Andersson asettuu ehdolle RKP:n puheenjohtajaksi

Kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson asettuu ehdolle RKP:n puheenjohtajaksi. Andersson sanoo, että kansanliike RKP on antanut hänelle erittäin paljon ja, että hän siksi myös haluaa antaa kaikkensa RKP:n puolesta. Andersson haluaa työskennellä yhtenäisen ja menestyvän RKP:n puolesta.

– Viime kuukausina olen saanut paljon kannustusta monilta RKP:n jäseniltä ja luottamushenkilöiltä. Olen erittäin kiitollinen Uudeltamaalta, Pohjanmaalta, Helsingistä, Ahvenanmaalta ja yhteispiiristämme saamastani tuesta, sanoo kansanedustaja Otto Andersson.

Andersson haluaa työskennellä yhtenäisen ja menestyvän RKP:n puolesta. 

– Yhtenäisyys ei minulle tarkoita sitä, että meidän tulisi olla kaikesta samaa mieltä. Päinvastoin, RKP:ssä on perinteisesti aina ollut tilaa erilaisille mielipiteille ja se on rikkaus, jota meidän on pystyttävä jatkossa vaalimaan paremmin. On tärkeää, että olemme valmiita kuuntelemaan toisiamme ja kunnioittamaan toistemme mielipiteitä. Silloinkin, kun ne ovat erilaisia. Puolueen puheenjohtajana haluan tehdä kaikkeni edistääkseni avointa ja kunnioittavaa keskusteluilmapiiriä puolueen kaikilla tasoilla.  Olen vakuuttunut siitä, että puolue, jossa kaikki tuntevat olonsa tervetulleeksi ilmaisemaan mielipiteitään ja uusia ajatuksiaan, on menestyvä puolue, sanoo Andersson.

– Kansanedustajana olen halunnut viettää paljon aikaa kentällä keskustellakseni äänestäjiemme ja jäsentemme kanssa.  Tämä on ollut uskomattoman arvokasta ja antanut minulle voimia työhöni. Puolueen puheenjohtajana haluan jatkaa tätä. Haluan olla läsnä ja helposti lähestyttävä.

RKP:n uusi puheenjohtaja valitaan RKP:n puoluepäivillä, jotka pidetään 14.–16. kesäkuuta 2024 Helsingissä. Puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on ilmoittanut, että hän ei asetu uudelleen ehdolle.

Ministeri Bergqvist kansainvälisenä naistenpäivänä: ”Tarvitsemme lisää naisia urheilumaailman johtotehtäviin”

Tänään kansainvälisenä naistenpäivänä liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist järjesti aamiaistilaisuuden opetus- ja kulttuuriministeriössä aiheesta tasa-arvo urheilussa. Tapahtuma kokosi naisurheilijoita ja - johtajia keskustelemaan ja nostamaan esiin naisten asemaa suomalaisessa, eurooppalaisessa ja kansainvälisessä urheilumaailmassa.

Lue edellinen artikkeli

Ministeri Bergqvist: Nuorten osallisuutta tulee vahvistaa myös hyvinvointialueilla

Liikunta-, urheilu-, ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja, Sandra Bergqvist osallistui perjantaina Nuorten hyvinvointialueiden tulevaisuus -tapahtumaan Helsingissä. Puheenvuorossaan Bergqvist nosti, kuinka tärkeä on vahvistaa nuorten osallisuutta myös hyvinvointialueilla.

Lue seuraava artikkeli