Ministeri Bergqvist kansainvälisenä naistenpäivänä: ”Tarvitsemme lisää naisia urheilumaailman johtotehtäviin”

Tänään kansainvälisenä naistenpäivänä liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist järjesti aamiaistilaisuuden opetus- ja kulttuuriministeriössä aiheesta tasa-arvo urheilussa. Tapahtuma kokosi naisurheilijoita ja – johtajia keskustelemaan ja nostamaan esiin naisten asemaa suomalaisessa, eurooppalaisessa ja kansainvälisessä urheilumaailmassa.

Ministeri Bergqvist sanoo, että Suomen pitkäjänteinen työ on viitoittanut kehityksen oikeaan suuntaan, mutta työtä on vielä paljon jäljellä naisten edustuksen lisäämiseksi urheilumaailmassa niin johtotasolla kuin kilpailutasolla.

– Tarvitsemme lisää naisia urheilumaailman johtotehtäviin. 1990-luvulta lähtien olemme pyrkineet lisäämään naisten osuutta liikuntajärjestöjen johtotehtävissä hankkeiden, suositusten ja koulutusten kautta. Naiset ovat vielä vähemmistönä, yli sadassa valtionavustusta saavassa urheilujärjestössä vain vajaa kolmannes hallituksen jäsenistä on naisia. Myönteistä on, että runsaan kymmenen vuoden aikana naisten osuus urheilujärjestöjen johtotehtävissä on kasvanut 24 prosentista 34 prosenttiin, Bergqvist sanoo.

Bergqvist huomautti, että urheilun tasa-arvotyössä on vielä haasteita voitettavana.

– Hiljattain toteutettu EU-maiden tasa-arvovertailu asetti Suomen kahdeksalle sijalle, ja pisteemme putosivat muun muassa urheilun osalta. Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että joissain tapauksissa naisen euro voi urheilumaailmassa olla edelleen hyvin pieni, joissain tapauksissa vain 3 senttiä, ministeri Bergqvist huomautti.

Tapahtuma ei ollut vain keskustelufoorumi, vaan myös tapa kiinnittää huomiota naisten urheiluun ja sen tasa-arvotyöhön. Aamiaistapahtuma osoitti, että ministeriö on selkeästi sitoutunut jatkamaan tasa-arvon edistämistä urheilussa. Tavoite on, että tapahtumasta tulisi perinne.

Henriksson kansainvälisenä naistenpäivänä: Suomen on vaalittava synnytyssairaaloita!

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Vaikka Suomi usein on kansainvälisten vertailujen kärjessä, tehtävää työtä on vielä paljon ennen kuin naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia. RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson korostaa, että naisten terveydessä ja yhdenvertaisessa synnytyshoidossa on kyse myös tasa-arvosta.

Lue edellinen artikkeli

Andersson asettuu ehdolle RKP:n puheenjohtajaksi

Kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson asettuu ehdolle RKP:n puheenjohtajaksi. Andersson sanoo, että kansanliike RKP on antanut hänelle erittäin paljon ja, että hän siksi myös haluaa antaa kaikkensa RKP:n puolesta. Andersson haluaa työskennellä yhtenäisen ja menestyvän RKP:n puolesta.

Lue seuraava artikkeli