Kansanedustaja Mats Löfström ehdokkaana Europarlamenttivaaleissa RKP:n listalla.

Tuleva europarlamenttikausi on erittäin tärkeä Suomelle ja koko Euroopalle.

Euroopalla on edessään haastavat ajat, jossa Euroopan parlamentilla on tärkeä rooli auttaa pitämään EU-yhteistyö koossa. Tämä on sekä Suomen että koko Euroopan turvallisuuden ja tulevaisuuden kannalta ratkaisevaa. Tarvitsemme EU:ta löytämään toimivia ratkaisuja yhteisiin haasteisiin ja turvaamaan Euroopan vaikutusvallan globaalisti. EU on kaukana täydellisyydestä, mutta juuri siksi meidän on pyrittävä aktiivisesti vaikuttamaan meille tärkeisiin asioihin, jotta päätökset ovat hyviä ja ihmiset eivät menetä luottamustaan koko yhteistyöhön. EU:n on siksi oltava vahva ja suuri isoissa asioissa ja pieni ja joustava pienissä asioissa. Ei päinvastoin, sanoo Mats Löfström, kansanedustaja ja Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Löfström valittiin eduskuntaan vuonna 2015. Hänet valittiin uudelleen kolmannelle kaudelle vuoden 2023 eduskuntavaaleissa 10 516 äänellä. Vuosina 2011-2015 hän oli ensin Carl Haglundin ja sitten Nils Torvaldsin erityisavustajana Euroopan parlamentissa. Viime vuosina hän on ollut Euroopan liberaalipuolueen ALDE-puolueen talousneuvoston jäsen sekä rahastonhoitajana ja hallituksen jäsenenä European Liberal Forumissa (eurooppalainen liberaali ajatushautumo, ELF). Vuosina 2005-2009 Löfström toimi RKP:n nuorisojärjestön RKP Nuorten pääsihteerinä.

– Työskentelin neljä vuotta Euroopan parlamentissa Nils Torvaldsin ja Carl Haglundin erityisavustajana. Tiedän, miten parlamentti toimii ja miten tuloksia saadaan aikaan, olen ollut mukana monissa yöllisissä kolmikantaneuvotteluissa ja minulla on vielä verkostoni parlamentissa, joita olen kansanedustajana ylläpitänyt. Eduskunnassa olen osallistunut suuren valiokunnan työhön yhdeksän vuoden ajan. Näin minulla on hyvät edellytykset päästä heti alusta alkaen vauhtiin, kun vaalien jälkeen jaetaan tärkeitä paikkoja ja kun poliittiset ryhmät ovat ehdottoman keskeisiä, Mats Löfström sanoo.

 

 

Varhan talousarvio 2024: monta hyvää panostusta

Vuoden viimeisessä valtuuston kokouksessa keskiviikkona 20.12. käsiteltiin Varhan ensi vuoden talousarvio. Talousarvion työstäminen on ollut työlästä ja myös vaatinut hyvää yhteistyötä poliitikkojen välillä sekä vaikeita päätöksiä. Mediassa on usein kirjoitettu säästöistä ja leikkauksista. Todellisuus on, että Varha on budjetoinut enemmän rahaa ensi vuodelle, kuin mitä tämän vuoden budjetissa on. RKP haluaa nostaa esille, että budjettikirja 2024 myös sisältää paljon hyviä ja positiivisia asioita.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz & Wickström: Tarvitsemme lisää lähijunia Hangon ja Helsingin välille

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustajat Anders Adlercreutz ja Henrik Wickström ovat iloisia siitä, että VR aloitti tänään ensimmäiset suorat junavuorot Helsingin ja Hangon välillä. Sekä Adlercreutz että Wickström osallistuivat tänään uuden junayhteyden avajaisiin Helsingin rautatieasemalla. Molemmat matkustivat myös ensimmäisellä junalla Helsingistä kohti Hankoa.

Lue seuraava artikkeli