Ilmastonmuutos on meidän aikamme suurimpia haasteita. Kaikkien on kannettava vastuunsa, niin yksilöiden, yritysten kuin valtioidenkin.

Joel Sundström

Poliittinen asiantuntija

Yhteystiedot »

Blomqvist: Vety, suuri mahdollisuus Suomelle

Tänään hyväksyttiin hallituksen periaatepäätös vedystä. Suomesta on tarkoitus tehdä kilpailukykyinen ja ennustettava vetytalouden investointiympäristö. Ohjelmaan sisältyviä konkreettisia toimenpiteitä ovat lupaprosessien sujuvuuden takaaminen, sähköisten polttoaineiden sisällyttäminen jakeluvelvoitteeseen, infrastruktuurin laajentaminen sekä EU:n ja kansallisen rahoituksen kanavointi erilaisiin kehityshankkeisiin.

Torvalds: Kiina COP27:n oikea jarruttelija

YK:n ilmastokokous Egyptin Sharm el-Sheikhissä ylitti reilusti alkuperäisen aikataulun ja päättyi vasta sunnuntaina. Neuvotteluja leimasivat vaikeat keskustelut tappio- ja vahinkorahastosta, ja EU:n epäröinti rahaston perustamisessa on saanut kritiikkiä. Nils Torvalds (RKP/Renew), joka osallistui huippukokoukseen osana Euroopan parlamentin delegaatiota, arvostelee jyrkästi Kiinan roolia neuvottelujen mutkistajana.

Bergqvist: Kunnilla on tärkeä rooli ilmastotyössä

Kunnat ovat ratkaisevassa roolissa ympäristökysymyksissä ja Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Monet kunnat ovat edelläkävijöitä alueellisesti sopeutettujen ilmastoratkaisujen löytämisessä ja tukevat siten kestävää elinkeinotoimintaa ja ympäristötietoista työllisyyspolitiikka kunnassa.