Adlercreutz yritysvierailulla Sastamalassa: Suomi näyttää tietä

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz vieraili Nammon tehtaalla Sastamalassa. Nammo on puolustusalan yritys, jonka yksi omistajista puolestaan on puoliksi valtio-omisteinen Patria. Patrian omistajaohjaus kuuluu valtioneuvoston kanslialle.

– Suomessa olemme Patrian ja Nammon johdolla huolehtineet siitä, että puolustustarviketuotanto on jatkunut, vaikka monet muut maat lopettivat tuotantonsa kylmän sodan jälkeen. Kotimainen tuotantomme on osa kokonaispuolustustamme ja huoltovarmuuttamme, josta voimme nykyisessä turvallisuuspoliittisessa olla kiitollisia, Adlercreutz sanoo.

Adlercreutzin mukaan useat muut Euroopan maat katuvat sitä, että puolustustatviketuotantoa on ajettu alas.

– On muun muassa Patrian ja Nammon ansiota, että Suomi pystyy tukemaan Ukrainaa niin paljon kuin voimme.

– EU:n BKT on 10 kertaa suurempi kuin Venäjän – meidän on siis pystyttävä tuottamaan se mitä vaaditaan, jotta Ukraina voi puolustaa itsemääräämisoikeuttaan. Nyt on tärkeää, että kaikki kaikki maat erikseen mutta myös EU unionina varmistaa, että tämä onnistuu.

Mukana vierailulla oli myös Sastamalan konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtaja Wilhelm von Nandelstadh, joka edustaa RKP:tä Sastamalan kunnanvaltuustossa ja kunnanhallituksessa.

Adlercreutz: EU ei saa olla meille itsestäänselvyys – on jatkettava työtä entistäkin paremman unionin puolesta

Tänään vietämme Eurooppa-päivää. Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz toivottaa hyvää Eurooppa-päivää ja muistuttaa samalla EU:n merkityksestä Suomelle.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Talous tarvitsee uskoa tulevaisuuteen

Eduskunta kävi tänään keskustelua hallituksen talouspolitiikkaa vastaan nostetusta välikysymyksestä. Kansanedustaja Henrik Wickström (RKP) korosti ryhmäpuheenvuorossaan hallituksen toteuttamia myönteisiä taloudellisia toimenpiteitä, joilla pyritään vahvistamaan Suomen taloutta pitkällä aikavälillä, ottaen samalla huomioon sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

Lue seuraava artikkeli