokouksessa kannatusta, ja nyt myös meidän itärajamme otettiin mukaan neuvoston päätelmiin.

 Olen iloinen siitä, että neuvosto näki tilanteen samalla tavalla kuin me ja että rajaseutu on nyt huomioitu neuvoston päätelmissä. Tämä on Suomelle todellinen työvoitto tässä haastavassa maailmantilanteessa, Adlercreutz sanoo.

Inarissa juhlittiin RKP Saamea

RKP juhlisti maanantaina 27.11. RKP Saamen paikallisosaston virallista rekisteröintiä Inarissa. Juhlallisuuksiin osallistuivat RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson, Eurooppa- ja omistajaohjausministeriAnders Adlercreutz, RKP:n varapuheenjohtaja, liikunta-, urheilu, ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist sekä RKP:n europarlamentaarikko Nils Torvalds.

Lue edellinen artikkeli

RKP peräänkuuluttaa parempaa yhteistyötä pitkäaikaistyöttömien osalta

Soiten aluevaltuusto kokoontui tänä vuonna viimeisen kerran. Kokouksessa käsiteltiin sekä vuoden 2024 talousarviota että investointisuunnitelmaa vuosille 2025–2028. Jos budjetti pitää, Soite tekee ensi vuonna positiivisen tuloksen, vajaalla 2 miljoonalla eurolla. RKP:n valtuustoryhmä luottaa valmisteluun ja on tyytyväinen kokonaisuuteen.

Lue seuraava artikkeli