Adlercreutz: Tarvittavia panostuksia tiehankkeisiin Uudellamaalla

Vuoden 2024 talousarvioesityksen käsittelyn yhteydessä valtiovarainvaliokunta on tänään päättänyt niin sanotuista joululahjarahoista, eli n. 50 miljoonan euron lisäpanostuksista eri hankkeisiin. Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz iloitsee siitä, että moni tiehanke Uudellamaalla saa tukea.

– Tieverkkomme suuri korjausvelka vaatii toimenpiteitä. Nyt moni tiehanke Uudellamaalla saa tarvittavaa lisärahoitusta. Tulemme panostamaan katuvalaistukseen, tiepäällysteen korjaukseen ja uusimiseen ja risteyksien parantamiseen, Adlercreutz sanoo.

– Länsi-Uudellamaalla Störsvikintien ja valtatie 51:n risteyksen suunnitteluun ohjataan lisäresursseja – tämä on jo viime hallituskaudella aloitettu projekti ja on hienoa, että sitä voidaan jatkaa. Turvallisemmat risteykset sujuvoittavat myös liikennettä, Adlercreutz sanoo.

Kirkkonummella osa Överbyntiestä saa uuden tiepäällysteen ja Siuntiossa kirkonkylän ja kantatie 51:n välillä katuvalaistusta laajennetaan.

– Tämä on välttämätön panostus, sillä liikennevirta on kasvanut suurissa kaupungeissa työskentelevien ihmisten määrän lisääntyessä. Myös hirvieläinonnettomuuksien kasvu on lisännyt katuvalaistuksen tarvetta, ja tämä on konkreettinen toimenpide alueen turvallisuuden parantamiseksi, Adlercreutz sanoo.

Biaudet: Panostukset ihmisoikeuksien, ihmisoikeuspuolustajien ja kulttuurin puolesta erityisen tärkeitä tässä ajassa

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä valtion ensi vuoden talousarviosta ja niin sanotun jakamattoman varan eli "joululahjarahojen" jakamisesta. Kansanedustaja Eva Biaudet on erityisen tyytyväinen panostuksista kansalaisjärjestöille, jotka tekevät työtä ihmisoikeuksien, ihmisoikeusaktivistien ja kulttuurin puolesta.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz tyytyväinen lisäresursseihin nuorten yrittäjyyskasvatukseen

Valtiovarainvaliokunta hyväksyi tänään mietintönsä valtion ensi vuoden talousarviosta. Samalla valiokunta on päättänyt hallituksen noin 50 miljoonan euron ylimääräisen budjettipotin jakamisesta, jota käytetään tärkeisiin tarkoituksiin.

Lue seuraava artikkeli