Andersson ja Wickström: Hallitus antaa Porvoon ja Raaseporin sairaaloiden yhteyteen perustettaviin osaamiskeskuksiin määrärahat

Hallitus on tänään (23.11.) julkaissut täydentävän talousarvioesityksensä vuodelle 2024, jossa Porvoon ja Raaseporin sairaaloille myönnetään miljoona euroa tukeakseen kielellisten oikeuksien toteutumista. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson ja kansanedustaja Henrik Wickström ovat iloisia siitä, että Porvoon ja Raaseporin sairaaloiden yhteyteen perustettavien osaamiskeskusten rahoitus on sisällytetty talousarvioesitykseen.

Talousarvioesitys perustuu hallitusohjelman selkeään kirjaukseen, jota RKP edisti vahvasti. Hallitusohjelmassa on seuraava kirjoitus: Porvoon ja Raaseporin sairaaloiden yhteyteen perustetaan verkostomaiset osaamiskeskittymät, jotka keskittyvät tukemaan ja kehittämään kielellisten oikeuksien toteutumista sosiaali- ja terveydenhuollossa.

– Hallitusohjelmassa haluttiin korostaa Uudenmaan aluesairaaloiden merkitystä. Se on vahva signaali kaksikieliselle terveydenhuollolle kaikkialla Uudellamaalla. On hienoa, että saamme nyt resursseja tähän työhön, Andersson ja Wickström sanovat.

Työ osaamiskeskusten kehittämiseksi on aloitettu ja työryhmä, joka koostuu sosiaali- ja terveysministeriön, HUS:n, Länsi-Uusimaan hyvinvointialueen ja Itä-Uusimaan hyvinvointialueen viranhaltijoista, on nimitetty. Andersson ja Wickström toivovat tämän vahvistavan ruotsinkielistä hoitoa Uudellamaalla.

– Meidän on varmistettava, että kaikki hoitoketjut toimivat kahdella kielellä kaikilla hyvinvointialueilla Uudellamaalla, mutta myös koko maassa. Toivomme, että tämä auttaa tärkeässä työssä. Hoidon tulee toimia molemmilla kansallisilla kielillä kaikissa tilanteissa, Andersson ja Wickström sanovat

Torvalds: Iso askel kohti kunnianhimoista ja toteutettavissa olevaa pakkausjäteasetusta

Euroopan komission pakkauksia ja pakkausjätteitä koskevasta asetusehdotuksesta ei ollut paljon jäljellä, kun Euroopan parlamentti oli äänestänyt kannastaan ​​keskiviikkona Strasbourgissa. Neuvotteluissa keskeisessä roolissa ollut Nils Torvalds (RKP/Renew) on erittäin tyytyväinen äänestystulokseen.

Lue edellinen artikkeli

Löfström: Päätös puolittaa väylämaksut vahvistaa Suomen ulkomaankauppaa ja laivaliikennettä

Eduskunta hyväksyi tänään hallituksen esityksen väylämaksujen puolittamisesta vuosille 2024-2027 ja samalla aloitetaan työ maksujen puolittamiseksi pysyvästi.

Lue seuraava artikkeli