Torvalds: Iso askel kohti kunnianhimoista ja toteutettavissa olevaa pakkausjäteasetusta

Euroopan komission pakkauksia ja pakkausjätteitä koskevasta asetusehdotuksesta ei ollut paljon jäljellä, kun Euroopan parlamentti oli äänestänyt kannastaan ​​keskiviikkona Strasbourgissa. Neuvotteluissa keskeisessä roolissa ollut Nils Torvalds (RKP/Renew) on erittäin tyytyväinen äänestystulokseen.

– Komission esitys oli yksipuolinen ja käytännössä haluttiin kieltää kaikki paitsi muovipakkaukset ilman uskottavaa vaikutustenarviointia näiden kieltojen pohjaksi, Torvalds sanoo.

Prosessin aikana sekä ympäristövaliokunnassa että varsinkin teollisuusvaliokunnassa kävi selväksi, ettei Torvalds ollut Euroopan parlamentissa yksin mielipiteessään, että komissio oli tehnyt esityksessään huolimatonta työtä.

– Nyt meillä on teksti, joka takaa kunnianhimoisesti pakkausjätteen vähentämisen, mutta on samalla toteutettavissa kaikissa jäsenmaissa, Torvalds lisää.

Suomelle oli erityisen tärkeää, että hyvin toimivaa panttijärjestelmäämme ei haudata ja että innovatiivisia ratkaisuja, kuten mm. biopohjaista muovia arvostetaan tulevaisuudessakin.

– Jos katsomme taaksepäin prosessin alkua ja niitä argumentteja, joita vastaan ​​jouduimme taistelemaan, tämä ei ollut mitenkään itsestään selvä tulos, vaan on vaatinut paljon työtä. Olen kuitenkin erittäin iloinen siitä, että suuri enemmistö kollegoistani ajatteli lopulta samalla tavalla kuin minä useimmissa asetuksen keskeisissä artikloissa, Torvalds päättää.

Eurooppa-neuvoston odotetaan hyväksyvän kantansa joulukuussa, jonka jälkeen kolmikantaneuvottelut neuvoston, parlamentin ja komission välillä voivat alkaa, tavoitteenaan päästä yhteisymmärrykseen ennen tulevia EU-vaaleja.

Wickström: Jos menetämme nuorten uskon tulevaisuuteen, menetämme tulevaisuuden

Tiistaina eduskunnan täysistunnossa käsiteltiin välikysymystä nuorten tulevaisuudesta. Kansanedustaja Henrik Wickström piti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheen.

Lue edellinen artikkeli

Andersson ja Wickström: Hallitus antaa Porvoon ja Raaseporin sairaaloiden yhteyteen perustettaviin osaamiskeskuksiin määrärahat

Hallitus on tänään (23.11.) julkaissut täydentävän talousarvioesityksensä vuodelle 2024, jossa Porvoon ja Raaseporin sairaaloille myönnetään miljoona euroa tukeakseen kielellisten oikeuksien toteutumista. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson ja kansanedustaja Henrik Wickström ovat iloisia siitä, että Porvoon ja Raaseporin sairaaloiden yhteyteen perustettavien osaamiskeskusten rahoitus on sisällytetty talousarvioesitykseen.

Lue seuraava artikkeli