Adlercreutz: Saamelaisten ääntä on vahvistettava

– Saamelaiset ovat Euroopan ainoa alkuperäiskansa. On tärkeää, että saamelaisia kuullaan kaikissa heitä koskevissa kysymyksissä. Se, miten me kohtelemme saamelaisia, miten turvaamme heidän oikeutensa omaan kulttuuriin, kieleen sekä elinkeinoihin – sillä mittaamme oikeusvaltiomme vahvuutta, eurooppa- ja omistajaohjausministeri Adlercreutz sanoo.

Adlercreutz vieraili Ivalossa ja Inarissa 27.-28.11. osallistuakseen mm. saamelaisten parlamentin 50-vuotisjuhlaan. Onnittelupuheessaan hän painotti Saamelaiskäräjälain maaliin viemisen tärkeyttä.

Adlercreutz tutustui samalla vierailulla myös Finavian toimintaan Ivalon lentoasemalla. Finavia on valtion kokonaan omistama yhtiö.

– Ivalo kuuluu niihin lentoasemiin Suomessa, jonka matkustajamäärät ovat kasvussa. Paikallisen elinkeinoelämän näkökulmasta on rohkaisevaa, että sekä kansainväliset että kotimaiset turistit ovat nopeasti löytäneet takaisin koronapandemian jälkeen. Oli myös kiinnostavaa nähdä, miten arktiset olosuhteet näkyvät lentoaseman toiminnassa, Adlercreutz sanoo.

Saamelaiskäräjät on saamelaisten itsehallintoelin, jonka 50-vuotisjuhlaa vietettiin tiistaina 28.11. saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa. Juhlallisuuksiin osallistui mm. Ruotsalaisen kansanpuolueen ministeriryhmä.

Henriksson ja Westerholm: Tytöillä ja naisilla on oikeus turvallisuuteen kaikkialla!

Tänään 25. marraskuuta vietetään kansainvälistä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. Seksuaalinen ja sukupuolittunut häirintä, väkivalta ja väkivallan uhka ovat tyttöjen ja naisten elämässä yleisiä. Suomen ruotsalaiselle kansanpuolueelle ja RKP:n naisjärjestölle on aivan selvää, että työtä naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseksi ja torjumiseksi on jatkettava määrätietoisesti ja että työtä on tehtävä kaikilla tasoilla. On äärimmäisen tärkeää, että kaikki tuntevat oikeutensa ja että oikeaa apua on saatavilla. Tässä työssä tarvitaan kaikkia.

Lue edellinen artikkeli

Inarissa juhlittiin RKP Saamea

RKP juhlisti maanantaina 27.11. RKP Saamen paikallisosaston virallista rekisteröintiä Inarissa. Juhlallisuuksiin osallistuivat RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson, Eurooppa- ja omistajaohjausministeriAnders Adlercreutz, RKP:n varapuheenjohtaja, liikunta-, urheilu, ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist sekä RKP:n europarlamentaarikko Nils Torvalds.

Lue seuraava artikkeli