Blomqvist: Tervetullut kokeilu yksinyrittäjien rekrytointituesta

Hallitus on tänään antanut esityksen eduskunnalle rekrytointituen kokeilusta. Kokeilun tavoitteena on alentaa kynnystä palkata ensimmäinen työntekijä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist joka myös on työllisyyden edistämisen ministerityöryhmä jäsen pitää kokeilua tervetulleena ja tärkeänä askeleena yrittäjyyden helpottamiseksi, työllisyydelle ja kasvulle.

– RKP on pitkään tehnyt työtä alentaakseen kynnyksiä ja taloudellisia riskejä yksinyrittäjille, jotta he pystyvät palkkaamaan ensimmäisen työntekijän. Kokeilu on tärkeä askel oikeaan suuntaan, Blomqvist sanoo. Yksinyrittäjät ovat maamme suurin yrittäjäryhmä ja monelle yrittäjälle kynnys palkata on kasvun esteenä.

Kokeilu alkaa vuonna 2022. Rekrytointituki on taloudellinen tuki yritykselle, joka palkkaa ensimmäisen työntekijänsä. Kokeiluryhmään valitaan satunnaisesti 3500 yritystä. Kokeiluun osallistuvat yritykset voivat käyttää 10 000 euron suuruisen tukisumman kattaakseen jopa 50% työntekijöidensä palkkakustannuksista kahdentoista kuukauden ajanjakson aikana.

– Kokeilu antaa positiivisen signaalin siihen, että uskaltaa investoida ja laajentaa liiketoimintaansa tilanteessa, jossa koronapandemia on aiheuttanut monelle yrittäjälle taloudellista epävarmuutta. Samalla kokeilu edistää työllisyyttä. Kokeilun tulokset tulevat olemaan tärkeä eväs tulevaisuuden elinkeinopolitiikalle, Blomqvist lopettaa.

RKP:n valtuustoryhmä hyväksyy Helsingin uuden valtuustostrategian

- Strategiaehdotus sisältää niitä tavoitteita, joita RKP:llä oli ennen prosessin alkua ja meidän jalanjälki näkyy selvästi strategiassa. Strategia huokuu tulevaisuudenuskoa, on sekä kansainvälinen että avoin ja kokonaisuus on tasapainoinen, RKP:n ryhmäpuheenjohtaja Björn Månsson sanoo.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Åbo Akademin tulisi ehdottomasti saada kouluttaa juristeja!

Åbo Akademi on vuosia tehnyt työtä sen eteen, että he saisivat kouluttaa juristeja. Tällä hetkellä Åbo Akademissa voi ainoastaan opiskella oikeusnotaariksi, ja opiskelijat joutuvat sen jälkeen hakeutumaan Helsingin yliopistoon tai Turun yliopistoon jatko-opintoja varten. Åbo Akademi on nyt jättänyt uuden hakemuksen saadakseen oikeuden kouluttaa oikeustieteen maistereita. Tätä kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) lämpimästi kannattaa.

Lue seuraava artikkeli