Torvalds ministerille Lepälle: Puolusta kalatalouttamme EU:ssa!

Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/Renew) on kirjoittanut ministeri Jari Lepälle kirjeen koskien syksyn neuvotteluita Itämeren kalastuskiintiöistä. EU-komissio on ehdottanut täysikieltoa kohdennetulle turskankalastukselle koko Itämeren alueella, mikä huolestuttaa Torvaldsia:

”Olen aivan samaa mieltä komission kanssa siitä, että turskakanta eteläisellä Itämerellä ei voi hyvin, enimmäkseen ylikalastuksen ja liian suuren hyljekannan takia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että voisimme sivuuttaa tosiasian siitä, että turskakanta Ahvenanmerellä voi paremmin, kun vuosiin. Siksi olisi tärkeätä, että emme sullo koko Itämerta samaan muottiin. Se olisi kuolinisku meidän pienimuotoiselle, rannikonläheiselle kestävälle ammattikalastukselle.”

Jo kesällä EU-komissio päätti turskankalastuksen hätäkiellosta Itämerellä, mutta silloin Ahvenanmeri jätettiin kiellon ulkopuolelle, Ahvenanmaan maakuntahallituksen ja Nils Torvaldsin painostuksen jälkeen. Silloin ministeri Leppää arvosteltiin siitä, että hän ei ollut ottanut asiaa esille EU-neuvostossa asian ollessa siellä käsittelyssä. Torvaldsin mielestä olisi erittäin tärkeää, että Leppä puolustaisi suomalaista kalataloutta asian tullessa käsittelyyn EU-neuvotteluihin: ”Ammattikalastajat ovat jo erittäin tukalassa tilanteessa. Siksi olisi ensiluokkaisen tärkeää, että emme säädä enemmän EU-sääntöjä vaikeuttamaan heidän elinkeinonharjoittamista. Ottaen huomioon hallitusohjelman erittäin hienot kirjaukset kotimaisesta kalastuksesta toivon todella, että ministeri Leppä myös käytännössä tekee työtä sen eteen, että kalastus voi jatkua Ahvenanmerellä” Nils Torvalds sanoo.

Henriksson puheenjohtajakollegoille: Sanotaan yhdessä EI vihapuheelle

Valtioneuvosto julkaisi perjantaina tutkimuksen päättäjiin kohdistuvasta vihapuheesta.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz vaatii ripeitä toimia työllisyysasteen nostamiseksi

Perhevapaauudistus, nopeammat työluvat ja investoineille verohelpotuksia

Lue seuraava artikkeli