Adlercreutz vaatii ripeitä toimia työllisyysasteen nostamiseksi

Perhevapaauudistus, nopeammat työluvat ja investoineille verohelpotuksia

RKP on mukana hallituksessa huolehtiakseen työllisyystavoitteiden saavuttamisesta. Ryhmäpuheenjohtaja Anders Adlercreutzin mukaan toimenpiteitä vaaditaan leveällä rintamalla.

– Teemme perhevapaauudistuksen, joka helpottaa perheiden arkea ja parantaa naisten työmarkkina-asemaa. Me tarvitsemme nopeampia käsittelyaikoja helpottaaksemme ulkomaisen työvoiman palkkaamista. On hyvä, että tarjotaan yrityksille ylimääräistä verovähennystä tutkimus- ja innovaatiohankkeille.

Ryhmäpuheessaan eduskunnan budjettikeskustelussa Adlercreutz painotti hallituksen suhtautuvan ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun kunnianhimoisesti.

– Tekeillä on selkeä tiekartta. Ja se, joka sanoo, että ilmastotoimet heikentävät työllisyyttä ei ole kuunnellut yrityksiämme.

Adlercreutz korosti, että nykyinen hallitus pitää kiinni koulutuslupauksesta ja parantaa sosiaaliturvaa.

– Niin yksittäisiä ihmisiä kuin yliopistoja ja koulujakin koskeneen neljä pitkää vuotta kestäneen indeksijäädytyksen jälkeen istuva hallitus on nyt päättänyt palauttaa sosiaalietuuksien ja koulutusmäärärahojen normaalit indeksikorotukset. Sillä on hintansa, mutta sellaisen yhteiskunnan me haluamme.

Torvalds ministerille Lepälle: Puolusta kalatalouttamme EU:ssa!

Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/Renew) on kirjoittanut ministeri Jari Lepälle kirjeen koskien syksyn neuvotteluita Itämeren kalastuskiintiöistä. EU-komissio on ehdottanut täysikieltoa kohdennetulle turskankalastukselle koko Itämeren alueella, mikä huolestuttaa Torvaldsia:

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist valtion talousarviosta: Investoinnit koulutukseen, alueisiin ja ruotsin kieleen ovat myönteisiä

Lähetekeskustelu valtion vuoden 2020 talousarvioesityksestä aloitettiin tänään (tiistaina) eduskunnassa. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (Rkp) iloitsee siitä, että talousarvio luo luottamusta tulevaisuuteen ja että alueelliset erot ymmärretään. Erityisen tärkeinä hän pitää investoinnit koulutukseen ja tutkimukseen sekä panostukset ruotsin kieleen.

Lue seuraava artikkeli