Anita Westerholm asettuu ehdokkaaksi eurovaaleissa

RKP:n naisjärjestön puheenjohtaja Anita Westerholm ilmoittaa tänään 29. huhtikuuta asettuvansa ehdokkaaksi eurovaaleissa, jotka pidetään 9. kesäkuuta.

– Ehkäistääkseen populismia ja polarisaatiota, tarvitaan europarlamentissa ääniä, jotka selvästi kannattavat rauhaa, vapautta, demokratiaa, oikeusvaltiota ja yhdenvertaisuutta. Haluan nähdä turvallisen ja tasa-arvoisen EU:n, jossa hyödynnetään mahdollisuuksia ja jossa rajan ylittäviä uhkia torjutaan yhdessä. Nyt tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja vastuunottoa, Westerholm sanoo.

Westerholm painottaa että EU:n päätökset vaikuttavat meidän kaikkien arkeen. Merkittävä osa suomalaista lainsäädäntöä tulee EU:sta

–  Europarlamentin käytännöt vaikuttavat yhteiskuntaamme, sekä kansainvälisesti että kansallisesti. Tuore kartoitus osoittaa, että noin 45 %:lla kunnanhallitusten aiheista on suora tai epäsuora yhteys EU:n säädöksiin, Westerholm korostaa. 

Westerholm haluaa turvata demokratiaa, ihmisoikeuksia sekä oikeusvaltioperiaatetta.

– Tällä hetkellä myös Euroopassa käydään sotaa ja vallitseva turvallisuuspoliittinen tilanne on hyvin vakava. EU muodostui yhteisenä rauhanprojektina, ja työ rauhan, vakauden ja turvan puolesta on jatkuttava. EU:n tulee seistä vakaana Ukrainan tuessaan ja pakotteet Venäjää vastaan on jatkuttava ja vahvistettava. Uusien jäsenvaatimuksia toteuttavien maiden hyväksyminen Euroopan unioniin on turvallisuuspoliittinen kysymys, samoin kuin panostukset EU:n omavaraisuuteen, Westerholm sanoo.

Westerholm korostaa että tulevaisuuden on oltava kestävä sosiaalisesta, taloudellisesta ja ekologisesta näkökulmasta. Westerholm korostaa että tulevaisuuden on oltava kestävä sosiaalisesta, taloudellisesta ja ekologisesta näkökulmasta. On itsestään sanovaa että emme voi elää yli taloudellisia ja ekologisia varojamme. Tarvitaan panostuksia kasvuun, vihreää siirtymää on pidettävä mahdollisuutena ja päätöksiä on tehtävä kaikkien yhtäläisen arvon kunnioittamiseksi. 

– Jos jatketaan nykyisellä tahdilla, maailmanlaajuinen tasa-arvon saavuttaminen kestää YK:n raportin mukaan 284 vuotta – eli vuoteen 2308. Tarvitsemme nyt vahvoja ääniä tasa-arvoisen Euroopan puolesta. Sillä eri henkilöiden, naisten ja lasten hyväksikäytön on lopettava. Sillä väkivallan on lopettava. Sillä kaikkien itsemäärääminen omasta kehostaan on kunnioitettava. Sillä rasismi ei koskaan saa normalisoitua. Sillä oikeudet on oltava yhdenvertaisia. Lisäksi EU:n sisämarkkinaa on vahvistettava niin, että yritykset voivat toimia tasavertaisina ja että ne voivat olla menestyksekkäitä. Ilmastonmuutosta on myös torjuttava, Westerholm päättää. 

 

Westerholmilla on laaja kokemus politiikasta. Hän on kaupunginhallituksen puheenjohtaja kotikaupungissaan Raaseporissa sekä valtuutettu ja puheenjohtaja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kansalliskielilautakunnassa. Hän on ollut ministeri Henrikssonin erityisavustaja tammikuusta 2022 lähtien. Westerholmin vastuualueihin kuuluu muun muassa kysymykset liittyen pohjoismaiseen yhteistyöhön, ulkopolitiikkaan sekä sosiaali- ja terveyshuoltoon. Koulutukseltaan hän on oikeusnotaari.

Henriksson: Iso kielikoe maksuttomaksi

Hallitus on tänään päättänyt hallituksen esityksestä, jolla niin kutsutun ison kielikokeen, eli suomen tai ruotsin kielen erinomaista taitoa osoittavan valtionhallinnon kielitutkinnon, suorittamisesta tehdään maksutonta. RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson iloitsee siitä, että esitys nyt etenee eduskuntaan ja toteaa, että RKP:n työ tuottaa tulosta.

Lue edellinen artikkeli

Oona Hagman ehdolla EU-vaaleissa

Oona Hagman on vastuulliseen markkinointiin ja viestintään keskittyvä yrittäjä, jonka tausta nojaa yli neljän polven ylittävään yrittäjyyteen. Politiikassa hän vaikuttaa Helsingin kaupungin varavaltuutettuna, Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnassa sekä aiemmin Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa ja Digitalisaatiotoimikunnassa.

Lue seuraava artikkeli