Bergqvist: Åbo Akademin tulisi ehdottomasti saada kouluttaa juristeja!

Åbo Akademi on vuosia tehnyt työtä sen eteen, että he saisivat kouluttaa juristeja. Tällä hetkellä Åbo Akademissa voi ainoastaan opiskella oikeusnotaariksi, ja opiskelijat joutuvat sen jälkeen hakeutumaan Helsingin yliopistoon tai Turun yliopistoon jatko-opintoja varten. Åbo Akademi on nyt jättänyt uuden hakemuksen saadakseen oikeuden kouluttaa oikeustieteen maistereita. Tätä kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) lämpimästi kannattaa.

– On olemassa monia hyviä ja vahvoja perusteluja siihen, miksi Åbo Akademin tulisi saada kouluttaa oikeustieteen maistereita. On kyse sekä opiskelijoiden, että yliopistojen tasavertaisesta kohtelusta, Bergqvist toteaa.

Tällä hetkellä oikeusnotaariksi opiskelevat joutuvat suorittamaan opintojaan korkealla tasolla voidakseen hakea maisteritason jatko-opiskelupaikkaa. Tällaista painetta muilla opiskelijoilla ei ole. Åbo Akademille on myös taloudellisesti epäsuotuisaa kouluttaa opiskelijoita puolitiehen, jäämättä kuitenkin ilman maisterin tutkinnon suorittaneita.

– Juristeja tarvitaan jatkuvasti, ja meillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus saada täysin ruotsinkielinen oikeustieteellinen koulutus. Kannatan lämpimästi sitä, että Åbo Akademi saisi oikeuden kouluttaa juristeja. Se hyödyttäisi koko ruotsinkielistä väestöä, Ahvenanmaata mukaan lukien, Bergqvist sanoo. 

Blomqvist: Tervetullut kokeilu yksinyrittäjien rekrytointituesta

Hallitus on tänään antanut esityksen eduskunnalle rekrytointituen kokeilusta. Kokeilun tavoitteena on alentaa kynnystä palkata ensimmäinen työntekijä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist joka myös on työllisyyden edistämisen ministerityöryhmä jäsen pitää kokeilua tervetulleena ja tärkeänä askeleena yrittäjyyden helpottamiseksi, työllisyydelle ja kasvulle.

Lue edellinen artikkeli

Fredrik Jensén Varsinais-Suomen RKP:n uudeksi vt. toiminnanjohtajaksi

Fredrik Jensén on nimitetty RKP Varsinais-Suomen uudeksi vt. toiminnanjohtajaksi. Jensénin vastuulla on sekä piirin toiminta että talous.

Lue seuraava artikkeli