Euroopan parlamentin kanta YK:n ilmastokonferenssiin vahvistettu

Euroopan parlamentti hyväksyi torstaina päätöslauselman, joka toimii ehdotuksena EU:n kannaksi YK:n COP27-ilmastokonferenssiin. Konferenssi pidetään marraskuussa Egyptin Sharm-el-Sheikissä. Päätöslauselmassa esitetään parlamentin odotukset ja korostetaan tarvetta tehostaa maailmanlaajuisia toimia Pariisin sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Mepit vaativat myös EU:ta lisäämään ilmastotoimiaan Glasgow’n edellisen ilmastokonferenssin COP26:n lupausten mukaisesti.

Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (RKP/Renew) on yksi parlamentin päätöslauselman pääneuvottelijoista.

– Eurooppalainen ilmastolaki edellyttää EU:lta ilmastopolitiikassa korkeampaa kunnianhimoa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja ilmastoneutraaliuden saavuttamisen kannalta raiteilla pysymiseksi. EU:n ja sen jäsenmaiden on aika päivittää kansalliset ilmastotavoitteet osoittamaan ulkomaailmalle, että ne ottavat vakavasti pyrkimyksen rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen. Voimme välttää täydellisen ilmastonmuutoksen vain, jos kaikki osapuolet puhaltavat yhteen hiileen, Torvalds sanoo.

Yksi Egyptin ilmastokonferenssin suurista kysymyksistä odotetaan olevan ilmastorahoitus ja haavoittuvaisten maiden mahdollisuus ilmastokorvauksiin.

– Meillä on nyt enemmän menetyksiä ja vahinkoja kuin kymmenen vuotta sitten. Valitettavasti näemme tämän mm. Suomen itärajalla, jossa Venäjä polttaa kaasua sen sijaan, että hyödyntäisi energiatarkoitukseen, toteaa Torvalds.

– Johtopäätös on hyvin yksinkertainen – meillä on paljon työtä edessämme Sharm-el-Sheikhissä, eikä se lopu siihen, Torvalds päättää.

Hyväksytty päätöslauselma on Euroopan parlamentin kanta ennen COP27:ää, ja se on kehotus Euroopan komissiolle ja Eurooppa-neuvostolle ottamaan europarlamentaarikkojen näkemykset huomioon Sharm-el-Sheikissä käytävissä neuvotteluissa. Torvalds osallistuu Egyptin ilmastokonferenssiin osana Euroopan parlamentin virallista delegaatiota.

Henriksson: Kuluttajaluottojen korkokattoa tiukennetaan

Hallitus on oikeusministeri ja Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin johdolla ryhtynyt laajoihin toimenpiteisiin ylivelkaantumisen ehkäisemiseksi ja torjumiseksi. Tänään hallitus esittää lisää lakimuutoksia suomalaisten talouden parantamiseksi: kulutusluottojen sääntelyä kiristetään ja ulosottovelallisten suojaosuutta korotetaan väliaikaisesti ostovoiman vahvistamiseksi.

Lue edellinen artikkeli

Alexander Eriksson kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven uusi avustaja

Oikeustieteen maisteri Alexander Eriksson (25) on aloittanut kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven (RKP) uutena avustajana. Eriksson aloitti uudessa työssään 20. lokakuuta.

Lue seuraava artikkeli