Biaudet: Panostukset ihmisoikeuksien, ihmisoikeuspuolustajien ja kulttuurin puolesta erityisen tärkeitä tässä ajassa

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä valtion ensi vuoden talousarviosta ja niin sanotun jakamattoman varan eli ”joululahjarahojen” jakamisesta. Kansanedustaja Eva Biaudet on erityisen tyytyväinen panostuksista kansalaisjärjestöille, jotka tekevät työtä ihmisoikeuksien, ihmisoikeusaktivistien ja kulttuurin puolesta.

– Vaikka kyse on suhteellisen pienistä summista, näillä varoilla on suuri merkitys järjestöjen toimintaan. Olen iloinen, että erityisesti näinä aikoina voimme luoda paremmat edellytykset työn jatkuvuudelle ihmisoikeusjärjestöissä, kuten Ihmisoikeusliitossa ja Artists at Riskissä, sekä kulttuurialalla tukemalla suomalaisen nykysirkuksen kehittäjää Cirkoa, Biaudet sanoo.

– Rikosuhripäivystys tekee korvaamatonta työtä rikoksen uhrien ja heidän perheidensä tukemisessa. He tarjoavat apua sadoille naisille, jotka ovat joutuneet seksuaalisen väkivallan ja ihmiskaupan uhreiksi. Iloitsen, että eduskunta turvaa nyt heidän toimintansa sekä Kuluttajaliiton tärkeän työn kuluttajien neuvonnassa ja tiedottamisessa.  

 Joululahjarahoilla jatkamme myös työtä Helsingin ruotsinkielisen pelastajakoulutuksen turvaamiseksi.

Ollikainen: Pohjanmaalle tärkeitä investointeja

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan mietintöön ensi vuoden valtion talousarviosta sisältyy useita Pohjanmaan kannalta tärkeitä hankkeita. Esimerkiksi useat alempaan tieverkkoon kuuluvat tiet eri puolilla Pohjanmaata uudistuvat ensi kesänä.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Tarvittavia panostuksia tiehankkeisiin Uudellamaalla

Vuoden 2024 talousarvioesityksen käsittelyn yhteydessä valtiovarainvaliokunta on tänään päättänyt niin sanotuista joululahjarahoista, eli n. 50 miljoonan euron lisäpanostuksista eri hankkeisiin. Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz iloitsee siitä, että moni tiehanke Uudellamaalla saa tukea.

Lue seuraava artikkeli